Ahojte idem si k vám po radu. Už dlhšie mám problém so zubným kameňom zubár mi ho odstraňuje pri každej prehliadke. No moja otázka znie či sa dá aspoň spomaliť jeho tvorbe alebo ho nejako likvidovať doma. Je to možné ? Alebo len zubár mi s týmto pomôže ?
@barien od kedy mám sonicku zubnú kefku, nemám žiadny zubný kameň
@barien Likvidovat ho nevies, ale vies mu jednoducho predchadzat. Zuby si vzdy musis umyvat precizne. Tam, kde ich zle umyjes, tak povlak ostava a ten neskor mineralizuje. Vacsinou sa to deje na spodnych zuboch zozadu. Pozri si videa, ako spravne cistit zuby. Mne to raz ukazala na dentalnej a odvtedy vobec zubny kamen nemam...a to som si myslela, ze ho mam z mineralok 🙈 A ono len stacilo spravne umyvat zuby. V skratke...stolicky mozes klasicky drhnut, spodne zuby (zadnu cast) musis cistit pohybom zhora dole, to iste vrchne vzadu. A zvysok pohybom zhora dole, akoby si ich len stierala + je potrebne pouzivat kefku na medzizubne priestory. Predides tak aj pripadnemu zapalu dasien.
@barien Ja chodim pravidelne a nic ma neboli...vyslovene si to uzivam, lebo mi robi aj pieskovanie a potom mam zuby belsie, tak sa z toho velmi tesim 😃 Ale ak mas zapal, tak mozno to budes mat prvykrat citlivejsie. Ale na dentalnej ti dokonale vycisita komplet zuby. Cize ti to pomoze aj so zapalom. Prvykrat som tiez nevedela, co od toho cakat, ale odvtedy uz chodim pravidelne a posielam celu rodinu ☺️
A vedeli by ste odporucit dobru dentalnu hygienu v Ba? Nejaku, s ktorou mate dobre skusenosti. Uz dlhsie nad tym uvazujem, ze pojdem na dentalnu aj mimo zubara, len som sa zatial neodhodlala. Dakujem 🙂
@rajc1nka prave včera som bola v Dúbravke, ale to je pre vás asi daleko...?
@matovicova som pojazdna, takze vobec 🙂 dakujem
@rajc1nka Tsap dent, velmi mila a ustretova hygienicka, t.c.+421919201295 , určite budete spokojná. Najbližšie termíny bohužiaľ az v októbri, ale oplatí sa počkať 🙂
dentalna hygiena pravidelne a sonicka kefka - jedine ucinne dvojkombo na zubny kamen
@barien kúp si sonicku kefku