Ako sa Vám podarilo zbaviť akne? Ja som vyskúšala isotretinoin, akne sa mi vrátilo po 4 mesiacoch,teraz skúšam brat probiotika, kolagen, vitamíny,gynex kvapky, vyradila som laktozu, a stále sa to len zhoršuje, neviem si dať už rady :/
@alison11 Mám 21 rokov,nemám menštruáciu pravidelnú, stále príde skôr alebo neskôr, pečeňové testy by som mala mať ok, pijem len čistú vodu, sladké vody mi nechutia, cukor obmedzujem postupne, kúpila som si tie gynex kvapky aby sa mi upravilo všetko,zatiaľ beriem krátko, ale odkedy som nasadila všetky vitamíny mam pocit že sa mi stále pleť len zhoršuje.
A o pleť sa ako staráte?? Treba si nastaviť aj rutinu pri rannom aj večernom čistení. Najskôr niečo kvalitné na odlíčenie a čistenie, potom toner, sérum, očný krém a hydratačný krém posledný. V tomto veku už je vhodné začať aj s kyselinou hyaluronovou. Mne osobne pasuje kozmetika LaRoche Posay a Ordinary. Obliečku na vankúši meniť častejšie, neutierať si tvar s tým istým uterákom ako telo, nedotýkať sa tvare počas dňa na rukách môžete mat baktérie. Kvalitný kolagén do vody ste skúšali ?
@deniska2706 odlicovala som sa len s mliekom z lidlu, 2 týždne dozadu som zmenila a odlicujem sa aj čistim pleť s gélom od Cerave,skúšala som aj gel od nich ten mi nerobil dobre. Skúšala som aj kyseliny na tvar dávnejšie, teraz som aj začala chodiť na mezoterapiu a čistenie ku kozmeticke, tak ona mi poradila ten Cerave gel. Kolagen mam v tabletkách od gymbeam ten obsahuje aj kyselinu,rybí kolagen,zinok,vitamíny… Tvar si neutieram s tým istým uterákom ako aj telo, obliečky sa snazim meniť uz častejšie. Hlavne sa snazim vyriešiť príčinu prečo sa mi to akne tvori, myslím si že problém je niekde vo vnútri.
Navštevujete pravidelne kozmetičku? U nás to dosť pomáha. A inak antikoncepcia v tomto pomáha, ale nie každý ju chce
@princeznaaa12345 navštevovala som minulý rok, aj tento rok som bola už dvakrát, no mám pocit že je to len horšie, čo sa týka antikoncepcie, premýšľala som aj nad ňou, ale počula som aj zle veci na ňu, hlavne po vysadení akne ešte horšie, alebo pribratie
Treba zaradiť poriadnu rutinu.
Ráno - voda, toner, essencia, krém, spf50 (každý deň či prší, sneží, svieti slnko).
Večer - dvojfazove čistenie ( prvý krok väčšinou olej alebo balzám, ale mňa to upchávalo, tak som prešla na bioderma micelarku. Druhý krok heimish green gel). Toner, essencia, retinal, krém. Ja som extrémne hakliva na upchavanie pórov, čiže si každý jeden produkt hodim do dekodera, či nemá nejaku clog zložku. Konečne som na rutine, ktorá neobsahuje žiadne upchavanie. A neznesniem žiadnu koncentráciu niacinamidu. Odtoho sa mi robia podkozaky.
Hormonálny profil,keď ani menzes nie je pravidelne a trávenie=imunita=črevo=alergie a intolerancie.To je na dlhú trať si odsledovať čo ti vadí.Probiotika sú super postup,ale treba vybrať kvalitné.Aj klasický Pangamin s inulinom môže spraviť zázraky.Si ešte mladučká,mne akné ustúpilo až pred 40tkou a to som za 25 rokov absolvovala asi všetky možnosti.Mame to v rodine.Niacinamide 15% môžeš skúsiť najprv iba večer sérum.Nesmie sa kombinovať s prípravkami s C a Retinolom.
Tento rok už dvakrát??? To je dosť málo. Ja som so synom chodila každé 4-6 týždne.Doma si tvár neumyval s ničím len s vodou pri sprchovaní (predsalen je to chalan a jemu to je jedno). Pangamín je tiez fajn, ale z toho sa priberá. Asi by som na tvojom mieste navštívila lekára.
@princeznaaa12345 áno dvakrát, do októbra som mala ešte celkom fajn pleť, takže začala som este len nedávno chodiť znovu.
@princeznaaa12345 Navštívila som dnes obvodnu lekárku, chystám sa ísť na imunoalergiu, bola som pri gynekologicke aj ona to chcela riešiť len antikoncepciou, Kozna to riešila najprv mastickami potom isotretinoin, bola som aj so štítnou žľazou,všetko mi vyšlo v poriadku
Ja len že keď vidím radu že meň si často obliečku na vankúš a uterák... Tak sa mi nožík vo vrecku otvára.. určite niekomu vznikajú akné, boľavé hnisavé, TÝŽDNE sa hojace vredy, ktoré sa robia lebo mám mesiac tú istú obliečku.. áno určite.. človek ktorému sa spravia 2 malé biele bodky na líci a pár čiernych bodiek na nose toto nemôže pochopiť.
Kozmetika s obsahom probiotikami a prebiotik. Samozrejme čistenie Hydratácia a spf.
