Ako vám zistili panickú poruchu?

10. jún 2024

Mna cakaju vysetrenia, ale z toho,co som vitala si myslim,ze mam panicku poruchu. Z krvi mi zistili jedine vysoky aldosteron. Z nicoho nic sa mi zacne tocit hlava, busit stdce, mam pocit,ze sa stane nieco hrozne a neviem co so sebou. niekedy mam pocit trpnutia prstov, vysoky tep ci tlak. Mali ste to tiez tak?

mario1974
10. jún 2024

Áno vyzerá to na panicku poruchu

autor
10. jún 2024

@mario1974 a ako je to mozne? Doteraz som si myslela,ze som v psychickej pohode, ale kedze mam vysoky aldosteron,co je stresovy hormon,tak zjavne nie som :D

mario1974
10. jún 2024

Neviem, možno dlhodobý stres, možno stres z minulosti ktorý sa prejavil teraz. Rozhodne keď je to pre teba vyčerpávajúce treba navštíviť psychiatra

lagunka0000
10. jún 2024

Tak toto zistili aj mne ten aldosteron, aj to nejako lekári riešia ? Lebo u mňa len skonštatoval že je vysoký a to bolo všetko, mne tiež hocikedy búši srdce aj vynecháva a akoby preskakuje, tiež sa liečim na tlak, mám brať vyššie dávky magnézia a na búšenie mi dali betaloc

autor
10. jún 2024

@lagunka0000 ma to riesit,ale ako,to zatial neviem,ale dam ti kludne vediet.a citis sa po liekoch lepsie? Nechceli ti dat AD?

lagunka0000
10. jún 2024

Nie AD mi nedali a do správy napísali že pátrať po príčine a to je všetko, ja mám tiež pocit že som v pohode a vôbec nechápem že z čoho a hlavne prečo sa mi toto deje, nápis mi aké vyšetrenia ti robili a tiež ako prišli na to že máš panickú poruchu, teda ak na niečo pridu

autor
10. jún 2024

@lagunka0000 a ake vysetrenia ti robili? Mne o panickej poruche zatial nik nevravel, len kym cakam na vysetrenia,snazila som sa nieco o tom dozvediet, co by mohla byt pricina toho aldosteronu a tych stavov. Tak ak nic nezistia, mozno povedoa,ze to je ono. Zatial mi len na internom brali krv na rozne hormony v tele, sodik, draslik atd, potom akesi metanefriny, ale na ten vysledok sa caka vyse mesiaca.

lagunka0000
11. jún 2024

aj mne krv brali, robili mi aj sono srdca, tam mi zistili, že mi jedna chlopňa poriadne nedotvára, kardiolog mi povedal , že to nie je nič hrozné a že kontrola len podľa potreby, chodím na interné raz do roka, mám však pocit, že sa mi to zhoršuje ako som mala naposledy v novembri kovid tak mi nie je dobre, pred tým som mala takéto stavy ozaj raz na čas a teraz posledné mesiace každý druhý-tretí deň.

rock7
14. jún 2024

@lagunka0000 ahoj ja mám tiež podobné problemy. Ty si si žiadala vyšetrenie toho aldosterónu? To ti dal aky lekar urobiť?

lagunka0000
14. jún 2024

@rock7 nie nežiadala, bola som hospitalizovaná v Ľubochni lebo mi nevedeli zistiť prečo mám v noci vyšší odpad draslíka a zistili mi zvýšený aldosteron, už je tomu cez dva roky a nič len chodím raz za pol rok na interné na kontrolu

rock7
14. jún 2024

@lagunka0000 Hospitalizovana si v Lubochni bola kvôli tomu draslíku? To ti zistili u všeobec.lekára? Ty si po operácii ŠZ? Ja som a pátram či tieto problémy nemám práve od ŠŽ čiže liekov ktoré beriem.

lagunka0000
14. jún 2024

@rock7 ano, kvôli drasliku, v noci z ničoho nič mi začalo busit srdce, brala ma pohotovosť a tam mi zistili ten draslík, vysoký tlak, tak ma posielali na rôzne vyšetrenia a skončila som aj v Ľubochni, na štítnu chodím len na kontrolu raz do roka

rock7
14. jún 2024

@lagunka0000 Ďakujem. Napīš ked budeŝ mať výsledky