Ako upokojiť ekzém?

15. jún 2022

Ahojte.
Poraďte ako upokojiť ekzém.
Bola som u koznej, nasadila mi krém ktorý mi to príšerne zhoršiť. Štipe má celá ruka/až páli a je úplne červená.
Príšerne sa mi to zhoršilo, volala som koznej, mám vysadiť mastičku ale termín mi dala o mesiac opäť 🤦
Príšerne, mesiac čakám na termín, naordinuje mi zlú masť a opäť čakám mesiac na termín ešte s horším ekzémom.
Začalo mi to po pôrode pri zníženej imunite. Poraďte čo na ukludnenie na palubu ekzém začervenany

surama
15. jún 2022

Skus Lipikar alebo Holtov krem. Ja to davam malemu. Zaberaju obe len cenovo je rozdiel.

lilly2303
15. jún 2022

Ahoj a čo ti naordinovala? Mňa čaká vyšetrenie v piatok. Tiež sa mi po pôrode urobil hrozný ekzém 🙁

autor
15. jún 2022

@lilly2303 imazol krém
Ja som mala práveže len biele faky čo začali, bez diskomfortu ak som sa dobre chránila pred slnkom. Ale po tomto sú to není fľaky ale jeden fľak celá ruka napuchnuta a červená.

lilly2303
15. jún 2022

Aha ja to mám práve že červené a suché, až sa mi na tom tvoria šupinky. Ja som to mala aj po prvom tehu, vtedy som mala na to Beloderm len neviem či to môžem keď kojim

lily14
15. jún 2022

Imazol je aj na zem? Lebo aj my máme či ho použiť?

eebee
15. jún 2022

Keď je ekzém mokrý - mokvavy treba ho ošetrovať mokrým 🙂 takže najlepšie kúpeľ v hypermangane,prípadne Jarošova voda, koloidne striebro,niekto kúpa vo vločkách,potom natrieť trošku. A keď je suchý,opadavý,vtedy mastit krémom

asia83
15. jún 2022

Jedine maste na predpis. Voľnopredajné vám to iba premastia. Takže čakať a natierať krémami, značka Linola je dobrá. Tuším iba v lekárni dostupná.

karmen118
15. jún 2022

No ja by som sa poradila možno radšej aj s obvodným, môže to byť alergická reakcia na krém, ale je to divné, že vás s takým stavom nechá čakať mesiac...ja by som hľadala iného kožného...

nitka1157
15. jún 2022

Nemas moznost inu koznu? My tu mame napr co berie bez objednavky ale berie len do pol10 tusim.proste je zato ked mas dany problem aby si prisla hned nech to vidi a nie ked ti da za mesiac termin a sa ti to ukludni...

poska28
15. jún 2022

Mne na takýto ekzém pomohla z lekárne masť hydrocortison,keď som to mala takéto červené a zapálené. A potom som si to premasťovala nejakým krémom z lekárne na atopický ekzém napr. Bioderma.

autor
15. jún 2022

@nitka1157 skúsim iné mesto, od covidu naša berie len na objednanie

marianarem
15. jún 2022

Mne pomaha Laroche Posay Lipikar Baume AP+M. Nic ine okrem kortikoidov nemalo u mna ziadny efekt, pripadne nastalo este zhorsenie. Ale upokojila by to aj nizkohistaminova dieta podla mna, je dost obmedzujuca, ale na nesiac by to mozno slo. Ja som mala velke zhorsenie po porode, ruky som preliecila Locoidom a potom ten Lipikar a nevratilo sa to. Na zvysok tela zabrala ta dieta, ja som to mala uz ozaj vsade a bolo nemyslitelne mazat cele telo kortikoidmi.

noemi155
15. jún 2022

Skus tento krém obsahuje ovos a viackrát za deň mastit
Ale pomáha aj holtov krém určite
A neumývať riad a podobne disciplíny pokial sa ti to neupokoji a najmä cokoladuuuu

domiklik
15. jún 2022

@surama holtov krém skus, 3 eurova zalezitost

julka188
15. jún 2022

Ak mas doma, skus obycajny sudocream. A na to nieco na premastenie - bud od A-dermy Exomega (ten dermalibour vyssie ponukany je na podobnej zinkovej baze ako sudocream) alebo od Biodermy - jednoducho premastit, lebo zinkova mast (co je aj sudocream) akokeby vysusuje zapalenu cervenu ekzemovu kozu.

zuzks5
16. jún 2022

podla mna pokial to mas urgentne si myslim ze kozny by ta zobral hned, a teda viem aj z toho druheho pohladu ako to funguje, ludia dlho cakaju kym sa ozvu lekarovi s problemom a potom az ked je to na nevydrzanie sa stazuju ze s tym nikto nic poriadne nerobi.

surama
16. jún 2022

@domiklik To asi malo byt autorke 🙂