@mandzula 7 mesiacov, áno Kozna povedala že už mám za sebou kumulatívnu dávku.
Nestačí len laktozu, celé mlieko vyradiť treba a lepok. Hormóny tiež skontrolovať
Máš 21 rokov, akné v tvojom veku je bežné. Zameraj sa na správnu dennú rutinu pleti. A možno to chce len čas. Ja som mala akné do 30ky, až kým som neotehotnela a zrazu mi akné zmizlo takmer zo dňa na den. Dovtedy som robila aj nemožné a nič nepomohlo.
Pravidelne čistiť u kozmetičky a kúp si koloidne striebro aspoň 40 ppm a tým 2x denne potierať plus pravidelne plachty odlicovat...u gyn.hormonalny profil
Dokonala čistá odlociena pleť …|
Dodrziavat toto…vatovy tampón musí byt biely..vždy som si myslela že kee sa vyumyvam čistiacim gélom na tvar alebo penou všetko zíde všetky nečistoty makeup..vôbec treba podstivo čistiť a dočisťovať…raz za rok keď idem von a prídem domov noci neexistuje si nedať dole poriadne makeup..leno ráno mám hneď prekvapenia ..
Aj B-konplex je fajn brať každý deň.A aj to čistenie pleti peelingy,masky aspoň 2x týždenne a ráno aj večer čistiť pleť buď pleťovou vodou či micelarnou alebo penou a potom používať hydratačný krém vždy natieraj ráno a večer ak nenatrieš bude sa pleť mastnieť.Nevia soft je super hydratuje a je ľahký nemastný
Napíš mi ip
Kup si niacinamid serum. Sano-A mydlo s ichtamolom a krem Cutis gelp akne. Zazraky necakaj a uz vobec na pickanie. Tu ti pisu, ze treba pouzivat 100 pripravkov. Je to hlupost. A ziadne drazdive kyseliny na zaciatok. Takisto som vynechala cukor, mlieko, bla bla bla. Nepomohlo. Mne ani kolidne striebro nepomohlo. Normalna, vyvazena strava a sama musis zistit, co ti robi dobre. A vobec to nemusi byt draha kozmetika z lekarne. A Popradsky caj-no neviem...je to obycajny pozametanec. To caj ani nie je.
@alison11 peeling na choru aknoznu plet urcite nie. A uz vobec tzv. masky, plne obycajnej chemie. B komplex-zjedla som tonu a nic. Proste kazdemu sadne nieco ine.
A na tvojom mieste by som sa ale že vôbec nelíčila.Uz len ten odlicovac obsahuje plno zložiek,ktoré ti moc nepomôžu.Max púder na prírodnej báze,ktorý trošku vysuší.Ja som aj alergik,aj rosaceu mám,do toho to akné,čo teda aspoň to už mizne..jediná kombinácia čo mi zabrala bola tehotenstva+vek+vyhodiť šminky+prírodné jednoduché kozmetické produkty s minimom zložiek.Napr.marocký íl.Ako maska,ako čistiaca zložka,ako peeling.Francuzsky il na stiahnutie,ochladenie.Je toho strašne veľa a aby si vyskúšala čo ti každá napíšeme tak ťa trafí šľak.Za mňa jednozložkové prirodné produkty a dať si do poriadku telo zvnútra
@stanulienkat Mala som hrozne aknóznu pleť aj z vriedkami a chrastami viem čo píšem,z vlastnej skúsenosti som písala sú jemné peelingi na tvár nie telové a prečistia od odumretej kože a mazu po peelingu dávam masky spa-čka z Avonu prípadne hydratačné amsky z avokádom a uhorkami sú fajn a mne pomohli chorákoža patrí na kožné obyčajné akné sa udržiavaním dá pekne vyliečiť a udržiavať tak aby sa viac netvorilo.
Ahoj ak chces napis mi správu, dám ti info viac
Ja som mala vždy pleť krásnu bez akné. Teraz ked mam 30 a viac tak sa mi pridružila hormonálne akné. Jedine čo mi pomohlo je kozmetika acnemy. Moc sa nemalujem len na nejaké príležitosti. Ale na toto nedám dopustiť, a to som toho vyskúšala fakt že veľa kým som došla na toto. Nehovorím nie každému môže zabrať ale ja teraz nemam akné ani pri PMS.
@alison11 je mozne, ze ti to pomohlo. Mozno ti pomohlo aj nieco ine. Kazda dobra kozna ti povie, ze na aknoznu plet peeling nepatri. A ku "kozmetike" z Avonu sa radsej nevyjadrujem.
@stanulienkat Každá sme iná a tu si slečna/pani pítala rady od tích ktoré si tim prešli a co im zabralo...to že vy pochybujete,že mne čo pomohlo je čisto vaša nedôvera v druhých,že niekomu môže pomôct niečo iné než Vám.
Koľko máš rokov? Ms máš pravidelné? PCOS nemáš?Pečeňové testy máš ok? Skús od popradský čaj na pečeň z púpavou.Prečistí pečeň a teda aj akné sa dá do poriadku,pi len čistú vodu žiadne sladené bublinkavé vody obmedzi sladké a cukor na minimum.Nejedz korenisté a pálivé jedlá mne to úplne dalo doporiadku pleť aj ms.