Ahojte, ako Vám zistili endometriozu? Aké ste mali vy problémy? Ďakujem
@mijama29 ja som mala príšerné bolesti krížov, ale také, že som nemohla ani poriadne ležať. Vždy to prichádzalo len počas menzesu, inokedy problém nebol. Išla som teda ku gynekológovi, ten to hneď videl na sone a poslal ma k odborníkovi.
Laparoskopiou
Problémy jsem nějaké velké neměla,a při operaci žlučníku-laparoskopicky mě přišli na to že mám čokoládovou cystu.Do měsíce mě operovali znovu.
@panelacikova čokoládová cysta, je vlastne cysta, ktorá nie je naplnená vodou ale krvou. Ja endometriózu zatiaľ potvrdenú nemám, lebo nechcem ísť na laparoskopiu, ale s endometriózou sú spojené rôzne problémy. Sú to hlavne bolesti, ktoré sa zintenzívňujú počas menštruácie. Lebo tie ložiská "endometria" sa z teba nevyplavujú všetky počas menzesu, ale ostávajú hocikde na vnútorných orgánoch, napr. v močovom mechúri a podobne. No a to spôsobuje dosť veľké bolesti, tiež aj bolestivý pohlavný styk a potom záleží, kde sa ti to usadí, tak podľa toho máš bolesti daného orgánu, napr. spomínaný močový mechúr.
@mijama29 Ja mám endometricku cystu, ak to dobre hovorím... ja som mala bolesti krížov, podbruška na jednej strane, také tlaky bolestivé hlavne pri ležaní... po 2 dnoch ked to neprechádzalo som šla k dr a zistila mi tú cystu ultrazvukom, potom mi robila aj testy na markery a mala som ich zvýšené a tak zistila ze je tá cysta endometriálna...
Bolesti brucha silne, a potom laparoskopia.
@mijama29 zistili by to pri bežnej gynekologickej prehliadke?