Je na to nejaký vzorec alebo dá sa nejak vypočítať že koľko by mal vypiť dospelý človek?
185 cm, 86kg. Na každej stránke iný výsledok je.
No preto,lebo na to moc vzorec nie je.. každý človek ma iný pocit smädu.. mne stačí 1.5 litra (50kil aktualne) a sestra potrebuje štyri (56 kil ma), inak by "vyschla" podla jej komentu k teme😅🤣
ja viem tak, že 2-2,5l, ale ja pijem menej
Na presný vzorec by si musel vedieť aj presné rozloženie tukov a svalov v tele, a to je údaj čo o sebe asi len ťažko budeš z hlavy vedieť...
Najlepšie je staré zlaté pravidlo, piť tolko aby si nemal sucho v ústach, a aby si nemal žltý moč,
@tomas123456789b práveže denne vypijem 2 litre a mam žltý moč
podla mna nic take nie je, prelievanie organizmu ale vobec nie je zdrave, zbytocne zatazuje oblicky, takze primerane.. a kolko je primerane? zalezi okrem toho co sa tu pise aj na pocasi, fyzickej aktivite atd...
@simca06022011 mám takú aplikáciu kde mam zadané výšku a hmotnosť a píše ze 2800 mam vypiť. Veľa vypotim cez deň, strašne veľa
ved tak pi a uvidis ako sa budes citit. Vodu mas aj v potravinach, jedle, ovoci,... podla mna na chlapa 2,5-3l su ok v lete a ak ti treba, tak sa napijes viac. Dehydratacia ma svoje prejavy, to si nacitaj a nerob si s tym viac starosti ;)
Tak to znamená že piješ málo, pi viac... akože žltý moč mávam aj ja, ale ráno ked vstanem, to je preto lebo cez noc nepijem, potom ked sa rozpijem tak už nemám.
minule som videla že 50 kg žena by mala vypiť 2 l vody...
0,4 l/10 kg
takže 0,4 *8,6 je 3,44 l
tvoj chlap má vypiť takmer 3,5 l vody...
nemôžem si pomôct ale z jednoduche normálnej veci sa robí zase konina,
nič iné nerobíme len sa sledujeme a zrovnavame s tabulkami
ak máš problem smer preventivna prehliadka, nech ti urobia aj moč , budeš pripadne zbierat 24 hod a uvidí sa
záleží aj čo piješ a ako sa stravuješ
Voda sa prijíma aj jedlom a to sa všetko počíta dokopy, aj polievka, aj ovocie a pod. Ja pijem vody dosť, ale nedokážem si predstaviť, že by som mal denne vypiť dve 1,5 litrové fľaše Rajca. Však by som chscal do rána.
Mám 176cm 62KG a vypijem denne 4l vody 😄 nebiem si predstaviť že by som vypila menej vtedy mi je zle a točí sa mi hlava
A dokonca keď už si dám náhodou “do jedného” zapijem minimálne pohárom vody, a keď vinko tak k nemu takisto veela vody lebo ma susi ako Saharu 🤷🏽♀️ dakedy ako dieta som pila strašne malo a mala som vysoký tlak, cistu vodu ani vidieť z nej ma naťahovalo nuž človek sa meni cely život