Ako ste bojovali s panickými atakmi?

9. sep 2024

Ahojte, zvyknem mavat ataky, a viem ze mi to sposobuje moja hlava, proste sa bojim ze odpadnem, zacne mi busit srdce, moja hlava je taky cas mimo. Snazim sa akokeby utiect z vlastnej hlavy no je to ako sialenstvo niekedy. Co vam pomaha ked to na vas ide ?

stanulienkat
9. sep 2024

A co takto lekar? Psychiater? Ved sa ti to moze zhorsovat.

salwusa
9. sep 2024

Ahoj,poznáme... ja zvyknem mať záchvaty,že sa neviem vyzívať! Proste sa mi nonstop zíva a neviem prestať. Trvá to celé hodiny. Ja mávam pocit,že by som si najradšej roztrhala kožu. Koža mi je malá. Alebo sa zobudím v šialeným strachu a s búšením srdca. Mne blízka osoba to riešila antidepresívami. Ja odolávam. Už roky. Keď mám veľmi zlé obdobie,púšťam si rôzne dýchacie cvičenia-nájdeš ich kopec na youtube. Predýchavám...alebo pred spánkom si púšťam zvuk dažďa. Najviac mi pomáha asi chôdza... alebo akákoľvek fyzická námaha. A hlavne!!!!! Keď to začne,snažím sa nemyslieť,alebo myslieť na niečo pekné,milé,zlaté...fungujem tak už roky. Zatiaľ sa to nedostalo do štádia,že by som prestala zvládať,ale je mi jasné,že potom sú len antidepresíva . Snáď to ale zvládnem. Veľa síl prajem

lenka098123
9. sep 2024

Najdôležitejšie je s tým nebojovať…cim viac na to zameriame pozornosť, tým viac to živíme. Predýchať, vymenovať päť vecí v miestnosti, aby sme sa dostali zo špirály strachu, aj ľad na zátylok môže pomôcť 🙂 zamestnať myseľ a myslieť na pekné veci ( všetkými zmyslami-predstaviť si dobrú chuť, niečo voňajúce, pekné vzhľadom či na dotyk). Vždy ako to prišlo, tak to aj odíde. Mne pomáha aj vetička, že čas nestojí, čiže raz to pominie

vorkola
9. sep 2024

Ja som to mala asi 4 roky,Poradim,chod von medzi ludmi a snaz sa komunikovat so znamym znamou, s ktorymi sa da o hocicom ,co ta jeho, ju , a teba tiez bavi,..praca,kucharcina, politika, dovolenky ,treba odvratit myslienky od uvedomenia si ,ze ti je zle,Vtedy by si nemala byt sama. ja som na to prisla tak,ze raz ked to na mna prislo,rychlo sa osprchovala, a utekala na pohotovost, ze uz umieram,.po ceste som sa stretla s jednou znamou,slovo dalo k slovu, asi 7 minut,prehovorili, a zrazu som si uvedomila, ze mne nic nie je,,tak som sa vratila domov.Pochopila som, ze som na total psychicky vycerpana..Potom ked som odisla od zleho manzela ,nastupila po materskej do prace ,vsetko preslo.

autor
9. sep 2024

@vorkola no mne sa to deje casto v obchode ked dlho musim stat v rade a čakať.. vtedy normalne mam pocit zw polozim košik z ruk a musim utiecť, neviem co vtedy robiť, snazim sa najst sposob ako rychlo zaplatit a ist proste preč… som na materskej tiež a dlho mi nic nebolo a znova sa mi to vratilo, posledne mesiace su zaberak na moju osychiku ohladom deti, starsi vystraja, mladšia umrnčana. Uz to niekedy nedavame s manzelom a uz je totho dost aj pre oboch

slovakboy
9. sep 2024

Ja som sa z toho vyliečil cvičeniami, zvladaním záchvatu a antidepresivami. Počas záchvatu mi pomáhalo s tým nebojovať. Nechať to do seba vstúpiť, prijať, a požiadať aby atak alebo úzkosť odišla. Prijatím to trochu povolí lebo strach povolí a ten to drží. Každým ďalším záchvatom to pôjde ľahšie. Ja som mal veľmi silné záchvaty až do bezvedomia. Pomáha aj uvedomenie si, že ti to nemôže ublížiť. Je to len pocit. Nevyžiadaný, nechcený, bolestivý ale len pocit. Pomáha kľud, redukovanie vnemov z vonku všetkými zmyslami na minimum. Režim dňa s pravidelnou stravou tri krát denne a pitným režimom.

sszuzu8
10. sep 2024

Ja to mam iba a len pri búrkach. Minule do mňa kolega ešte rypal tak som skoro odpadla už som videla biele svetlo
Nuž len dýchať hlboko.

kissiska
24. okt 2024

Ja mám presne toto isté v obchode, ako náhle dlhší rad a musím čakať, nastupujú tieto stavy...čo vám pomáha? Ja beriem magnezium a teraz mi Dr.predpísala xanax, ale ten som si ešte nevzala