Maminky... viete mi poradiť nejaké dobré obklady na prsníky? Keď sa mi narodila dcérka pred 2 rokmi a 7 mesiacmi tak som dostala zápal na prsníky... z pôrodnice sme vyšli s nutrilonom s tým že dojčenie nebude, ale bola som rozhodnutá, že dojčiť budem a basta... no pri vytláčaní a odsávaní mliečka pri tom zápale som si asi narobila nejaké rany...alebo niečo v prsiať alebo mi to tam ostalo nedoliečené...Malú som dojčíla do 1 a pol roka, ale potom som bola na sone a doktor mi tam našiel hrčku,dlho ju pozoroval a povedal že to je tuk, ked som bola na kontrolnom sone,tak tam už nenašiel nič...prsníky ma bolia,obvzvlášť pri ovulke....je to bolesť na jednom mieste ale v obidvoch prsníkoch...a sú citlivé ked sa ma vtedy malá len chytí rukou tak ma to zabolí... Obkladám kapustným listom, skúšala som aj tvaroh... existuje ešte niečo s čím máte dobré skúsenosti? nechcem to podceniť... bola som aj pri jednej liečiteľke...(veľakrát mi pomohla aj ked malej niečo bolo) tak ona povedala že tam mám tie ranky z toho vytláčania pravdepodobne... Tak skúšam sliediť po nete čím by som to ešte riešila...ďakujem za každú radu
@jasmika a uz teda nemas mlieko, ze? No, ja som si davala studene obklady z bieleho vina, poradila mi to krstna, ktora je sestricka v porodnici. a este vravela, ze sa pouziva aj ten slivkovy lekvar, alebo slivovica alebo aj postruhany zemiak. ja som najprv nahriala poriadne v sprche a rozmasirovala a potom dala studeny obhlad. ale nemala som az zapal len zapchate mliekovody. po nahriati som odsala alebo ked bolo velmi zle, tak manzel mi vytahal 😉 . ale neviem, ci to zabera aj tak,ked uz nekojis. skus. a lekar ti na to nedal nic?
mne pri zápale pomohol nastrúhaný zemiak s octom do chladničky, potom som to zabalila do starej modrej vreckovky a vložila si do podprsenky (modrá farba vraj tíši bolesť - možno hlúposť, ale skúsila som) za dva dni bolo po zápale, aj horúčkach.
Vino moze byt aj cervene,ale to farbi oblečenie. Mne tiez vino pomohlo.
@jasmika ozaj, na to som zabudla, ved ja som si tušim tiež dávala kúsok igelitu, no hlavne preto, aby som si nezašpinila oblečenie, no nepomohlo 😢 . Tak si myslim, že to môže byť aj bez toho igelitu. Ja som si to dala tak dva tri krat a už bolo dobre, no ja som vtedy často dojčila, tak neviem, ako to funguje, keď je to bez dojčenia.
ešte som čítala že je na to dobrý slivkový lekvár no ten som ešte neskúšala