Ako užívať Frontin 0,25 mg?

sjack
20. dec 2020

Mám ho na úzkosť a spánok... no neviem ako ho brať.. nechcem byť závislí... keď si dam jednu celú.. tak mi úzkosti zmiznú... jedna celá je 0,25 mg ?...... či ako.... ona povedala že ho mám brať keď je mi až veľmi zle.... ale čo mám robiť keď mám úzkosti každý večer... môžem ho brať každý večer ? Jednu celu ? Polka je slabá.... niekde som čítal že môžem aj 3 denne... nooo neviem neviem... som blbec z toho už... poradte... úzkosti mávam každý večer.......

drzaopica
20. dec 2020

@sjack 0, 25 je minimum davky mozes vecer si dat jednu.Zavisly by si bol pri dlhodobom uzivani.Co Ti privadza uzkost praca, unava?preco vecer?cez den si v poriadku? skus to vysledovat.Kludne mozes tyzden dva 0,25 pokym sa ukludnis

bebemonika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bebemonika
20. dec 2020

@sjack ahoj, aj mne predpísala psychiatrička frontit 0,25 mg. Mám užívať jednu tabletku na noc (mám problém so spánkom), poprípade cez deň, keď pociťujem úzkosť. Ona ti nenapísala, ako to máš užívať? No na spánok mi to nezaberá a pri úzkosti sa bojím.

drzaopica
20. dec 2020

@sjack bezne sa dava 3x denne v akutnych stavoch ako pises.Na fotke si ty?🙂)sport pomaha pozor na presilenie a doplnky, ktore uzivas.Z coho si nesvoj?uzkost je z niecoho nespracovneho, vela stresu, tlak na seba

drzaopica
20. dec 2020

@bebemonika ved to je liek na uzkost coho sa bojis?je to vzdy lepsia volba ako brat lieky na spanie, a zase nespis, lebo sa bojis a mas uzkost budi Ta busenie srdca a strach.Mas liek uzivaj ho ako mas.... nerozumiem co cakas od takej liecby.Budes iba kludnejsia vypnes mysel na chvilu

bebemonika
20. dec 2020

@drzaopica bojím sa toho, že budem na ňom závislá. Mne osobne nezaberá ani na spánok. A viem, že pri ňom môžem mať aj samovražedné myšlienky a bojím sa toho, že to už neustojím, keďže mám užívať aj AD.

sjack
autor
20. dec 2020

@drzaopica zrejme mám aj OCD.... alé dala mi Trittiko AD liek... a mám + silné úzkosti :(

drzaopica
20. dec 2020

@bebemonika mas to uplne pomylene samovrazedne myslienky resp.zvysenie uzkosti a zle pocity ci myslienky na smrt mozes a nemusis mat pri AD a preto sa davaju na ukludnenie Neurol a pod.., aby sa tomu predislo co vobec nemusi byt pravda, ze Ti nieco bude.Naco Ti potom lekarka predpisala lieky, ked ich nechces bojis sa brat v prvom rade by si mala doverovat lekarke a vediet co beries a naco to je co od toho ocakavat.

drzaopica
20. dec 2020

@sjack iba zacinas s Triticcom?vtedy mozes mat vacsie uzkosti docasne....Ake mas OCD coho sa tyka?

sjack
autor
20. dec 2020

@drzaopica bral som ho cca 2 týždne... a potom som mal večer okolo 1dnej panický záchvat.. skoro som odpadol... tak neviem... a potom začali aj po vysadení silné úzkosti.... OCD.... Tak mám také nutkavé pohyby... ono to je dosť spojené aj s traumou alebo niečoho čoho sa veľmi bojím.... a ešte vtierave myšlienky.. že sa niečo zle stane mne alebo rodine... je to dosť strašné... keď príde úzkosť a ešte aj tie myšlienky.... tak mám pocit že sa zbláznim :((( nechcem to mať.... mám aj samovražedné myšlienky.... ale najviac sa bojím že myšlienkami niekomu alebo sebe privodím niečo zle :(

bebemonika
20. dec 2020

@drzaopica áno viem, že mám dôverovať lekárke, viem. Viem čo mám brať a viem, čo mám od toho očakávať. Áno priznávam, že som si to trošku pomýlila. Ona vie, že lieky odmietam...mám s prehĺtaním tabletiek zlú skúsenosť... Ja som lieky nechcela, no psychologička ma poslala, tak som si ich dala prepísať. No Frontin, mi bohužiaľ na spánok nepomáha, a áno pri uzkostiach som neskúšala, nakoľko to skúšam aj bez, ja som za lieky len v nutnom prípade.

