Včera mi laparoskopicky odstránili zlcnik.Už som doma ale mám bolesti len ležím.Dali mi Flector prášok.Moja spolubývajúci mala menšie bolesti ako ja bola na tom Lepšie. Kedy ustúpia bolesti?Píšte mi vaše skúsenosti.
Ahoj. Tak ja som bola na LAP. v aprili 2013. Odstranili mi cystu + diagnostikovali stav endometriozy. Bola som v nemocnici 2 noci. Po operacii ma bolelo v podbrusi, na druhy den som uz vstala ale plyn mi sposoboval bolesti takze som chodili zohnuta ako stara babka. Plyn odisiel az tyzden a pol po operacii, pomahal mi espumisan celkom.
Celkovo fit som bola za dva tyzdne, ale bolesti som mala este dva mesiace v podbrusi. No nie je sa co divit ked mi tam dole vsetko rezali. V lete som uz bola uplne OK.
Mojej tete odstranili zlcnik pred troma rokmi a ta ma doteraz tazkosti, vzdy sa stazuje na nejaky tlak. Cize moze to byt zrastmi. Je vsak hendikepovana takze je tazko zistit ci to je u nej psychicke alebo naozaj ju to boli. Lekar ta len tak neotvori a nepozrie sa, takze hadam to nebude tvoj pripad, aj ked myslim ze celkovo je chyba vybrat zlcnik. Drzim ti palce, aby si bola co najskor fit 😉
Ahoj. Flector prasok je na ... Hm ... Treba si pytat hned v pondelok u lekara Novalgin.( v niektorych lekarnach predaju aj bez predpisu, ale za cca 3.50€., s receptom je doplatom 50centov). Je to fajn liecivo na pooperacne stavy.
Mne laparo brali slepak a pozreli zenske.
Cudujem sa, ze nedali Flaxiparin ihly na zrazanlivost.
Treba dodrzat dietu.
Prajem skore uzdravenie a vela vela siiiiil 🙂
@iveta7677 mne operovali s tym aj pruh. Vo stvrtok ma robili a az v sobotu som sla domov. Neviem,co mi davali v nemocke,ale oproti sekciam to bola malina. Bolesti som mala mozno tak ten 1den,ale slabsie ako po sekciach.
Musela som sa setrit a drzat dietu. No kazdy organizmus je iny a operacie znasa rozne. Ja tym,ze som po navrate pokracovala s dojcenim,som si uz nejake lieky proti bolesti nedavala. To jedine v krajnom pripade,ze by to bolo neznesitelne.
@iveta7677 okrem toho flectoru nemas doma na bolest nic? tiez sa divim, ze ta pustili tak skoro...bolesti su najcastejsie z nafuknuteho brucha, vzduch sa dostava pri operacii pod branicu a to tlaci jak slak, este ked aj nevyfuknu brucho uplne , tak kym sa ten vzduch vstebe, trva to par dni. este aj zavisi, ako si bola uspavana, niekedy po uvode do narkozy vie boliet cele telo....
och, tieto jednodnovky 🤐
jednodnovky su super vynalez, ale zakroky v brusnej dutine uz nie su taka sranda, podla mna do tych troch dni hospitaliazacia ma urcite zmysel. No ale co uz, si doma.
Neboj, o take tri mesiace uz si ani nespomenies, ako blbo ti bolo.
@siska53 poslali ju domov preto, lebo ju s najvacsou pravdepodobnostou operovali na nejakej sukromnej klinike v ramci jednodnovky. Ta im setri naklady, dobre sa na tom zaraba, len potom ked nedajboze nastanu komplikacie, sup na pohotovost do statnej nemocnice a to cvakame vsetci 🙄
mne operovali cca pred rokom a bolelo ma to zhruba dva tri dni........
Jednodňový sú dobré keď je ľahší priebeh ináč radšej normálne štátne nemocnice.
Ja som to absolvovala pred pol rokom, tiež jedndňovka. Prvý deň doma nič moc,ale rýchlo sa to zlepšovala. Ale prvý týždeň som viac menej len ležala.
Ja som to absolvovala po polroku od narodenia detí, vcelku v pohode, len mi bolo zle z narkózy, inak pohoda, nebolelo ma nič okrem pliec z toho vzduchu, fungovala som normálne po 2 dňoch, aj o deti som sa starala akoby mi nič nebolo, takže neboj sa. 🙂
Ako je to pri laparoskopii tam keď lezime a malo chodíme nevznikajú vzrasty?
@iveta7677 Ja som bola operovana 16.1/piato/k,ale mne odstranili slepe crevo,akutny zapal...Domov ma pustili v pondelok,bolesti som mala,ledva som sa dostala na Wc,pondelok,utorok som prelezala,ale v stredu uz manzel musel do prace,takze okolo styroch deti som uz lezat nemohla....mne predpisali Novalgin...Este stale citim,ze nie som o.k,velmi som schudla,kym sa to zahoji,tak to este potrva.... ☹ ☹ ☹
Ďakujem vám všetkým za povzbudivé slová!!!
@miska030 shoj, kolko trvali bolesti podbruska po operacii
@sintra mne vybrali pred dvoma dnami a dneska mi vybrali dren ale stale som nafuknuty je mi jasne ze to zmizne pomaly ale tie bolesti si mala este aj doma ze si nemozes lahnut na bok a tak popriade ako dlho si to mala prosim ta lebo mna to velmi boli a lezat mozem len na chrbte
@iveta7677 laparo sa casto banalizuje, ale je to tiez operacia, takze pooperacny stav ma svoj priebeh a k nemu patria aj neprijemne stavy. Inak mna prepustili az po troch dnoch, ked mi vybrali dren. Ty ho nemas? Kde ta vlastne operovali?
Bolesti mozu trvat este, mna boleli jazvy a miesta pod nimi este pol roka, najviac na dotyk, sem tam aj pri pohybe. Cca tyzden po prepusteni domov som mala stale este nafuknute brucho ako balon. Najviac mi vadilo, ako mi odisla svalova hmota a citila som sa hrozne slaba, doslova ako handrova babika. Este minimalne mesiac po opke. Tyden po prepusteni z nemocnice som isla par metrov do obchodu a mala som pocit, ze som absolvovala horsku turu.