Mam taku mozno cudnu otazku, ale bola som u Dr. s tym, ze mam uz tyzden nejake podrazdene hrdlo - neboli, len citim ze je citlive ked dycham a pri zadychani ma drazdi na kasel. Vraj ho mam mierne zapalene a opuchnute, dala mi Bioparox. Ale nos mam v poriadku. Povedala mi vsak ze si ho mam stiekat aj do nosa, ze nevadi ze ten je v poriadku 🙂 Ja teraz ale neviem, lebo v lekarni mi povedali, ze ked mam problem s hrdlom, tak len do hrdla dat. Tak kam si to mam vlastne striekat? 😅 To ste si fakt davali aj do nosa, ked ste mali len problem s hrdlom? Pytam sa preto, aby som si zbytocne nestriekala antibiotikum aj tam kde ho netreba.
iba do hrdla
4 krat denne do hrdla
Je na hrdlo aj nos 4xdenne po dva streky. Že vraj ale niesom celkom istá môže sa aj v tehotenstve. Myslím že je dobrý. Len nepomáha v sekunde. Odhadom tak štyri dni. Možno niečo kratšie .
ja si dávam i do nosa pokiaľ mám podráždené hrdlo, lebo väčšinou ho mám podráždené a zapálené zo stekajúcich hlienov z dutín,pričom z nosa mi tečie málokedy
Ja som to brala len do hrdla. Mala som zápal priedušnice v tehotenstve. Riadne hnusný liek, ale účinný.
Tiez sme ho dostali, sme tak na hrane so zápalom priedušiek, mame štyrikrát 4x denne 2 strely do hrdla a 2x do každej nosovej dierky, mame však iný problem, drahého potomka ukrutne stipe nos a je z toho akurát tak rev na cely dom
Teraz neviem co s tym, ma to tak byt? Ci je to vedľajší účinok?
Treba vystriekať aj hrdlo, aj nos. Podľa tvojho popisu ťa dráždi do kašľu a podľa všetkého máš podráždenú aj tracheu, nie len hrdlo. Preto treba inhalovať bioparox aj nosom. Skoré uzdravenie... 😀
ja som ho pouzivala pri hnisavej angine ...... podla tvojho popisu ta hrdlo asi az tak velmi neboli aby si si museda davat lokalne Atb. skus najskor septisan alebo nieco podobne na cmulanie a dezinfekciu hrdla , mozes kloktat slanou vodou / morska sol / ...pokial nemas teplotu a mozes normalne hltat - nemas prisernu bolest tak atb nedavaj no ak si si to uz zacala davat tak si ho striekaj len do hrdla ....
@iwesska keď ma bolí hrdlo, tak ho použijem na hrdlo a nie ako prevenciu aj na nos