sjack
autor
20. dec 2020

@bebemonika mne na úzkosť pomáha dobre.. len skús... a neboj sa.. je lepšie si pomôcť... ako sa len trápiť

sjack
autor
20. dec 2020

@bebemonika ono keď tie lieky brať nebudeš... tak budeš mať stavy oveľa horšie... ako keď ich budeš brať.... nedovoľ aby sa to zhoršilo... vlastná skúsenosť

bebemonika
20. dec 2020

@sjack len na mňa úzkosť príde vždy, keď nie som doma a nemám ju pri sebe... Plus ja mám problém s tabletkami...je mi po nich úplne na zvracanie...

sjack
autor
20. dec 2020

@bebemonika ja ťa chápem... veď frontin si zober do vrecka kľudne 🙂 no to povec lekárke, že ti je zle keď berieš lieky

bebemonika
20. dec 2020

@sjack tak napríklad dnes som si nedala AD a som celkom okej. Ja mám proste stavy, keď som v pohode a keď je to totálne zle... Proste také "epizódy" alebo ako to povedať. Plus keď som si ich dala, tak totálna únava a pocit na zvracanie... V januári idem na kontrolu, tak jej poviem, že som proste tabletky nedokázala užívať...aj keď nadšená asi zo mňa nebude.

sjack
autor
20. dec 2020

@bebemonika ono to trvá, kym začnú AD učinkovať... aj 2,3,4 týždne..... musíš to vydržať... a potom príde úlava.... a keď ti je veľmi veľmi zle... tak potom maš asi zle AD... tak nech ti zmení lekár

bebemonika
20. dec 2020

@sjack no ja som si síce AD dávala len dva dni, no proste cítila som sa po nich úplne prázdna, proste nič, dokonca ani to čo mi pomáhala cítiť sa lepšie nepomáhalo. Mojej psychiatričky sa veľmi bojím, čiže volať jej kvôli blbosti určite nechcem. Ja sa najprv musím celkovo zmieriť s tým, že mám brať lieky... Lieky sú pre mňa niečo hrozné...

drzaopica
20. dec 2020

@bebemonika s takym pristupom a averziou skoda oberat lekarku o cas a nechat platit poistovnu za lieky.Ale aj to je moznost....take stavy po 2 dnoch brania AD su normalne.Asi bol dovod, ked Ta psychologicka poslala ku psychiatricke.

sjack
autor
20. dec 2020

@bebemonika neboj sa.. musíš byť silná... a ja viem že silná si 🙂 .... ja ti držim palce 🙂 .... a čoho sa bojíš ? Psychiatričky sa neboj... je to taký istý človek ako si ty.... no keď z nej nemaš dobrý pocit... tak ju zmeň za inú... no iná ti zasa dá len AD...... ja viem ako sa cítiš... to že ti je zle z AD... to je normálne ešte... berieš to krátko.. musíš vydržať

drzaopica
20. dec 2020

@sjack to mas z tej uzkosti az take OCD prejavy.Chodis na terapie?cim viac s tym budes bojovat, tym horsie.Cim viac chce clovek nieco vytesnit, nemysliet na to, tym horsia uzkost.Vsetko je ako ma byt doveruj sam sebe nic sa nestane.Nemozes sa bat pomaly vl.tiena chce to dobru psychologicku.Aku mas na mysli traumu a coho sa bojis?stalo sa Ti nieco zle?
Pokym nepochopis, ze uzkost si sposobujes sam svojim myslenim myslienkami mozes mat 10 doktorov a 20 liekov.Iba sam si vies pomoct kludne aj pomocou liekov, ale velka cast je na tebe

