Ako vytiahnuť zápal z prsníka, keď dlhšie nedojčím?

jasmika
23. okt 2012

Maminky... viete mi poradiť nejaké dobré obklady na prsníky? Keď sa mi narodila dcérka pred 2 rokmi a 7 mesiacmi tak som dostala zápal na prsníky... z pôrodnice sme vyšli s nutrilonom s tým že dojčenie nebude, ale bola som rozhodnutá, že dojčiť budem a basta... no pri vytláčaní a odsávaní mliečka pri tom zápale som si asi narobila nejaké rany...alebo niečo v prsiať alebo mi to tam ostalo nedoliečené...Malú som dojčíla do 1 a pol roka, ale potom som bola na sone a doktor mi tam našiel hrčku,dlho ju pozoroval a povedal že to je tuk, ked som bola na kontrolnom sone,tak tam už nenašiel nič...prsníky ma bolia,obvzvlášť pri ovulke....je to bolesť na jednom mieste ale v obidvoch prsníkoch...a sú citlivé ked sa ma vtedy malá len chytí rukou tak ma to zabolí... Obkladám kapustným listom, skúšala som aj tvaroh... existuje ešte niečo s čím máte dobré skúsenosti? nechcem to podceniť... bola som aj pri jednej liečiteľke...(veľakrát mi pomohla aj ked malej niečo bolo) tak ona povedala že tam mám tie ranky z toho vytláčania pravdepodobne... Tak skúšam sliediť po nete čím by som to ešte riešila...ďakujem za každú radu

jasmika
autor
23. okt 2012

ešte som čítala že je na to dobrý slivkový lekvár no ten som ešte neskúšala

enya00
23. okt 2012

@jasmika aj hrudkovy tvaroh pomaha

jasmika
autor
23. okt 2012

@enya00 Ďakujem, no vyskúšala som už aj to... momentálne obkladám tou kapustou... budem zas dávať aj ten tvaroh... ono sa to bude asi treba dlhšie liečiť

demonique
23. okt 2012

@jasmika a uz teda nemas mlieko, ze? No, ja som si davala studene obklady z bieleho vina, poradila mi to krstna, ktora je sestricka v porodnici. a este vravela, ze sa pouziva aj ten slivkovy lekvar, alebo slivovica alebo aj postruhany zemiak. ja som najprv nahriala poriadne v sprche a rozmasirovala a potom dala studeny obhlad. ale nemala som az zapal len zapchate mliekovody. po nahriati som odsala alebo ked bolo velmi zle, tak manzel mi vytahal 😉 . ale neviem, ci to zabera aj tak,ked uz nekojis. skus. a lekar ti na to nedal nic?

z.k
23. okt 2012

@jasmika ja som mala problém pri obidvoch a najmä pri mladšej keď som ju odstavila mne najviac pomáhal nastrúhaný zemiak na handričke strčiť do podprsenky aj cez noc.Najlepšie použiť staré veci lebo tie fľaky sa nedajú vyprať,ale u mňa bol účinok zaručený iné mi nepomáhalo. 🙂

jarka0812
23. okt 2012

mne pri zápale pomohol nastrúhaný zemiak s octom do chladničky, potom som to zabalila do starej modrej vreckovky a vložila si do podprsenky (modrá farba vraj tíši bolesť - možno hlúposť, ale skúsila som) za dva dni bolo po zápale, aj horúčkach.

jasmika
autor
23. okt 2012

😀 @demonique lekárka mi nedala nič..lebo na sone nič nevideli tak to neriešili..chystám sa za ňou zas...už si pomyslí že som hypochonder 😀

leusska
23. okt 2012

@jasmika mne pomohli studene obklady z bieleho vina a aspirin C, ale to som mala aj horucku

jasmika
autor
23. okt 2012

@leusska V´Daka, to víno som ešte neskúšala tiež... a to je jedno aké to je víno? iba že biele?

žienky a ten slivkový lekvár to sa ako dáva?

leusska
23. okt 2012

@jasmika to je jedno, hlavne, aby bolo biele...moze byt uplne lacne...tam ide o nieco co kazde biele vino obsahuje a to vytahuje ten zapal...

jasmika
autor
23. okt 2012

@leusska oki tak to vyskúšam..a to si mám dať na nejaký kus látky a dať na prsníky? a previazať napr plienkou?

demonique
23. okt 2012

@jasmika lepši hypochonder s vyliečeným zápalom ako holub na streche 😀 😀 😀

mona333
23. okt 2012

Vino moze byt aj cervene,ale to farbi oblečenie. Mne tiez vino pomohlo.

demonique
23. okt 2012

@mona333 jooj, červeného je škoda 😀

andulka13
23. okt 2012

@jasmika Ahoj! Mne pomohol slivkový lekvár, poradila mi to moja obvodná lekárka, no musí byť domáci, teda bez chémie 😉 . JA som si to dala na gázu a priložila na prsník. Dávala som si to na noc. Aj keď sa mi zašpinilo oblečenie, dalo sa to vyprať.

jasmika
autor
23. okt 2012

@andulka13 dakujem, niekde som čítala že dali cez to foliu..ale to sa mi nezdá že by bolo celkom dobre dávať foliu...čo si myslíš o tom? a natierala si to tak hrubšie? ako dlho a ako často si to treba dávať?

leusska
23. okt 2012

@jasmika ja som namocila plienku do studeneho vina a tu som si prilozila, ked uz bola tepla tak som ju zase namocila do vina...na plienku som uz nedavala nic len som si ju na chrbte uviazala...mala som taky plienkovy top ;-D

andulka13
23. okt 2012

@jasmika ozaj, na to som zabudla, ved ja som si tušim tiež dávala kúsok igelitu, no hlavne preto, aby som si nezašpinila oblečenie, no nepomohlo 😢 . Tak si myslim, že to môže byť aj bez toho igelitu. Ja som si to dala tak dva tri krat a už bolo dobre, no ja som vtedy často dojčila, tak neviem, ako to funguje, keď je to bez dojčenia.