Ako vysadiť Xanax?

lucia851
17. máj 2020

Ahoj beriem xanax 3 krát za deň 0,25 ale už pol roka. Potrebujem ho konečne vysadiť ako mam začať? Aby mi nebolo moc zle

pribinak
17. máj 2020

Prečo to nekonzultujes so svojim lekárom? My nepoznáme tvoj zdravot.stav

lucia851
autor
17. máj 2020

@pribinak ona mi len povedala ze to mam postupne znižovať

pribinak
17. máj 2020

@lucia851 tak jej zajtra zavolaj a opýtaj sa ktorú dávku ti odporúča vynechať ?

lucia851
autor
17. máj 2020

@pribinak asi skôr poobednú, lebo ja potrebujem ráno a na noc vysádzať nebudem lebo to mam na spanie.

livuska124
17. máj 2020

@lucia851 keď ho berieš už pol roka, tak by som vysadila na tvojom mieste najprv tú obednú tabletku, brala už len ráno a večer, dajme tomu tri týždne, potom by som postupne vysadzala aj tú rannú - videla by si ako sa cítiš...napr. si tú rannú dáš len obdeň, tak dva týždne až ju úplne vynecháš a ostane ti len tá večerná. A aj tú tak postupne môžeš vysádzať, ak ti bude blbo, dáš si, ak nie, pôjdeš spať bez nej....až kým sa ich úplne nezbaviš a užiješ ju len v prípade potreby...
Ale to je len môj laicky pohľad, Dr. by ti mal nastaviť to vysádzanie.

natuska87
17. máj 2020

@lucia851 konzultujte s lekárom.Mám známu, ktorá dávky neustále zvyšuje už niekoľko rokov! Má to pre ňu následky, ktoré si neuvedomuje.Striedanie nálad, neustála potreba spať, nechutenstvo...Mám dojem, že jej lekárke na nej už nezáleží, tak jej predpisuje čokoľvek.Smutné...

lucia851
autor
17. máj 2020

@livuska124 už som si poobednu nedala dnes tak skúsim pomaličky

juliet86
17. máj 2020

@lucia851 skusaj pomalicky a skus sa podporit inymi vecami ak bude treba. naor caj na nervy z lekarne. alebo medovkovy caj s troskou medu. volnopredajny guajacuran zo dcam alebo persen. dychove cvicenie. meditacia. meditacnu nahravku si pusti. drz sa. to das!

lucia851
autor
17. máj 2020

@juliet86 stále som cez deň ospala ja už neviem ci z toho xanaxu ale nebyvala som alebo z toho ze mam nove ad cipralex

elenatomasova
17. máj 2020

@lucia851 z tých liekov si ospala oblbená si , ...

lucia851
autor
17. máj 2020

@elenatomasova brala som xanax dosť dlho a nebola som oblbnuta až teraz posledné dni

3009
17. máj 2020

@lucia851 ak ti dala AD, tak telo si naň musí zvyknúť a to trvá aj 2-3 mesiace a potom ti bude lepšie, preto ti káže vysádzať xanax. Ono by si mala xanax vysádzať podľa toho ako dlho užívaš už AD. Dr. by ti mala povedať ako ho vysádzať.

slavkasobanska
18. máj 2020

Ahoj aj ja vysádzam xanax od jesene som tretinu znížila ide to pomaličky no ide. Ale najprv som obednú znižovala , teraz ráno no iba po štvrtinách lebo mi bolo zle keď som pol vysadila , .. no každý sme iný , mne lekárka povedala že najprv obednú s teraz rannú teraz beriem už 0,25 ráno 1 a štvrť Obed polovičku a večer celu , no brala som vyššie dávky treba sa toho zbaviť viem no len treba trpezlivosť držím palce nech to dáš

lucia851
autor
18. máj 2020

@slavkasobanska mne dala namiesto poobednej dávky Tiapridal, potom neskôr môžem skúsiť aj rannú tak vysadiť

slavkasobanska
18. máj 2020

@lucia851 to nepoznám mne nič iné nedala

fokuska
18. máj 2020

@lucia851 Pocuj - myslim to len a len v dobrom - vo vsetkych temach riesis tie lieky, vyasadzanie, pises tam ze si si niektore sama nasadila, sama chces vysadit.
Neriad sa prosim radami na fore, zver sa do ruk poriadnej psychiatricky a riad sa jej radami a odporucaniami.