bebemonika
20. dec 2020

@drzaopica áno, viem, že bol dôvod ma poslať, viem, že lekárku oberam o čas, všetko to viem. No najprv musím prekonať strach a snáď sa to podarí. Nie som zo seba nadšená, ver mi. Skúšala som už všetko možné, aby som tie lieky do seba dala, no mňa už len pri predstave, že prehĺtam liek napína.
@sjack ďakujem za krásne slová, tak isto ti držím palce, nech si ako tak okej. Ty si tiež silný, zvládaš to lepšie než ja. No ja sa jej bojím, lebo keď som jej povedala, že sa liekov bojím, tak na mňa nakričala. A proste bolo to také divné a keďže ja si ťažko zvykám na iných ľudí, tak ju meniť nechcem. Ja stále dúfam, že sa dám dokopy aj bez AD a ja radšej budem na Vianoce smutná ako by som nemala cítiť nič a mať problém so žalúdkom...

sjack
autor
20. dec 2020

@drzaopica ja mám len strach... že iným spôsobím niečo zle... keď budem mať také myšlienky, alebo niečo zle sebe :(..... som dosť citlivý človek... ja mam strach zo všetkého už.. hocičo sa stane čo ma vystraší... a už to ide... príde večer a sme doma.... úzkosti a myšlienky... že sa to stane aj mne... rodine.... alebo že sa mi zhorší môj stav... že sa nebudem vedel ovládať už... a to všetko začalo tým Trittikom... nemal som ho brať... no chcel som si len pomôcť

sjack
autor
20. dec 2020

@bebemonika psychiatrička ti chce len pomôcť 🙂 aj na mňa niekedy nakričí... no ona ti inak pomôcť nevie... než len AD.... no neviem či by si mala byť smutná.. smútok nelieči ako sa hovorí.... si citlivá ako pozerám 🙂 to sme dvaja.... no ja ti budem držať palce... budem oporou ak chceš.. len sa nevzdávaj nikdy... lebo nádej umiera posledná.... a skús si nájsť niečo z čoho budeš sťastná.. aspoň trochu 🙂 hobby a tak.... a usmievaj sa... aj keď to ide niekedy ťažko... úsmev ti pristane 🙂

drzaopica
20. dec 2020

@sjack skus si odsledovat ake mas cely den myslienky?dobre prijemne ci strach, pochybnosti, uzkosti....co by sa malo stat vecer?nic prijemny vecer doma s rodinou klud pohoda budes si citat, oddychovat ty mas tie zle myslienky uz zautomatizovane naskakuju same do hlavy musis si povedat dost stop!!skus to zajtra vecer bude fajn, dame si veceru, pozriem film...bojis sa vecera, tak samozrejme, ze vecer pride uzkost skus si nieco o tom precitat na internete obtazujuce myslienky

sjack
autor
20. dec 2020

@drzaopica ďakujem za rady 🙂

bebemonika
21. dec 2020

@sjack áno ja viem, že mi chce pomôcť, no mám pocit, že mne viac pomáhajú sedenia s psychologičkou. No ja viem, že by som nemala byť smutná, no radšej smutná ako necítiť nič... Áno máš pravdu som veľmi citlivá, a som rada, že v tom nie som sama. Ďakujem ti, aj ja ti veľmi veľmi držím palce. Chodím na prechádzky plus cvičím, to mi trošku pomáha, no nie je to úplne ono. Úsmev občas príde... Aj včera bol 😊. Ďakujem ti, a dúfam, že sa obaja z tohto nejako dostaneme 😊.

sjack
autor
23. dec 2020

@drzaopica a môžem ho užívať ráno a bez jedla ?

majulinka112
8. nov 2021

Ľudia aké máte skúsenosti s frontinom mne ho predpísal môj psychyiater kvôli uzkostiam ale neviem co očakávať od tohto lieku kto ho beriete povedzte je vážne taký že ukludni?

luccija
8. nov 2021

@majulinka112 pravdaže ukľudni...nebudeš napätá, nervózna, busiť Ti srdce...máš ho predpísaný asi ho potrebujes