Ako ste sa dostali z depresie?

mirka_8
14. feb 2021

Ako ste sa dostali z depresie ked ste uzivali lieky ako ste sa citili ako nezblbnut a dostat sa s toho

daniela208
14. feb 2021

@mirka_8 nájsť si aktivitu, ktorá ťa bude baviť. Cvičenie, prechádzky, ručné práce čokoľvek pričom vieš vypnúť a rozhovor s odborníkom. Chvíľu trvá kým lieky začnú účinkovať

bebemonika
14. feb 2021

@mirka_8 Nájsť si niečo, pričom dokážeš aspoň nachvíľu vypnúť. Beh, cvičenie, štrikovanie...

mirka_8
autor
14. feb 2021

@bebemonika ked nevladzete ani chodit a chudnete beh asi nie objednala som si strikovanie len to sustredenie je na nic

juliet86
14. feb 2021

@mirka_8 psychoterapia pravidelna na zaciatok aj dvakrat tyzdenne alebo aspon raz tyzdenne. da sa aj online cez skype plus lieky od psychiatra kombinacia tychto dvoch dosahuje najlepsie vysledky

mirka_8
autor
14. feb 2021

@juliet86 pytala som sa cez skype ze oni to nerobia.. Psychoterapiu mam napisanu objednali ma az na marec

thewitch
14. feb 2021

@mirka_8 nie som si istá keďže tu máš mnoho príspevkov týkajúceho sa práve tohto či ti to pomáha, skúšala si aj psychiatra a lieky? Od nejakej doby nedávno sa tu často spomína depresia ale jednoducho mám pocit že keď budeš tu čítať a čítať tak to nepomôže 😕 z depresie sa dostáva vážne ťažko ak vôbec, môj ex to vyriešil svojsky a spravil to čo spravil a moja teta trpí od 2017 depresiami a pocitmi viny za minulosť a netuším ako to bude rokmi ďalej ale tiež sa bojím najhoršieho ale prajem si aby to konečne u nej prestalo aj keď to sa už asi nestane. Smútok je totiž vždy silnejšia emóciám než radosť, človek nedokáže byť šťastný 24/7 ale v depresii môže ostať kľudne do smrti ktorú si buď prinesie sám alebo počká na vek. Ja mám naozaj pocit že liwku na depresiu niet len si treba nejako uvedomiť že môžte stále rásť ale ani to zvyčajne taký človek nedokáže prijať sám od seba a potrebuje skôr niekoho trpezlivú, hladivú a dostatočne vernú osobu ktorá dokáže aspoň pomalinky zlepšovať deň po dni k lepšiemu. Samému je asi najhoršie sa z toho vymaniť... Aj to nie úplne k vyliečeniu. Myslím že mnoho ľudí tu aj inde práve má depku z celkovej situácie, z rodinných dôvodov alebo celkovo z vlastnej existencie ako napr. ja ale aspoň po rokoch týrania a ponižovania a stresu som konečne spoznala človeka ktorý ma od okamžiku nášho stretnutia mení a robí mi každý deň veľmi krásny. A ja mu za to ďakujem. Ale áno, aj ja mám stále niekedy nočné mory z minulosti a potom celý deň zlý alebo sú dni kedy príliš premýšľam ale inak... Snažím sa robiť čo ma baví a zameriavam sa na budúcnosť a nás čo by sme chceli dosiahnuť a rozhodne to nedám nejakej s... depresii... Zlom väz

matapo
14. feb 2021

...zacni malovat, je to velmi chytlave aj z najvacsi amater vie vykuzlit krasne diela. Skus rozne techniky, mna dostalo malovanie kamenov, boli obdobia ked som tm doslova zila a je to ozaj super relax a samozrejma dobry kamarat kamaratka alebo surodenec alebo skratka niekto s kym si dobre rozumies, vie pomoct velmi...

bebemonika
14. feb 2021

@mirka_8 tak pýtali ste sa, čo vám pomáha, ja som napísala, čo zo začiatku pomohlo mne. Tak potom skuste krížovky, to mi tiež pomohlo. Ale toto vyzerá na ťažkú depresiu, treba jednoznačne lieky. Poprípade pustiť nejaké podcasty...nájdete na YouTube... A hlavne skúsiť a nie povedať, že to nejde. Proste skúšať... Vybehnúť von, kresliť... Pozrieť si film. Nehľadat výhovorky.

