Ako správne užívať psyllium na zápchu?

sanny2993
5. nov 2020

Ahojte. Najde sa tu nejaka dama ktora sa venuje vyžive alebo ma prehľad? Tentokrat by sa mi zišiel odbornejši názor. Na zápchu mi perfektne pomaha psylium. Uživam ho 1x rano trištvrte hodinu pred jedlom, 1x poobede 1 hod po jedle, 1x večer 1 hod po jedle (večer občas vynechám). Dnes som sa však dočítala ze vlaknina na seba viaže živiny a minerály a odvadza ich z tela čo ma zarazil lebo by som bábätku nechcela ublížiť. Vie mi niekto poradiť po akom čase pred užívať psylium/kedy po jedle sú všetky živiny vstrebane a psylium vyvedie len "odpad" ? Ďakujem krasne za cenne rady.

kucikuc
5. nov 2020

@sanny2993 ja ho užívam dlhodobo ale len raz denne a to ráno mi príde že ho berieš veľmi veľa 🙈 ale názory na toto si tiež rada prečítam

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monro
5. nov 2020

Ja si davam dve kavove lyzicky do 3dcl vody rano a zapijem este 3dcl vody. A iba rano to pijem, hned ako vstanem.

pepek11
5. nov 2020

Dostať kúpiť Psyllium aj v tobolkách. Dá sa kúpiť v lekárni. Stačí 1 tobolka ráno, a dobre zapiť vodou. Veľa Psyllia "zabetónuje"... A malo by sa užiť ráno.

janoh9
6. nov 2020

to musi po troske, napr do jogurtu lyzicku, potom pomaly zvysovat davku, mozes aj do vody a potmo zapit rovnakym mnozstvom, ale mna z toho napina, preto to davam do jogurtu a potom zapijem vodou zas, lebo tie púzdra skorocelu sa v zaludku zvacsia, tak musia nasiahknut nejakou vodou - preto pijes ten extra pohar vody (psyllium je prirodne probiotikum vraj - iinformacia pre bambulienka25 ...)

h2
6. nov 2020

@sanny2993 Stačí ho užívať raz denne. Ja si dávam ráno, polievkovú lyžicu do jogurtu, alebo kefíru (vo vode to nie som schopná vypiť), zamiešam a jem postupne po lyžičkách, priebežne zapíjam vodou. Ale nerobím to každý deň. Daj si radšej naraz väčšiu dávku, ako po troške celý deň.

sanny2993
autor
6. nov 2020

Ďakujem všetkým za rady. Na škatulke je pisane užívať 2x denne po 10 gramov, v pripade potreby navýšiť dávky. Denne by malo telo prijať cez 25g vlakniny.