Ako ste začínali s dioptrickými šošovkami?

18. máj 2024

Ahojte, ako ste zacinali so sosovkami dioptrickymi? Zmeraju mi zrak v optike pokial neviem presne dioptrie okuliarov alebo treba ist k ocnej dr? Pripadne ak mate suchsie oci nosite ich aj napriek tomu? Nieje to v ociach citit? Chcem mat na svojej svadbe sosovky ale som na vazkach 🙁

stellarstar
18. máj 2024

Ja mám suche oči resp dg sicca syndróm ale šošovky sa neodporúča nosiť

esterr_ka
18. máj 2024

Ahoj, šošovky nosím už xxx rokov, mám trošku suchšie oči, preto si kvapkám umelé slzy. Určite doporučujem striedať šošovky a okuliare. Zrak si nechaj zmerať u očnej doktorky, ktorá ti predpíše správnu korekciu a ďalšie parametre ako priemer a zakrivenie.

minka201
18. máj 2024

Pred šošovkami je dobré absolvovať vyšetrenie u očného lekára. Tiež som ich začala nosiť. Po niekoľkých týždňoch som bola na kontrole a zistilo sa, že mi na ne zle reagujú sliznice, hoci som nepociťovala nijaké ťažkosti. Tak som sa vrátila späť k okuliarom.

fantaghiro21
18. máj 2024

Ja nosim dlhe roky a nemam problem.
Ale urcite sa treba poradit s lekarkou .
Myslim ,ze su uz aj sosovky,ktore su vhodne a osetrene,aby mohli byt prave na suche oci .
Alebo rozne kvapky 🙂
Ocna ti iste poradi.
Ja to striedam .ale dlhe roky som nosila len sosovky.Oci si musia ale aj oddychnut ,je dobre mat okuliare aj sosovky .
Ale sosovky vobec v oku necitit.pokial nie je sosovka nejak zla ,spinava....

petronelag
18. máj 2024

Prvé šošovky si treba vybaviť u očnej, ona zmeria dioptrie a doporučí šošovky, tiež sa to treba naučiť vkladať si ich a vyberať, lebo niekomu aj to zo začiatku robí problém.

lakebabe
18. máj 2024

Nosím už pätnásť rokov, mam dosť suché oči, používam Hyaul kvapky na doporučenie lekára, vecer okuliare ,
šošovky treba mat kvalitné, lekar ti poradí
On ti zmeria oči parametre a vyberie typ šošoviek , nauci ta aj starostlivosť o ne. Používam denné, ráno vložím do oka, večer vyhodím do kosa. Niekedy predtým som mávala mesačne tiež v pohode. Už su tie materiály inde ako kedysi.

miimss
18. máj 2024

Tak ako napísali ženy vyššie. Najlepšie je ísť na prvé meranie k očnej lekárke. Potom nastáva vhodný výber šošoviek, dnes ich na trhu strašne veľa. Ja mám tiež suchšie oči a mne najviac vyhovujú aqua oasys od značky Johansson& Johansson. Majú priamo na šošovke číslovanie 123 čiže sa nemôžeš pomýliť že si dáš pretocenu šošovku do oka vtedy je to veeeeelmi nepríjemné. Inak čo sa týka svadby je to dobrý nápad no určite by som to riešila zo značným predstihom aby si sa naučila vkladať a vyberať ich. Si pamätám, že moje prvé čo som si doma dávala mi hodinu trvalo kým som si jednú založila 😂 proste to chce prax a oko je veľmi citlivá záležitosť. Ak máš problém napr už len pri kvapkani oči že ti to trvá tak je vysoká pravdepodobnosť, že budeš mať čo robiť pri vkladani/vyberaní. Ale určite to aspoň skús 🙂 je to úplne super pocit, že nemusíš všade otáčať hlavu keď nosis okuliare, ale stačí ti len otáčať oči 😁 plus slnečné okuliare v lete aké len chceš 🙂

vkatush
18. máj 2024

Ja som to riešila pred rokmi, keď som šla ako partnerka na stužkovú a nechcela som okuliare. Pôvodne som si povedala, že len na ten jeden večer. Pár týždňov predtým som šla k očnej, vybrali sme šošovky, vyskúšali, povedala, nech nosím do stužkovej viackrát, aby som si na ne zvykla. No a zvykla som si tak veľmi, že už len šošovky nosim, teraz mi okuliare skôr vadia.
Prvé dva dni bol boj dávať a vyberať, ale potom, keď som na to prišla, bez problému, netreba sa toho báť.

autor
18. máj 2024

Dakujem za rady dievcata🍀