Ahojte ako ste znášali tieto ATB? Mám ich brať 5 dní. Ale desia má.
@silvia22222 nežiaduce účinky, výstraha od šukl na tieto lieky... Pre emetofobika aj to nutkanie na zvracanie je desivé..
@sajbula je to bežné obyčajné ATB ako každé iné. Ak si vsugerujes ze z nich budeš vracať tak je to v tvojej hlave hlavne. Asi neboli predpísané zo srandy, takže mňa by na tvojom mieste viacej desil ten nelieceny zápal a jeho možné dôsledky...
@silvia22222 zápal mám lieceny pod dohľadom dr ale keďže nič nezaberalo lokálne tak musím brať ATB... Ak sú ako každé iné ok... Pri ATB má zvykne bolieť brucho ak neberiem probiotiká... Pri týchto som dostala dojem že si horšie ako "tie ostatné" ATB
@sajbula sú to dobre lieky napr. pri urologickych, ženských infekciách alebo infekciách ucha (okrem iných indikácii samozrejme). Keď ťa bolieva brucho, tak probiotika treba užívať, to je vhodne pri akýchkoľvek atb. Netreba si zbytočne vsugerovat problém, tam kde nie je.
@silvia22222 neni to bezne antibiotikum. Je to veľmi silne antibiotikum, ktoré sa má brat na niektoré druhý infekcii, kde NU neprevyšujú rizika choroby. Niektorí dr ich na SVK predpisujú ako na bežiacom pase aj na angínu.
@sajbula Ak ich nechceš konzultuj s dr či by ti nepomohla aj iná účinná latka
@lucia147852 ďakujem za poučenie. Aké máš vzdelanie? Farmácia, lekárska fakulta?
@lucia147852 vravela som dr že som citlivá na ATB.. vie o Tom...
@silvia22222 no..vidíš aj tu sa objavil názor, že sa máji dávať opatrne... A tieto komentáre má potom zneistuju... Len tak zo srandy som si pozrela prívalový leták na internete ATB amoksiklav ktoré som brala pred pár rokmi... Nebolo mi z neho nič a pozerám že tam je nie pri častých nežiadúcich účinkoch hnačka ale pri veľmi častých a nemala som 🤷
@silvia22222 dokonca som teraz tu na MK zahliadla komentár z roku 2018 že tieto ATB sú bývalé chemoterapeutikum? A že neskôr ho preklasifikovali na ATB????
@sajbula vieš čo, veď ver komu a čomu chceš... Tu ti napíše hocikto, kuchárka alebo možno aj doktorka... Že vraj "veľmi silné ATB"... Vlastne ani mne nemáš prečo veriť. O nàzvosloví antibiotík s tebou fakt nejdem diskutovať, prepáč... (to k tým chemoterapeutikám)
@silvia22222 ja nepresetrujem kto je kto... Len vravím, že človek sa cíti neistý keď toto číta..áno viem že to kože byť riadny blud... Ale od malička mám problémy s trávením.. zažila som si pekne múky a preto sa bojím...ak sa dá chcem sa pripraviť na to napríklad typmi že stačia probio..atď... Chcem to vedieť dopredu čo to kože obnasat aj preto že máme teraz cestovať do iného mesta s malým na kontrolu
@silvia22222 určite to nie je bežné ATB... dlhodobá liecba môže mať fatálne následky a tiež môže byť niekto citlivy už len po pár tabletkách. Stačí si to dat do Google moja
@sajbula áno? A co prosím je na nich konkrétne desivé? Penicilin znie menej desivo?