Ako ste zistili, že máte možno pruh?

diana20
30. jún 2018

Baby z dlhšie pozorujem vo svojom podbrusku takú akoby hrčku. Je ju cítit ale nie veľmi vidieť.. Občas sa však nafukne à je ju vmi dobre vidieť.. Je tvrdá a nebolí.. Avšak bojím sa, či to nemôže byť pruh a preto by som chcela počuť vaše skúsenosti, ako to bolo u vás na začiatku. Stalo sa, že ho nebolo vidno ale občas "vykukol"? Ďakujem za všetky odpovede.

marec2018
30. jún 2018

Pri pruhu ked si lahnete na chrbat tak by to malo vyduvat a tak to zistite...tak to mala moja svokra a aj starky.Ked mi operovali zlcnik na izbe bola mlada mamicka a ona to mala po porode sa natahovala z dietatom,nemyslim mimino ale starsie dieta a mala pruh.

cecilia68
30. jún 2018

@diana20 Mne vyskočilo také "vajíčko" až dva krát....raz som mala pupočníkovú prietrž, tesne nad pupkom, asi 1,5cm a raz dole v slabinách. V oboch prípadoch som šla na operáciu, aby mi to stiahli.

diana20
autor
30. jún 2018

@marec2018 tak neviem, lebo ak je to to, tak je to zatiaľ len veľmi maličké.. Lebo nevyduva sa, ale na dotyk cítim, že tam niečo je co na druhej strane nie je.. My sme sa presťahovali a bývame na treťom bez výťahu.. A tak s deťmi schádzať je náročné a niekedy aj kočíky znášať.. A ešte som aj začala cvičiť tak dúfam, že to nie je z toho.. Ze sa nenamaham priveľa..
@cecilia68 a len tak zrazu to vyskočilo? A rástlo to potom?

cecilia68
30. jún 2018

@diana20 Len tak, po namáhaní a nerástlo, lebo hned som šla na zákrok.

rucka77
30. jún 2018

No pruh by mal byť aj vidieť, nie len cítiť, málokedy sa stane, že ho nie je vidno. Malo by ho byť vidno keď stojíš. Ak sa ale bojíš tak choď pre istotu k doktorovi pondelok

diana20
autor
30. jún 2018

Ďakujem veľmi pekne baby.. Cítim sa lepšie, že to sadu nie je to.. No pôjdem pre istotu asi k doktorovi sa spýtať, že čo to teda je, lebo už to mám dlho, len mi nikdy nenapadlo, že pruh.. ☺️

ukulela
1. júl 2018

@diana20 ale ved pruh nie je vobec velky problem, mne ho teraz diagnostikvoali, ked som tehotna .... len si davat pozor a ked dokojim, zoperuju. mam ho maly, treba si davat pozor, aby sa nezvacsil. niektori ludia s tym ziju roky a na operaciu ani nejdu - len tomu treba prisposobit namahu.

siska53
1. júl 2018

@diana20 mne to zistil doktor po 1.tehu. ale operovali ma.az po druhom,jednym vrzom aj so zlcnikom.

diana20
autor
1. júl 2018

@ukulela ved hej, len si hovorím, že ak to mam. Ci nie je lepšie prestať cvičiť... Preto sa pýtam, lebo nerada by som prestala, keď som sa konečne odhodlala po nociach keď deti zaspia cvičiť ☺️

ukulela
1. júl 2018

@diana20 no urcite necvicit - zbehni za obvodnym, da ti vymenny listok a mas za jeden den jasno. ak pruh, prisposobis sa, ak nie, mozes cvicit.

diana20
autor
1. júl 2018

@ukulela ďakujem.. Zatiaľ som si dala pauzu a teda uvidím čo povie doktor..

tomaskovamaminka
28. dec 2020

@diana20 Ahoj a ako to teda dopadlo? Syn ma tiez nejake hrcky a ze na pohmat ho to boli, inak nie cca 3dni, len on aj s travenim ma problemy, malo pije, sedime doma.... No a teraz k dr. :/