Dobrý večer idem si po radu
Starý otec po mozgovej príhode, neprijíma takmer žiadnu stravu.
Na jazyku ma až také šupiny. Čím mu to najlepšie odstrániť ?
Ďakujem za radu
treba mu dávať piť,je dehydratovaný,stačí omotat gázou drevenú paličku /z lekárne,akou pozerá lekár do hrdla/ a tu gázu navlhčiť a vytierať ústa
Suchý jazyk je v dôsledku nedostatočnej tvorby slín a nedostatočného používania. V žiadnom prípade nezoškrabávať. Núkať tekutiny - lyžičkou alebo namočenou gázou možno aj pery, jazyk aj ústa vytrieť.
@oskorusa ďakujem
Ono je to ťažko je v nemocnici a je zákaz návštev pustia nás k nemu raz do týždňa. A ochotne pani sestričky a sanitarky na to nemajú čas.
Och, žiaľ, málo personálu je v nemocniciach, držím palce
Obrátiť sa na doktora nech poradí
Ako že nemajú čas? Ako že malo personálu? Tak potom nech nezakazujú návštevy. Ešte týždeň a bude po ňom. Ja by som to tak nenechala. Je odkázaný na pomoc, nie že mu dajú vodu vedľa postele a nech na ňu len myslí, lebo chudák nemá šancu sa napiť. 😡
Vytieranie úst pacientovi je samozrejmost, tak asi na to personal kašle .My máme Pagavitove tyčinky, v minulosti sme vytierali ustnymi lopatkami obmotanymi gazou namocenymi v boraxglycerine zmiešaným so stopanginom.A ak má stale otvorená ústa treba mu dat na ne mokrú gazu alebo zvlhcovac.
Pagavit tyčinky určite , alebo boraxglycerin a na tamponik a vyčistiť, ale odporúčam pagavitky, výborne chutia a má ich takmer každé oddelenie, vypytaj si od sestier
Pagavit tyčinky 👌