Ahojte, prosím poraďte. Viem, že sú tu o tom diskusie, ale nenašla som, čo som hľadala. Na trhu je snáď milión kolagénov a každý sľubuje zázraky.
Ja som rok po pôrode. Mám pocit, že to tehotenstvo ma na kompletku vyžmýkalo, nedokážem sa dať dokopy. Nonstop som unavená, bolí ma celé telo, koľkokrát na konci dňa idem spať s dieťaťom, lebo ma bolia kĺby a nevládzem. Mám 23 rokov. Furt mi vypadávajú vlasy, sú zničené, pokožka je suchá. Štítna, pečeň, všetko ok, stravu mám pestrú, hýbem sa. Doktorka mi len povedala, že sa musím spamätať po pôrode.neviem, prečo si myslím, že práve kolagén mi pomôže, ale už asi len hľadám aspoň niečo, nech mám pocit, že mi niečo pomôže. Aký sa osvedčil vám?
Neexistuje dobrý a zlý kolagén alebo kolagén od celebrít a od zdravotníkov...kolagen je pomerne zložitá a veľká molekula ktorá sa v tráviacom trakte rozloži na jednotlivé ,,malé časti" - aminokyseliny a či sa z nich opäť nasyntetizuje kolagén a začne pôsobiť tam kde treba je otázne 😁 telo si z tých aminokyselín môže ,,vyrobiť" úplne inú molekulu...čiže za mňa dať 60e za nejake sáčky s niečím čo sa v tele aj tak rozloží a nie je z toho kolagén je zbytočne a len marketing 🙂 na kĺby by som skôr skúsila komplexnú výživu napríklad s MSM chondroitin sulfatom, glukozaminom...ja som tiež rok po pôrode a až teraz mi prestali vypadávať vlasy a dávam sa pomaly dokopy - prechádzky, cvičenie strava vitamíny a hlavne pozitívne nastavenie mysle 🤗
U mňa jeden pán mal po úraze nejaké problémy s chodenim a každý druhý deň jedol huspeninu tak mu poradil zevraj aj DR aký tam je čistý bio kolagén,,, no nie každý to ľúbi
Ja vacsinou pozeram kolageny od fyzio..kedze oni vedia najlepsie...a nie od plackovej a spol.,co im ide iba o biznis...ja som si dnes objednala od Rozhybto.sk ,taj skor sa zameraj na takych ludi ...Divique je tiez dobra kvalita s vitC ..