https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-zacat-s-vysadenim-xanaxu/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/uziva-niekto-neurol-dlhodobo/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/zavislost-na-lieku-xanax-alebo-frontin/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/pomohol-vam-lexaurin/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-spravne-vysadit-neurol/

luccija
18. máj 2020

@fokuska tiež si myslím.Je to cesta do pekla.Jedny lieky na ukludnenie, druhé na povzbudenie ďalšie na spanie.Vysad poobede daj si len polku týždeň.Zacni rozmýšľať prečo všetky tie lieky menis, berieš čo Ťa tak stresuje?radšej si choď zabehat.To, že teraz To je horšie únava je z nasadenia nového AD a vtedy by som určite Xanax nevysadzovala

lucia851
autor
18. máj 2020

@fokuska ja chodím psychiatricka už 7 rokov

lucia851
autor
18. máj 2020

@luccija ja už jedno ad mam dlhodobo len mi teraz jedno pridala. Nebudem rozoberať moje zdravotne problémy, ja sa liečim už na depresie a úzkosti 7 rokov

fokuska
18. máj 2020

@lucia851 A preco sa neradis o takychto veciach s nou? Preco sama zacinas brat a vysadzat lieky? Ak jej nedoverujes, alebo ti dostatocne nevysvetli, tak ju zmen.

Je podla mna velke riziko riadit sa radami cudzich ludi na fore, ktori nepoznaju tvoj zdravotny stav. Doveruj lekarke a riad sa jej instrukciami.

3009
18. máj 2020

@lucia851 ten Tiapridal ber, ten nie je návykový nie je to z radu benzodiapezínov a pôsobí ukľudňujúco. Vysadenie xanaxu konzultuj s lekárkou.To ti dala namiesto xanaxu ten Tiapridal, aby si mohla vysádzať xanax.

luccija
18. máj 2020

@lucia851 z toho Tiapridalu priberies.Za 7 r musis byť stabilizovaná natoľko, že by si nemala brať Xanax, ak nie, tak máš nízku dávku AD.Co si zmenila v svojom živote za 7 rokov?dať si liek nestačí, ale to asi vieš.Chodis k psychológovi?Dať niekomu pol roka Xanax je obyčajne svinstvo budeš sa toho dlho zbavovat s veľkými výkyvmi.V podstate je to tvoja vec, ale toto nie je správna cesta.Ja robím terapie a viem čo dokážu psychiatri narobiť s ľuďmi doživotni pacienti AD nezatracujem, ale to ostatné je jeden des.Preco sa nedáš hospitalizovať na nastavenie liečby, zbavenie xanaxu je to klasická odvykacka od liekov.Hned si reagovala, že večerný potrebuješ na zaspatie nie nepotrebuješ iba si myslíš to už je psychická zavislost

lucia851
autor
18. máj 2020

@luccija ty vieš o mne prd tak nebuď múdra, ja som tých 7 rokov fungovala už na rôznych AD a xanax som len teraz potrebovala lebo som bola v strese.K psychológovi som chodila a nikdy mi nepomohol.

3009
18. máj 2020

@luccija tak trocha pribrať to sa dá aj ináč vyriešiť, ale Tiapridal má svoje opodstatnenie, tak tu nerozprávaj o priberaní.

luccija
20. máj 2020

@lucia851 ako myslíš.Bud pokusny králik lekárky a nepíš hlúposti mesiace píšeš o liekoch hľadaj aj chybu a pomoc v sebe nie liekoch.Keby každý pri prvom strese bral Xanax berieme ho všetci.Ale je to tvoje zdravie máš pravdu

luccija
20. máj 2020

@3009 trocha pribrať?veď niekde písala, že z AD pribrala hltat pol roka Xanax je závislosť, ale máš pravdu čo má lekár robiť, keď jej je stále zle no tak budú lieky pribúdať, meniť sa a tak stále dookola

lucia851
autor
20. máj 2020

@luccija ty nevieš čo som si prežila za tých 7 rokov tak mi tu nerád co mam robiť

bubu62
20. máj 2020

@luccija s tým xanaxom súhlasím s tebou.

lucia851
autor
21. máj 2020

Ja ho neberiem kvôli stresu ale kvôli úzkostiam a depresiam

marika3110
Autor odpoveď zmazal
Zobraz