Ako spoznať Covidový zápal pľúc?

19. feb 2022

Chcem sa opýtať tých,ktorým Covid spôsobil zápal pľúc,ako sa to u vás prejavilo? Ja som už 14 dní od pozitívneho testu, celý priebeh bol mierny,bez teplôt a kašel od začiatku ako také mierne dráždenie v krku,ku ktorému sa pridalo zatekanie hlienov a zatekajú doteraz. Už sa cítim fajn,len posledné asi 2 dni vykašliavam oveľa častejšie ako doteraz. A to som už mala od pondelka nastúpiť do práce.Z nosa už nemám takmer čo vysmrkať,tak nechápem odkiaľ sa tie zatekajúce hlieny berú a prečo ten intenzívny kašeľ. V noci sa mi spať dá, chvíľu pokašlem a spím. Len cez deň ma v krku stále dráždi na kašeľ. Dýcha sa mi dobre,hlieny sú číre.
Saturáciu mám od prvého dňa stále 97-99%. Mohlo by sa aj napriek tomu jednať o zápal pľúc? Alebo by boli hlieny vtedy sfarbené? Už som čítala o prípadoch,že ľudia ani nekašľali a na RTG bol zápal pľúc🤷‍♀️

mogaa
19. feb 2022

kašlať síce nemusíš, ale mala by si bolesť na hrudi a asi aj teplotu

luccija
19. feb 2022

Tiež si myslím, že si to len dozvuky.Kup si sinupret mne tak zatekalo do hrtanu a drazdilo na kašeľ pritom nádchu som nemala.A kvapky do nosa či antihistaminika

autor
19. feb 2022

@mogaa Nemam prave ani bolest na hrudi,tlak,ci zadychavanie. Len ma vystrasil nas kamarat,ktory vraj tiez len trosku pokasliaval aj po Covide a ze na RTG mu zistili zapalove zmeny🙈Ja nechcem robit paniku zbytocne, letiet na infekcnu ambulanciu, len teda ani nic podcenit.
@luccija Skusim ten Sinupret,vdaka,lebo presne,ze nos mam cisty,uz krv smrkam, ale vzdadu v nosohltane furt to zatekanie citim.