Ako uľaviť pri raste zubov múdrosti?

saruska271
28. máj 2020

Ahojte mám 14 rokov skoro 15 a začali mi rast zuby múdrosti a tlačia ma do ostatných ako keby cítim to až na predných zuboch zubárka mi povedala že s tým nemá čo urobiť len nejaký oplach a že ten veľmi nepomáha .. Veľmi má to bolí ale nechcem do seba džgať len lieky nemáte nejakú radu ako uľaviť od bolesti ? Alebo vaše skúsenosti ?

kittyna5
28. máj 2020

Pokiaľ ti tlačia na iné zuby, tak určite ich treba vytrhnúť

kiki68
28. máj 2020

Treba ich vytiahnut ak nemaju priestor

saruska271
autor
28. máj 2020

@kittyna5
@kiki68 veď toho sa najviac bojím ale zajtra idem ku zubarke tak sa spýtam

kittyna5
28. máj 2020

@saruska271 radšej si to pozrieš teraz, lebo sa môže stať, že ako ti to bude tlačiť na zuby sa ti vnútri v ďasne zub múdrosti zlomí a budú ti to vysekávať, alebo dostaneš nejaký zápal a teraz keď nemáš školu a nie je ešte také teplo by si to mala lepšie. Musíš byť pár dní doma, niekedy aj s antibiotikami, tak radšej teraz. Je to nepríjemné áno, ale potom to môže byť horšie, tak radšej vydrž menšiu bolesť teraz 🙂

squirrels
28. máj 2020

Ahoj, mám vyše tridsať... osmičky mi rastú už vyše 12 rokov a keďže nemajú miesto, tlačia do kosti. Pobolievali ma z času na čas, nebolo to nič neznesiteľné, nepotrebovala som ani lieky, tak som to neriešila, no pred pár týždňami som skončila s takou bolesťou, že som nemohla prehĺtať, rozprávať ani spať. Nepomáhali už ani silné analgetiká. Museli mi to preliečiť antibiotikami a budúci týždeň ma čaká ťahanie. Normálne sa teším, lebo tá bolesť bola horšia než pôrody (a hlavne trvala vyše týždňa). Ak zuby múdrosti nemajú miesto, určite si ich nechaj vytrhnúť, lebo takéto bolesti sa môžu ozývať doživotne a v najnevhodnejších situáciách - pri veľkom strese, skúškach v škole, v tehotenstve, popri starostlivosti o malé deti a pod. Nezávisle od seba mi to povedalo 5 zubárov (ktorí všetci sami majú vytrhnuté osmičky). Ja mám mimoriadne pevné a dlhé korene a aj tak idem do toho, lebo to, čo som prežívala nedávno, si už neprajem zopakovať. Takto ma čaká cca týždeň bolesti po zákroku a potom pokoj. Prajem všetko dobré ;)