Ako to chodí u zubára?

5. apr 2023

Nikdy som nemala žiadny kaz ani nič chodievam len 2x do roka na hygienu a raz na preventivku, no mám pocit že sa mi spravil kaz , tak som sa rovno objednala na hygienu a vstupnú kontrolu s rtg aj všetkým čo k tomu patrí do novej kliniky , súkromnej. Pozrela som si cenník a teda hygiena ma vyjde 110€ a ak budem mať kaz tak +- 250€ + 60 vstupná kontrola s rtg. Mala som nečakaný dosť veľký výdavok pár dni dozadu a teda toto si asi nebudem môcť dovoliť. Termin nechcem rušiť ani posúvať, lebo mi to nedá spávať už.
Ak sa potvrdí že mám kaz, budú mi ho musieť hneď vyvrtať? Alebo im môžem povedať že nabudúce, alebo ako? Nechcem tam prísť ze prepáčte ja na to nemám peniaze teraz😂
Svojho stáleho zubára nemám , chodím stále niekde inde.

reanda
5. apr 2023

dohodnes sa.. neboj, zadarmo ti ho nasilu vrtat nebudu 🙂

autor
5. apr 2023

@reanda akože mohli by 😄 vŕtačky sa nebojím, skôr tej trápnej situácie že im musím vysvetľovať že prečo nie teraz

reanda
5. apr 2023

nie je na tom nic trapne.. a teda neviem, ako to chodi na tej danej klinike, ale mne zubarka malokedy vrta hned, ako zisti kaz, pretoze na to nema cas.. ak som objednana len na preventivku, ma na mna urceny cas, ktory trva preventivka a potom je objednany dalsi pacient, ktoreho by kvoli neplanovanej oprave mojho zubu musela posunut, co nerobi.. takze ma objedna na dalsi termin, bud hned, alebo sa dohodneme, ze zavolam.. ty nemusis ani uvadzat dovod, preco nechces opravit zub hned a pytat sa ta nan, myslim ani nebudu 🙂

jane1987
5. apr 2023

No v prvom rade by si to mala jednoduchsie a lacnejsie u ,,staleho" zubara. Takze chodit stale kdesi inde asi nebolo prave najlepsie riesienie a teda preco prave sukromna klinika, ked existuje aj bezny zubar? Zubar si spravy snimky, skontroluje fyzicky stav v ustnej dutine, navrhne ti riesenia a dohodnete sa co dalej. Teda tak by to malo byt, aka bude realita, tak to uvidis sama

hedviga2
5. apr 2023

Na hygienu si kup poukaz na zlavnenych portaloch. /zlava dna, za menej a podobne. Ja som bola teraz svet usmevu na Trnavskom myte / 40 eur

autor
5. apr 2023

@hedviga2 takto už nechcem chodiť pretože mi vždy tvrdia že oni to na jeden krát nemôžu urobiť lebo mne vždy strašne krvacaju ďasna čiže vo finále ma to vždy vyjde ajtak 80€ keďže musím ist na dva krát. Tuto som sa dopredu pýtala či mi to spravia na prvý krát lebo mi krvacaju ďasna a povedali že to nieje dôvod na to aby to robili dva krát, že ta hygiena je preto drahšia lebo ta zubná hygienička ma namňa vyhradený čas a vážne sa tomu precízne venuje a že tie chúďatká baby tam čo robia cez zlavomat majú za deň XY ľudí a musia sa ponáhľať.

kulumulu123
5. apr 2023

Ak ti to uz nedava spavat tak to moze byt aj horsie ako jedna plomba (mne takto museli vyberat nerv) takze cim skor tym lepsie a lacnejsie ta to vyjde. Nemozes si pozicat o niekoho kym dosranes vyplatu?

petamich
5. apr 2023

vzdy si dohadujem termin, prisposobujem ho tiez napr. tomu, aby to nebolo den pred vyplatou 🙂 kedze aktualne som na rodicovskej a kazde € je dobre

deti95060810
5. apr 2023

asi by som z tej drahej kliniky radšej odišla... jedna plomba u môjho zubára vyjde na 30 - 40 e...

gabika0825
5. apr 2023

Nie, zubár sa tá musí opýtať či chceš vŕtať hneď alebo ti dá termín priamo na to vŕtanie. To nefunguje tak že ti bude robiť niečo o čom nevieš že by mal a potom si to nauctuje. Teda nestretla som sa s tym ešte nikde a to som už pomenila dosť zubárov a mám opravenych dosť kazov. Vždy sa pýtali či to chcem hneď alebo nie.

hedviga2
5. apr 2023

Ked chodis kazdy rok, hodinu ti nema co robit. Ale ved volba a vyber je na tebe.

mima1608
5. apr 2023

Odporúčam nájsť si stáleho zubára. Ja chodím súkromnej zubárka a za RTG neplatím, oprava kazu ma vyjde od 40-50 eur a hygiena tiež do 50 eur. Toto mi prídu fakt prehnané ceny 🫤