Ako to funguje pri zmene lekára?

lrnka
22. aug 2023

Vedeli by ste mi poradiť ako to funguje pri zmene lekára? Že keď mám zdravotné karty u seba a sa sťahujeme a presúvame veci z východu na západ a sme už tu pár dní tak je možnosť odhlásiť zmluvu s lekárom aj telefonicky že žiadosť mu od nového lekára pošlem poštou a že či sa to môže aj po telefóne zrušiť zmluvná dohoda medzi pacientom a lekárom. Ďakujem

lorin29
22. aug 2023

@lrnka stačí keď pôjdeš k novému lekárovi on ti dá papier vypíšeš ho pošleš predchádzajúcemu a keď ta odhlási tak už len zanesies novému lekárovi kartu
Netreba volať

pinkgirl
22. aug 2023

doplním, že pôvodný lekár ťa vyradí zo svojej evidencie k poslednému dňu mesiaca v ktorom si mu oznámila že prechádzaš knovému dr. U nového dr. budeš môcť byť ošetrená až od prvého dňa nasledujúceho mesiaca.

lucka_ke
22. aug 2023

ku novému podpísať zmluvu o zdr. starostlivosti, on zvyšok zariadi

nelca84
22. aug 2023

@lrnka ty si len najdes noveho lekara s ktorym podpises zmluvu, nic viac netreba robit. On si kartu vyziada sam.

lrnka
autor
22. aug 2023

@nelca84 a keď mám kartu malého aj svoju u seba už aj tak si to sám zariadi? Netreba fakt nič podpisat ešte u svojich lekárov a potom ísť za novým s nejakým potvrdením ? Ďakujem

nelca84
22. aug 2023

@lrnka a na zaklade coho mas karty u seba? Dal ti ich lekar s tym, ze od neho odchadzas? Ci ako? Vie o tom, ze odchadzas?

lrnka
autor
23. aug 2023

@nelca84 nie s malým som bola na vyšetrení aj ja som s niečím musela ísť tak som bezanoesla už aj som na to zabudla pri sťahovaní

nelca84
23. aug 2023

@lrnka vies, ze za to dostavju lekari pokutu? 🤦‍♀️ tak mu aspon zavolaj, ze odchadzas od neho