Ahojte.. Od 16rokov som trpela akné - veľké zapálené boľavé vyrážky najskor na cele neskôr aj na lícach spolu s jemnou krupicou... Nevedela som si s tym dat rady... Boli obdobia kedy sa mi pleť tak zlepšila ze som si uz myslela ze je po všetkom a uz sa to nevráti.. Ale predsa... Ak mi vie niekto poradiť velmi sa s tym trápim nie len ze to nie je pekne na pohľad ale aj to velmi boli... Vyskúšala som uz kopu krémov aj od koznej z lekárni aj drogérii čistiace gély.. Vsetko ale nic nepomáha.. Počula som aj o čiernom mysle eben ale neviem .. Uz som skeptická .. Vie mi prosim niekto poradiť?
Ak mas taketo stadium akne, pomoze ti len navsteva lekara. Akne sa lieci hormonalnymi pripravkami, pripadne roaccutane. Na tazke pripady akne ti ziadne babske recepty nepomozu, iba co ti to vybieli penazenku.
Odporucila by som ciste bylinne vyrobky bez chemie .Ak sa chcete nieco opytat rada Vam odpoviem kedzuchova.lucia@gmail.com
A ja ti odporucam bezlepkovu dietu 🙂 schudla som a zlepsila sa mi plet, klise, ale strava robi vela 🙂
Naozaj navsteva kožneho lekara, inac zbytocne budes cakat a priroda ti už toto nepolieči, mne samotnej kožný lekar, uplne zakazal používat akykolvek krem, pokial sa mi plet neporiesi ...
Ahoj 🙂 Nuž, určite zájdi za kožným lekárom, ten ti povie viac, než my 🙂 Moja dcéra má 17, problémy s akné mala už prakticky od 12-13 rokov. Chodila som s ňou aj ku kožnej, ale tá jej nasadila akurat tak Skinoren, ktorý jej pokožku iba viac podráždil. Možno sme len nemali štastie na lekárku. Skúšala všetko - od značkovej kozmetiky, cez drahé prípravky... Pomohla jej pleťová maska Tarika http://ajurshop.sk/produkt/tarika-akne/ v kombinácii s B-Skinom http://ajurshop.sk/produkt/b-skin-kapsuly/ (aj keď ten jej kupujem iba posledné štyri mesiace - takže hlavne tá tarika) a samozrejme - pravidelné čistenie pleti! 🙂 Každý má však inú skúsenosť, niekomu pomohlo to, inému ono. 🙂 Veľa síl prajem 🙂
Ahoj, mne pomohol chemicky peeling u kozneho, aj ked to je tiez docasne, ale musim povedat, ze mne to pomohlo dost. Uplne najviac mi pomohlo tehotenstvo 🙂 kvoli tomu sa uz tesim na dalsie xixi
No a strava! drzala som mesiac macingovu, lebo sa mi vyhodila zihlavka, skoro pol roka som bola na tabletkach, lebo tak sa to na SR riesi.. ked som si nedala tabletku, tak som nevedela existovat.. a po 3 tyzdnoch detoxu to bolo uplne prec! este som aj schudla poporodne kila a plet fakt super! Teraz, ked sa vyhadzem, tak par dni menej sladkosti a muky mi fakt pomaha 🙂
Kupila som si aj to eben mydlo a ten prilozeny letak k nemu ma fakt pobavil 🙂 klasicke dristy o tom, ze mas zmenit stravovanie a zivotny styl.. dalsia reklamna blbost.. ako pri pripravkoch na chudnutie 🙂 s nasim pripravkom schudnete, len musite zmenit stravovanie a cvicit :D A este tam bolo napisane, ze ak mate problemy s akne dlhodobe a intenzivne, tak ti to nepomoze... takze to je dobre iba ak mas s 3 pupiky za mesiac..
Ja som mávala tiež dosť toho a posledné roky mám lepšiu pleť ako používam micelárne vody, tie perfektne očistia na noc pleť a tie nečistoty sa potom nezapaľujú, sú rôzne značky, čo ich vyrábajú, závisí koľko si ochotná dať, najdrahšia je bioderma, ale je fakt super, lacnejšie sú od nivey, garnier, mixa, všetky som už poskúšala sú rovnako dobré, niekedy treba ja postriedať, každá je inak dobrá... a plus nejaký dobrý krémik na vyživenie pokožky a kvalitný mejkap, čo chráni pleť cez deň...
Antikoncepciou a sexom. Znie to smiesne, ale je to ucinne 😉
Ja sa tiež trápim s "pupakmi a ciernymi bodkami" od puberty a to už mám 35 s trvá to stále a myslela som že sa to možno po pôrodných úpravý a nič. Kožná vravela že je to "dermatitida" dala vodičky, lieky, tie pomohli na chvíľu A zasa sa to vrátilo. Tiež. Som bezradná...
Daj si pozor na životosprávu. Nastuduj si na nete, ktore potraviny pôsobia dráždivo na akné. Mozno by nebola odveci nejaká celková detoxikacna kura, lebo akné sa v dospelosti vačšinou spája s nejakým problémom v tráviacim trakte alebo nejakou hormonálnu nerovnováhou. Treba chodiť pravidelne ku kozmeticke na hĺbkové čistenie. Mohla by ti pomôct aj hormonálna antikoncepcia.
akné je dôsledok, prejav niečoho, čo sa deje v tvojom tele... môže to byť nejaký zápal, problémy s pečeňou, trávením, nesprávne stravovanie, hormonálny problém, psychická nepohoda... takže treba hľadať príčinu a keď ju odstrániš, tak zmizne aj akné...
ako ľahšia cesta sa používa buď hormonálna atk alebo potom lieky na akné ako roaccutane, ale to by bola pre mňa osobne posledná voľba, prečítaj si príbalový leták...
Skus si spravit food detective(objednas na nete) Ja od mala trpim akne.Pred vyse rokom mi manzel kupil tento tester(mala som podozrenie na alrergie.A bol to fakt.)Vybehla mi intolerancia na mlieko,muku,psenicu....Snazila som zmenit stravu.Polepsilo.Ale niekedy som sa vyhadzala,ale uz nie az tak.Potom som otehotnela.To uz som neriesila.Prisli sme o babatko a presla som vysetreniami,kde mi potvrdili celiakiu. Okrem toho mam hypertyerozu-zvacsena stitna zlaza a polycysticke vajecniky,co ma tiez dost podiel na zlej pleti.....Neverim nejakym detoxikacnym kuram...Je pravda,ze nase creva,zaludok atd odzrkadluju nasu zivotospravu.Ale treba hladat koren problemu a nie jeho dosledok.
podla mna , ak mas tazke akne tvoriace aj jazvicky a ak ti po vytlaceni zostava " krater", tak to nepomoze nic, ani zmena stravy... mas to v krvi.... treba len ROACCUTANE... uspech zaruceny.... fakt. Je rozdiel akne a akne....
chod ku kožnej a nech ti ho predpise, do pol roka mas po probleme... Tažke akne nevyliecis ani detoxom, ani mastickami....
ak mas blizko do BA, odporucam MUDr., Eva RAsochova, skvela dermatologicka.... znamemu pomohla prave Roaccutanom z brutalneho akne, maval krateri na krku, tvari, chrbte este v 33rokoch 😝.... po tomto ma pokoj uz 10rokov.. len skoda, ze na to neprisiel skor... jazvy uz zostali...
Skúšala si roaccutane?