Ako ste riešili nespavosť?

jankaryan
9. sep 2021

Ahojte, otváram túto tému ešte raz. Zaujímalo by ma či je tu niekto kto mal má problémy so spánkom ako ste to riešili... Za akú dlhú dobu sa Vám upravil spánok? Čo boli príčiny vašej nespavosti? Ako sa Vám podarilo znovu zaspať ja užívam 2 týždne trittico ale zatiaľ to nepomáha...

ella_price
9. sep 2021

Tak pri AD chvílu trvá kým si telo zvykne (aj mesiac). Trittico má v tendencii človeka úplne vypnúť a vyspí sa, ale skúšala si čaje alebo melatonin s postupným uvolňovaním?

zdenka11081983
9. sep 2021

@jankaryan po tritticu ma naskutocne bolela hlava a mala som sucho v ustach. Zopiclon na spanie. Ale pozor, zavislost obrovska. Viem co to je nespat, drzim palce.

deti95060810
9. sep 2021

dva týždne berieš lieky? to je málo, ešte min. mesiac aby sa ti stav upravil...

palinohavino
9. sep 2021
suge
9. sep 2021

Nespavosť sa mi k lepšiemu neupravila. Zmenil sa však môj postoj, už nepovažujem za nutné byť vždy svieža ako jarné ráno.🙂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romanovic
9. sep 2021

@jankaryan ja som mala stadia, ze som spala 15min az 2 hodiny za noc. Po prestahovani, po rozchode, pri pracovnych problemoch, atd., jednoducho hlava stale srotovala. V stadiu najvyssieho zufalstva, ked som nespala rok a kazdu noc som precitala 1 knihu, som zacala behavat a spanok sa casom sam upravil.

jankaryan
autor
10. sep 2021

@ella_price popri Tritticu si dávam aj melatonin

jankaryan
autor
10. sep 2021

@romanovic veľký obdiv ako ste fungovala po tak krušnych chvíľach ako ste fungovali?
Veď človek aj do práce chodí

jankaryan
autor
10. sep 2021

@cocolino234 skúšala som brala som 3 mesiace dokonca z Rakúska mi nosili

ivanalik
26. sep 2021

@jankaryan skúste pozrieť Stressfix... ocinovi pomohlo len to

kittykat22
26. sep 2021

Sertivan 25mg som brala 2x ... nedalo sa inak. Mala som uz psychicke problemy z nevyspania - co som si uvedomila, az ked som zacala spavat. Nespala som lebo mi po narodeni nespalo dieta. Nespala som plus minus 7 rokov, z toho 3 vobec. Najskor mi predpisali Valdoxan ale ten uspava podobne ako triticco. Dala som si tabletku a zaspala som. Po 14 dnoch mi ho vysadili a opat som nespala. Psychiatricka potom povedala, ze potrebujem dlhodobejsiu liecbu na upravu spankoveho rezimu a nasadili mi SSRI. Spanok sa dostavil prvy krat do par dni aj ked to bola mikro davka. Bola som uplne hotova. Nespala som 3 roky. Druhy krat to bolo teraz v druhej vlne lockdownu. Nemohla som spat lebo som nemala fyzicku zataz. Brala som opat 25mg ale lieky zabrali, skoro az po 3 tyzdnoch. Brala som pol roka. Po vysadeni opat vyborne spim. Su dni, ked spim menej - ale dokazem sa opat dostat do rezimu. Co predtym neslo.

veuska2
27. sep 2021

Spankovu hygienu mas dobru? Ked nespis co robis? Rozmylas, vstanes z postele a nieco robis? Ak sa ti da skus aktivnu dovolenku, mne v auguste velmi pomohol pobyt pri mori. V mori a na slnku som sa fajn unavila a vecer sa mi podarilo dobre zaspat. Pri nepokoji aj v strede noci odporucam pustit si relaxacne video do sluchatiek v telefone, mam jedno co mi pri zabera ked lietaju myslienky, len je v anglictine. Vecer pred spanim je vhodna prechadzka, aby sa okyslicil organizmus, plus caj z valeriany/melatonin,...je viac sposobov, kazdy si musi najst ten svoj co mu zabera a hlavne to nevzdavat, bez tabletiek sa da spat. som toho prikladom. (pruser je ze sa mi to vracia, ale zatial to nevzdavam)

zlatyk16
27. sep 2021

Ahoj ja mam tiez nespavost ako sa prvy syn narodil cize 4 roky, po druhom porode sa ro zhorsilo nevedela som zaspat , o druhej v noci ma bralo az na spanie , ale uz sa to pomaly upravuje neberiem nic

jankaryan
autor
2. okt 2021

@kittykat22 písala som ti spravu

kittykat22
2. okt 2021

@jankaryan odpisala som ti

katka3213
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matesko89
4. jan 2023

Ahojte moze súvisieť nespavost keď som prestal fajcit

rol76
4. jan 2023

@jankaryan 18 rokov mám psychické problémy,úzkosťi,stredne ťažkú až chronickú depresiu,poruchu osobnosťi.Až pred desiatými rokmy mi nasadil psychiater Trittico 150 mg.Odvtedy chodím vždy v tom istom čase do posťele.O pol desiatej,a o pár minút spím.A dobre.Ja som nevedel spávať,lebo aj večer v posťeli som o svoju prácu rozmýšlal.Co bude zajtra,ako to zvládňem,či mi nebude zle,a ešte kopec myšlienok.Ked si dobre pamätám,účinok tohto lieku začína po dvoch-po troch týždňoch.Ak nie,treba zvíšiť dávku.Neviem koľko berieš večer,ale skús vždy ten istý čas ísť si ľahnúť.Trittico mi nespôsopuje žiadné problémy ráno ked vstávam o piatej.A beriem aj antidepresívá,anxiolitiká.Som v pohode,akurát už večer som velmi unavený,ale mám veľmi stresovú robotu.

veuska2
5. jan 2023

@matesko89 nespavost moze sposobit milion veci. Ide len o to ako zareagujes. Ked sa zlaknes a zacnes uzivat doplnky na spanie, chodit skoro spat, dohanat spanok cez den, tak sa ti to moze pretiahnut aj na roky nespavosti. Ked vsak naopak budes s tym v pohode, nebudes sa snazit vsemozne zaspat, v noci si kuknes telku, lahnes spat podla pocitu, tak to prejde. Skor ci neskor urcite.

rol76
5. jan 2023

@veuska2 Hlavne stres...

jankaryan
autor
2. feb 2023

@rol76 užívam Trittico všimla som si že viem spať aj bez neho len neviem či ho mám vysadiť

rol76
2. feb 2023

@jankaryan Určitú dobu Trittico ešťe účinkuje v ťele,ale že úplňe vysadiť,a náhle,no to neviem,či je dobrý nápad...Radšej sa opýtaj doktora,či sa to dá.Ja beriem už dlhé roky,a ťiež sa mi stalo,že som pár dní nebral,boli sme na dovolenke na tri dní,a zabudol som doma Trittico,ale spal som tak isto dobre.Ale stalo sa mi raz,že mi psychiater vymeňil antidepresívum,síce mi povedal,ako to postuňe zňižovať dávku,kým nový nezaberie,ja som na to zabudol,a liek som vyhodil.No nechci vedieť aké muky som mal týžden v kuse.Nemohol som ani do roboty chodiť.

shtifka
27. sep 2024

@jankaryan dobry den stale uzivate trittico?