Možno divna otázka, ale vypiť ju len takú neriedenu celu? Koľko sa môže vypiť tých ampuliek za deň? Mam absolútne zachrípnutý hlas z choroby..Ďakujem za skúsenosti, ci pomôže a ako ju užívať...Ďakujem.
Max. jedna ampulka, môžeš ju aj malinovky šupnúť. Ale vacsi ucinok ma pichana. Picha sa do zadku. Je lepsie ked pri tom lezis. Moze ta obliat teplo a mozes mat pocit na cikanie.
Predpokladám, že Ti to nemá kto pichnúť. Pichá sa to pomaličky intravenozne.
Môžeš vypiť denne 1-2 ampulky, zapiť dostatočne vodou, vypiť aspoň hodinu pred alebo po jedle. Odstup si daj aspoň 3 hodiny.
Odporúčam Ti kúpiť si v lekárni sirup Calcium chloratum, je to tá istá účinná látka a je to určené na podanie per os. Tam sa berie 1 polievková lyžica 3x denne.
Jedna lyžica obsahuje asi 120mg vápnika, 10ml ampulka calcium chloratum obsahuje cca 180mg vápnika.
@kikuska_wedge no raz ju jedna pichla "do zadku" nechci vediet ako to dopadlo 🙂
dnes je už iná liečba zápalu hlasiviek aj hrtana,pogoogluj.../epiglotitis,laryngitida...
Normalne vypijes.mne to odpprucila kolegyna a super. Ale pila som len 1ampulku denne.
Mne tie kalciove sirupy nezaberali a aj chutovo su otrasne. Ta injekcia bola chutnejsia a naozaj i ucinkovala.
Calcium inj. sa nesmie podat do svalu.
Calcium inj, sa podava intravenozne to znamena len do žily v infuzii, alebo neriedeny i.v. v ambulancii pod odbornym dohladom lekara priamo do žily a to velmi pomaličky.
To iste dosiahnete velmi učinnym sirupom calcium chloratum , ktory je volne dostupny v lekarni, tiež zazvorovy čaj, a aspirin.To vam určite zaberie.
Hmmm, no Calciovku do zadku a mozes ist na chirurgiu vyberat zrasty v lepsom pripade. "Calciovka" sa vzdy podava iba intravenozne-do zily a podava sa na odporucanie Dr., Ca zvysuje tlak-takze treba zvysit vsetky rizika.
ja som teraz bola bez hlasu a pila som ten kalciový sirup 3 x denne a do dvoch dni u mna zbaral
@tatramatka ale vypiť sa môže však?
@maminabobo vypiť ju môžeš, chuť nič moc, skôr odporúčam calciovy sirup ak riesis hrdlo-zachripnutie
@kikuska_wedge nikdy sa nepicha sa do zadku!! ale do žily,,pomalicky nie naraz.treba čítat príbalovy letak.
@cooper23 mas pravdu. Moze byt ze mi to do zili pichali.
A to sa pije? Nie picha? Nie je v krabicke aj letacik, ako sa ma pouzit?