Ako uvoľniť bolesť krčnej chrbtice?

lucia851
21. okt 2021

Ahoj už asi týždeň mam bolesti krčnej chrbtice aj mi tuhne. Termin u neurologicky mi dali až na 9 novembra. Co mam robiť aby ta bolesť povolila?

lindusss2016
21. okt 2021

@lucia851 cvicit?

lucka_ke
21. okt 2021

zatiaľ len suché teplo a lieky proti bolesti, prípadne si to na noc potri gelom (Ibalgin gel, Voltaren gel), na predpis sú lieky Dorsiflex - tie uvoľňujú svalstvo alebo si môžeš v lekárni kúpiť Guajacuran
a cvičenie tiež pomáha, ale až keď ustúpi bolesť

lucia851
autor
21. okt 2021

@lindusss2016 snažím sa ale boli ma to

lindusss2016
21. okt 2021

@lucia851 tak chod k chiropraktikovi, fyzioteraputovi, na masaz. Tazko poradit, nepises, od kedy mas problemy, co ti vlastne je. Seklo ta? Alebo je to nieco dlhodobe?

lucia851
autor
21. okt 2021

@lindusss2016 mam to už asi 2 týždne. Dávam si lieky aj suché teplo. Nemám teraz peniaze na to ísť k fyzioterapeutovi. Musím začať chodiť do práce najprv. Za týždeň nastupujem tak neako sa mi to hádam dovtedy aspoň uvoľni

maris5
21. okt 2021

@lucia851 cvicit veeeelmi opatrne a pomalicky. Bolesti sa nezbavis hned, pozri videa na nete, bude ich vela. Ale vsetky cviky pomalicky, nie ako v skole sme hlavou krutili na telesnej.
Z dlhodobeho hladiska odporucam SM system, ale zacat pod dohladom, aby si si neposkodila viac.
A mozno vseobecna lekarka by si tiez vedela predpisat nieco na uvolnenie.
Dobry je dorsiflex, ten je na predpis. Mozes ho nahradit Guajacuranom volnopredajnym. A potom nieco od bolest Flextor v prasku, alebo co mas doma.

lucia851
autor
21. okt 2021

@maris5 co je lepšie dorsiflex alebo guajacuran?

daridari11
21. okt 2021

@lucia851 Môžeš obidva súčasne, to sa nevylučuje.

lindusss2016
21. okt 2021

@lucia851 najdi si na youtube cviky na krcnu chrbticu a zacni pomaly podla toho

lucka_ke
21. okt 2021

Dorsiflex je účinnejší, ale ak máš posunutú platničku problém ti nevyrieši, treba ozaj cvičiť a napraviť to, najskôr vylieč zápal potom masáže a cvičenie

20erika07
21. okt 2021

@lucia851 mojej sestre len chiropraktik dal do poriadku krcnu. Neviem u nas berie 20e, to vyhodis aj za lieky...

zuzizu2
21. okt 2021

@lucia851 pred dvomi tyzdnami som mala podobny problem. To nic, len tabletku od bolesti, posielam ti fotku, co mne zabralo a teplo. Mala som omotanu satku neustale a teda nemohla som ani dlho sediet ani lezat, furt som menila polohy, len aby mi bolo aspon chvilku dobre. Ale je fakt dobre pomaly po troske sa snazit hybat a cvicit. Ale hlavne nie nejake trhane pohyby.

lucia851
autor
21. okt 2021

@zuzizu2 ja mam flector a dala som si ráno guajacuran