Ako ste pociťovali tlaky na hrudi pri Covid-19?

25. jan 2021

Ahojte, pravdepodobne mam covid, aj keď AG test negatívny, ale manžel pozitívny. Takže sme spolu doma v karanténe.
Od soboty mam suchý kašeľ, hrdlo ma ale nebolí. A začala som pociťovať tlaky na hrudi. Ale ťažko sa mi nedýcha.
Je to taky pocit medzi prsiami ako keby sa mi tam niečo zasekol v trubici a nechce to ísť dole, len to tlači. A ja teraz neviem, či tam ozaj len nemám dáku tabletku zaseknutu, nakoľko beriem aj dosť vitamínov alebo niečo podobné.
Prosím opísali by ste mi vašu bolesť na hrudi, kto ste ju mal pri Covid? Ďakujem

majamat
25. jan 2021

ja som mala pocit, ze mi nieco/niekto sedi na hrudniku, hlavne v hornej casti, medzi prsiami a krkom. a zacalo to az po tyzdni od prvych priznakov.

silceb
25. jan 2021

Ja som mala pocit akoby dom mala stale stlacene medzi prsiami, na hrudniku, tak zvnutra, nie ako vonkaji tlak. To sa mi objavilo po tyzdni nadchy a strate cuchu. Cuch sa vratil a prisli tazkost s dychanim a celkovym fungovanim. Mam 28 a lezala som 15 dni len v posteli a ku koncu aj na gauci a v posteli.

dietatko
25. jan 2021

Mala som tento pocit tlaku na hrudi, akoby mi niekto na hrudniku sedel. Boleli ma krize, tak isto som pocitovala bolest medzi lopatkami. Zvlastny pocit v nose, "akoby som v nom mala cervika". Take steklenie, ale nadcha nikdy nezacala. Plus kasel, zvlastny. Taky , ze ma napinalo na vracanie ale mozno len jeden vecer. Skoro tyzden sme spavali tak, ze sme sa budili poobede a to som mala pocit, ze je skore rano ked som vstala. Prechodne som stratila mozno na den az dva cuch a nechutilo mi jest. Pozitivny v tom case vysiel moj 13 rocny syn. Mal zvysenky a kaslal takmer mesiac a pol. Plus bol unaveny a prelezal mozno tri tyzdne. Ci som Covid prekonala neviem. Test na protilatky negativny. Mna s mladsim synom 8 r. testovat nechceli, ze ked je jeden pozitivny tak mame pocitat s tym, ze sme pozitivni vsetci doma. Mladsi syn, kedze spaval so mnou mal uplne podobne priznaky ako ja. Plus sa jeden vecer stazoval, ze ho boli hrdlo. Na druhy den ho uz nebolelo. Hned po ukonceni karanteny som mala negativny antigenovy test. A to som sa este dva dni pred tym necitila dobre. Istu dobu som si hovorila, ze to vsetko mohol sposobit stres a ten pocit, ze ma ako mamu Covid odvalit nemoze, lebo sa potrebujem starat o dve deti 🙂

romca17
5. apr 2021

@majamat och toto mam aj ja a prešlo vám to hrozný pocit to je, prišlo mi to až na taky siedmy deň najprv upchate dutiny bolesť hlavy strata čuchu a teraz bolesť na hrudi.

majamat
5. apr 2021

@romca17 ten tlak na hrudi? ano preslo mi to za tyzden.

tanika
3. jún 2021

@romca17
@majamat kocky ahojte presne ako píšete na 7 deň kašeľ a tlaky na hrudi . Od začiatku som myká invermectin , isoprinosine , aleneviem zsjtra mám volať mudr. Či mi dá na víkend atb . Inak vy ste mali atb ? Urobila dom si crp test doma mam mierne zvýšené crp teplota 37,5 vždy navecer sa mi zvažuje mávam aj zimnicu . Bože som strane unavená . Prve čo prišlo bola strašná nádcha bolesti hlavy a ti neskutočne , potom boleli dutiny , únava a teraz kašeľ a tazoba na hrudníku . Ako keby mi tam niekto sedel . Čo Vám zaberalo najlepšie ??? Ďakujem za každú radu , u nás v rodine to nik nemal som prvá . Tak aj trocha panikarim . Čo saturácia aj tu ste si merali . Teplota bola najviac 38,2

majamat
3. jún 2021

@tanika ja som dostala PN cez telefon. lieky vobec ziadne, iba co som si ja dala neico od teploty a od bolesti. saturaciu som si nemerala, nemala som cim.

a neboj, stres je teraz tvoj velky nepriatel. mne to jednoducho po par dnoch zacalo ustupovat. najskor som to mala skoro cely den, potom sa to sustredovalo len poobede, neskor vecer a potom to preslo uplne-

majamat
3. jún 2021

ja neviem, poznam mnoho ludi, co mali covid a mnohi boli aj rizikoví. niekto liecbu mal, iny nie,a le rozdiel v priebehu s ohladom na licbu som nevidela ziadny. samozrejem tam rozdiely su, ale nesuvisia s liecbou, proste ten priebeh ma niekto lahsi, niekto tazsi a niekto teda da sa povedat, ze enma ziadny, lebo chory nie je.

zazila som aj ludi, co mali trohcu nizsiu saturaciu O2 a boli sice na liecbe, ale saturacia sa moze znizovat aj pri plytkom dychani , castejsie v spanku, hlavne u starich ludi.
existuje taka porucha kedy v spanku saturacia klesa. pred covidom si to nikto nemeral, cize ani nemozeme vediet, ci nam aj predtym obcas neklesla.
ja uz oxymeter mam a len tak pokusne som si merala pri cviceni. a tusim mi klesala az na 87%. samozrejme pri covide ak su taketo hodnoty, treba spozorniet., ale su teda zrejme situacie, kedy sa to stava aj zdravemu cloveku.

tanika
3. jún 2021

@majamat ďakujem za info . Ja viem možno aj panikarim , len ta choroba je každé dva dni niečo iné . Ide má poraziť . Teraz kašeľ vykáš. A ta tazoba . To včera nebolo bol len kašeľ a aj to nie moc . Je to od piatku teda 7 dni . Bože . Ona lekárka troska mala problém všetko dom si sama zohnala isoprinosine ten mi povedsla že si ho mám zohnať . Keďže som alergicka . Mala som to od alergologicky a ivermektin. Som si vyžiadala a neplatila som nič . Ale teda neviem brala som ho od nedele ráno 4 dni . Ale mám pocit že prechádzam všetkým aj tak . 😏na kašeľ si si čo dávala .? Teploty si mala ?

via88
3. jún 2021

@tanika veru, kazdy den ine priznaky... medzi nimi den pocit ze si zdravy, a dalsi den horsie ako ored tym... uplne divna choroba. Ale prejde, len troezlivost.

tanika
3. jún 2021

@via88 ďakujem no dlho nás to obchádzalo ake dcéra to doniesla zo školy . Decká sa vôbec netestuju 😏