Ako ste odhalili depresiu a aké sú jej príznaky?

sunny8
14. máj 2017

Ahojte 🙂 prisla som si po radu mozno sa len vyrozpravat... Viem ze sa spusti aj vlna nepochopenia vysmechu kritiky ako v kazdej teme ale snazte sa aspon trosku zdrzat. Ani neviem kedy sa to zacalo a co bolo tym zlomovym bodom ale trva to uz nejaky ten cas. Viaceri ludia poznamenali ze moze ist o depresiu aspon ti co ma lepsie poznaju a dokazem sa im ako tak otvorit. Sama si vsak diagnozu vytvarat nechcem preto som chcela rady od ludi ktori to zazili osobne alebo pripadne nejaka ich blizka osoba. Nemozem o sebe povedat ze som uzavreta. Samozrejme nehovorim kazdemu vsetko ale dokazem nadviazat kontakt zblizit sa vyjst skoro s kazdym. Nie som konfliktna nezvyknem vyvolavat hadky ani nic podobne okolo mna sa pohybuje vela ludi nemam nudzu o rozpravanie srandy a podobne. Napriek tomu sa vsak citim nechcena nemilovana nedolezita neschopna... Mam dni kedy sa citim "na vrchole" v ramci moznosti citim sa sebavedomo uspesne je mi jedno kto si co mysli robim si co chcem idem si svoje a bez toho aby som to dosiahla neodidem. Trva to paru dni a zasa "spadnem". Kedy je kazdy lepsi ako ja kazdy ma milion priatelov a ja som sama hladam lasku uznanie pochopenie. Vecne smutna ale nebranim sa spolocnosti. Niekedy zasa sa uzavriem a chcem byt sama ale ked dakto za mnou pride nikdy ho nevyhodim ze chcem byt sama nech ide prec. V podstate ludia maju zaujem so mnou byt v robote som obklopena super ludmi na pohlad vsetko super. Ale dusevne neviem prijat ak ma niekto ma rad. Uvedomujem si ze je odo mna lepsich xy ludi a co ja mozem druhym dat. Niekedy mam pocity ze zijem iba pre malu a keby som ju nemala asi by som uz nezila. A kto by si vobec na mna spomenul. Viem ze nejaky problem mam len ho neviem presne pomenovat. Neviem pricinu. Viem len ze nemam lahke dni v poslednom case. Chcem s tym nieco robit. Len neviem kde zacat. Manzel mi neustale hovori ako ma lubi a ze to mam citit ale nedokazem. Uz akoby som nevedela pocitit uprimnu radost ale niekedy mi nevyjde ani slza pri veciach ktore sa ma bezne dotykali. Prosim vas o nejake rady ako sa pozbierat musim byt silna kvoli malej kazde dieta potrebuje a si zasluzi vyrovnanu maminu ktora mu bude moct byt oporou ;( dakujem

moni73
14. máj 2017

Obdobia elanu striedajuce sa s obdobiami smutku su skor prejavom maniodepresie

rakahaka
14. máj 2017

Nesplnas kriteria na deprisiu, necitam od Teba ze by si tym trpela dlhsiu dobu, co podmienkou depresie je. Ziadny naruseny spankovy cyklus, sklony k samovrazde... precitaj si definiciu, v nicom sa nezhodujes. Daj toto slovicko bokom.
Ja osobne si myslim, ze mas len obcas svoju "naladu" ale povedz mi kto sa obcas neciti smutny a sam aj v dave ludi? Asi kazdy. Jedine co mi z pribehu udrelo do oci, je "neviem dusevne prijat ze ma ma niekto rad". Na tomto by som zacala pracovat. Mozno je to dosledok z detstva. Zacni na tom makat. Pokukaj nieco na temu sebaprijatie, uzdravenie z detstva ;)

steblo
14. máj 2017

Nie som psychologička, možno by tvojej aktuálnej duševnej situácii dali voľajakú nálepku. Mne sa z tvojho opisu skôr vidí, že ti Tvoja duša a podvedomie niečo naznačuje, niekde hlboko sa derie na povrch čosi nespracované, vyvoláva emócie aké opisuješ. Depresia, dlhodobé ťaživé emócie, sú veľmi často vonkajším prejavom toho, že človek na ceste dozrievania potrebuje niečo staré preriešiť. Ja by som na tvojom mieste šla za psychológom, on ťa už navedie do tej komnaty, ktorá sa hlási. Aspoň podľa mňa. A inač je úžasný dar, že máš veľa podpory a láskou ťa tvoj drahý zalieva, a radosť z dcérky. To sú veľké veci. Držím palce nech sa všetko vyrieši a si šťastná!

nankab
14. máj 2017

Zdravím, vrelo by som Vám odporúčila Bachove kvetové esencie. Môžeme tam namiešať napr. tieto esencie:
4.CENTAURY /Zemežlč menšia/ - Pre tých, ktorí majú problém odmietnuť a majú strach z autorít.
12.GENCIAN /Horček horký/ - Pesimizmus v dôsledku sklamania, strata odvahy, skepsa.
19.LARCH/Smrekovec opadavý/ - Nedostatok sebadôvery, strach zo zlyhania.
28.SCLERANTUS /Sklerant ročný/ - Nerozhodnosť, neistota, časté zmeny nálady.
29.STAR OF BETLEHEM /Bledavka okolíkatá/ - Pri následkoch vážnych udalostí, energetické šoky, bloky a traumy dokáže odblokovať.
34.Water Wiolet /Perutník močiarny/ - Hrdý, rezervovaný, nezávislý, obľubuje samotu.
37.WILD ROSE /Ruža šípová/ - Apatia,rezignácia,strata radosti a energie do života, pocit, že nič nemá zmysel.

Ale to je len príklad. Ak by ste potrebovali viac poradiť, tak kľudne mi napíšte do IP.
Ďakujem.

sono2
14. máj 2017

@sunny8 bipolarka. Prečítaj si o tom niečo. Podľa mňa sedí na teba.

zdena12345
15. máj 2017

precitaj si depresivna porucha a jak ju prekonat.
tam su aj tabulky ako si zistit depresiu. inak by som doporucila psychologa, pomoze zamysliet sa nad vecami, nad ktorymi clovek bezne nerozmysla a mozno tam je chyba. zarodok problemu moze byt nejaka zla skusenost aj roky roky dozadu