Ako ste prestali fajčiť?

21. aug 2022

Ako ste prestali fajcit? Resp. mate nejaku overenu metodu/postup? Nefajcila som 2 roky a teraz asi mesiac dva dozadu som sa k tomu vratila(starosti, deti, furt nieco)...ale som odhodlana znovu s tym skoncovat raz a navzdy, su to vyhodene peniaze za nic.
Je podla vas lepsie postupne alebo s tym seknut a pretrpet si to?

rebekamarcusko
21. aug 2022

Sem sa pripnem

fiafia
21. aug 2022

Ako? Začala som kašľať krv a nevládala som vyjsť po schodoch. Vtedy ročné dieťa. Prisahala som pred dverami CT že ak to nebude rakovina už sa cigarety nedotknem.... Strach tá z chuti na cigaretu vylieči ...

matovicova
21. aug 2022

Tie cigarety už proste nekúp a starosti sa nauč riešiť inak. Zhlboka dýchaj, medituj, cvic, urob si kavu, daj si kusok čokolády - čokoľvek iné okrem cigariet...

syslik81
21. aug 2022

su to uz roky ale ja som prestala pmocoou tabletiek champix... nefajcim uz 13 rokv

raffaella
21. aug 2022

Zo dna na den, proste som si jeden vecer povedala, ze zajtra si uz nezapalim. Proste som to utala. Fajcila som od 13 do takmer 21, minimalne 20 ks denne. A cim som starsia, tym vacsi odpor mam, zvlast ked fajcia zeny. Cigarety zaroven so slnkom su najvacsim dovodom predcasneho starnutia pleti, skaredej pleti, zltych zubov a smradu. Zdravotnu stranku fajcenia poznaju aj male deti, to netreba zmienovat. Podla mna fajcenie je jedna z najhorsich veci, aku si moze zena sama sebe spravit. Stres mame vsetci, radsej si najdi iny sposob jeho zvladania ako si nicit zdravie a krasu.

kitycat
21. aug 2022

Mne zrusili oblubene cigy a ked som si kupila ine tak mi nechutili.

Tak som uplne prestala kupovat.

Moja rada je: kup si hnusne cigy 🤣🤣

juliastrakovave
21. aug 2022

U mňa teda pevná vôľa pomohla a veľa veľa veľa žuvačiek. Trvalo cca dva týždene kedy som bola strašná ale potom so si zvykla a už nefajčím 3 rok. Dokonca mi nevadí ani keď si muž zapáli pri mne.

mec321
21. aug 2022

Ja si myslím, že človek musí padnúť na kolená, aby to pochopil. Ja som si tiež vravela, že prestanem, a čo, žijem len raz a podobne. No keď som v marci dostala covid, a našla som si hrču na krku, začal nekonečný príbeh strachu, že mám rakovinu, že ju dostanem, hmatala som si celé telo, bola som tak psychicky v riti, že takto mi bolo 5 mesiacov.
A som za to vďačná, prestala som zo dňa na deň, a to, čo mi k tomu pomohlo bol strach, strach z toho, že by som raz mohla takto ochorieť respektíve si fajčením k tomu dopomôcť. Áno, niekto fajčí celý život a nič mu nie je, ale niekto fajčí 2, 4 roky a dostane rakovinu pľúc. Prečo by som si mala zdravie ničiť ešte aj fajčením? Myslím že si ho ničíme už dosť aj bez toho. 🙂

Takže, ak sa ti nedarí prestať fajčiť, spomeň si na to, čo sa ti môže stať.

Proste človek potrebuje niečo zažiť, niečo, čo ho vystraší natoľko, aby sa uvedomil. Aj bez odvykania.

mec321
21. aug 2022

@fiafia Moje slová 🤍

andrea169
21. aug 2022

Ja som prestala fajčiť keď som 2x otehotnela , teda v 39 rokoch . Oveľa lepšie sa cítim , mám viac energie aj lepšiu pleť . Každý mi hovorí že som omladla a ja si myslím že to je aj tým že nefajcim ale zmenila som životosprávu a snažím sa žiť zdravšie . No ale keď idem s kamoškami von tak si s ním zapalim ale potom zase nič . Ľutujem že som sa už oveľa skôr nevzdala cigariet ale mne veľmi chutili a myslela som si že to bez nich nebude ono . Je to hlúpe tvrdenie ale čo už 🙄.

andrea169
21. aug 2022

Ešte dodám že som pracovala na plucnom oddelení a pravdou je že väčšina pacientov s ťažkými diagnózami boli fajčiari ..

petricka22
21. aug 2022

Musis si najst ten spravny dovod. Mne dr.povedal, ze to znizuje plodnost o 30% 😳 to je velke cislo. A nam sa roky nedarilo pocat. Takze kvoli tomuto som prestala.
Inak som rada, ze uz nesmrdim, kade chodim. Pachne to z ust, ale aj z oblecenia, z koze… fuj, uz nikdy viac…

evica17
21. aug 2022

Ide zdražovanie a kde najviac ušetriť bez zbytočných utahovaciek ? No cigarety, ešte aj bonus k tomu tvoje zdravie

cheeta
21. aug 2022

Allen Cart; jeho knižka v češtine sa tuším volá ....no, už neviem. Čítala som + smiala som sa+fajčila som....a zrazu som úplne prestala fajčiť.
Sila slova.
Pán vedel, o čom píše.
No a potom ChOChP. Tu som nemala, ale strašne som sa jej zľakla. Viac ako rakoviny.

cheeta
21. aug 2022

@cheeta Carr, tak je jeho meno správne.

queen_mary
21. aug 2022

@cheeta to som citala. Podla mna totalna kravina 😀 ale super ze ti to pomohlo

oli18
21. aug 2022

Ked sa ti objavia zdravotne problemy, ako dosledok fajcenia, prestanes vyjdenim z ambulancie. Je len na tebe, ci budes na ten okamih cakat, alebo skoncis uz dnes.

nikha2809
21. aug 2022

Keď zrušili mentolové cigarety prešla som na iqos.Teraz čakám kedy zrušia mentolové aj tie čítala som že o pár rokov by to mali spraviť.Ked už nebudem mať aké mentolové tak prestanem iné mi nechutia a smrdia 😂

cheeta
23. aug 2022

@queen_mary pre mňa tam bolo pár zaujímavých uvedomení: napr. že som nebola tak závislá, že by som sa v noci budila a išla si zapáliť. Takže SOM VEDELA prestať, aspoň na 8 hod...
A tiež "dôvody", prečo som fajčila....