mirka_8
autor
14. feb 2021

@matapo dakujem za dobry napad teraz je to sustredenie take vselijake

mirka_8
autor
14. feb 2021

@thewitch ano mam kedze sa nemam s kym rozpravat o tomto a potrebujete to dostat von

ibamy2
14. feb 2021

@mirka_8 mojmu priatelovi v tej horsej faze depresie pomaha pozerat alebo pocuvat rozpravky, ale aj to vybera iba s takou temou a výpravou, ktore zvladne. Ujde mu tym cas, netreba sa pri nich ani sustredit, ani premyslat. A este pocuva konkretnu jednu audiomeditaciu, ktoru nahovoril pan Chudik (najdes na youtube). Kto nepozna, ako to pri depresii je, tazko pochopi, ze to nie je o voli, ze vtedy ta nielen ze nic nebavi, ale vtedy na nic nemas silu, nic ti nedava zmysel. Cvicenie, prechadzky su vtedy cistou fantaziou, ked clovek ledva vladze prejst z postele na WC. Treba len preckat, vydrzat, kym zaberu lieky, a pri trosicku jasnejsom momente si vzdy skusit povedat, ze je to docasny stav. Prajem ti vela sil.

bebemonika
14. feb 2021

@ibamy2 Veľmi záleží, aj aký stupeň depresie je. Lebo v ľahkom a strednom stupni sa dá aj vôľu trošku ovládať, ale v ťažkom sa to nedá. To ja len tak aby nedošlo k nedorozumeniu.

ibamy2
14. feb 2021

@bebemonika ano, tomu rozumiem. Uznavam, z reakcii autorky som mozno nespravne usudila, ze momentalne je na tom praveze horsie. A preto som pisala, ako to ma moj priatel, ked je prave v tej horsej (teda fakt ze zlej) faze. Ked sa to zacne zlepsovat, priamo umerne sa zlepsuje aj jeho zaujem o okolity svet.

bebemonika
14. feb 2021

@ibamy2 Áno chápem a máte zrejme pravdu, je na tom bohužiaľ zle. Nemyslela som to nijako zle.

juliet86
15. feb 2021

@mirka_8 a nahodiu peniaze na sukromnu nemas? existuje skupina na facebooku vola sa psychoterapia a psychoporadenstvo mozes tam napisat ci by ti niekto nevedel docasne do marca pomahat aj ked zadarmo. verim ze by sa niekto nasiel. plus existuje zadarmo poradenstvo na ipcko.sk tam mas moznost chatu hovoru a podobne plus je tu vzdy linka dovery nezabudka nevahaj tam zavolat. na to su. u psychiatra si bola? beries lieky? co rodina zazemie a priatelia? ako dlho sa uz trapis?

mirka_8
autor
15. feb 2021

@juliet86 kazdy pyta cez skype peniaze ano berem lieky...

juliet86
15. feb 2021

@mirka_8 skus napisat dopyt a opisat svoju situaciu. ipcko.sk je zadarmo. kolko tyzdnov beries lieky?

scorpionlady
15. feb 2021

@mirka_8 ahoj, pozri sa na produkt Viva. V skratke vysvetlené v tomto videu

https://www.youtube.com/watch?v=m-mnRSfhJ-Q

Kľúčovou zložkou je šafrán, je nenávyková a pomáha zlepšovať náladu, spánok. Vhodná aj pre deti a tehotné. Keď budeš chcieť ďalšie info, tak sa kľudne ozvi.

mirka_8
autor
15. feb 2021

@scorpionlady mate s tym skusenosti a liecite sa tiez

mirka_8
autor
15. feb 2021

@juliet86 berem 14 dni

juliet86
15. feb 2021

@mirka_8 super treba vydrzat moze prist zhorsenie po zacati brania ale cochvila by mali zacat zaberat

mirka_8
autor
15. feb 2021

@juliet86 zhorsenie mam velke bojim sa placem

nuffak
15. feb 2021

@mirka_8 mali by ste znovu navštíviť psychiatra, a tam sa porozprávať, pokiaľ sa dostanete k psychologičke. Pravidelne užívať lieky. Stretávať sa s ľuďmi Vám srdcu blizkym. Záleží od toho z čoho ta depresia vznikla. Nejaké hoby, prechádzky atď. Viem o čom hovorim mam panicku poruchu a som onko. pacient.

mirka_8
autor
15. feb 2021

@nuffak nemam ziadnu psychologicku a potrebujem ju to co je stat

nuffak
15. feb 2021

@mirka_8 ak to chcete zvládnuť bez ujmy na zdravi najprv psychiater a potom psychológ. Záleží z čoho to máte určite Vám lekári pomôžu. Odporúčam to riešiť co najskôr. Viem o com hovorím, zistila som z čoho sa mi to prejavilo a keďže mam dve deti tak som si povedala musím žiť fungovať a živiť dve deti a to som prekonala rakovinu vaječníka a verte nebolo to ľahké.

mirka_8
autor
15. feb 2021

@nuffak mam aj psychiatra a psychologa nemozem zohnat

mirka_8
autor
15. feb 2021

@nuffak tak ste silna zena klobuk dolu