Ako skončiť s depresiami?

11. okt 2022

Ahojte. Ako skončiť s depresiami na vždy. Nieje taký týždeň aby nebola depka. Som sám a cítim sa zbytočný. Neviem si rady. Píšem anonymne lebo sa hanbím za to lebo som slaboch po psychickej stránke.

luccija
11. okt 2022

Nevies si najst priatelku, nemas kamaratov, kolegov, psa?preco by si mal byt slaboch?vela ludi nema rado samotu, nikomu nie je dobre nemat s kym porozoravat, zazit nieco pekne.Kolko mas rokov napis viac...treba sa trocha pohnut dat si inzerat, ist do fitka, na bicykel nieco co Ta bavi...oprasit kamaratstva niekoho zavolat do kina von...doma Ta nikto nenajde.Vela ludi zije samo, su osameli, do prace a domov...

luccija
11. okt 2022

Nikto nie je zbytocny.Polutuj sa a vykroc.Mozno potrebujes liecbu od psychiatra...chodit k psychologovi ten Ta nakopne poradi co zmenit...vacsinou depresiou trpia citlivi ludia, alebo taki co dlho ziju v niecom co im nevyhovuje.Ale zmenit to vies iba ty😀hlavne prestan na seba pozerat ako slabocha si super, ze to chces riesit.Kazda nespokojnost nas posuva vpred

mimka2019
11. okt 2022

Kľudne mi napíš súkromnú správu ak chceš.

autor
11. okt 2022

@luccija já sa trápim uz dlhšiu dobu. Som skúšal som už všetko. Ked človek nemá niekoho pri sebe tak je to ťažké. Život je krutý a ľudia si robia len zlé

autor
11. okt 2022

@mimka2019 velice rád ale som anonymne lebo sa hanbím za seba a niektorý ma tu poznajú a moje trápenie ani netušia. Prepáč

mimka2019
11. okt 2022

@autor

v poriadku, rešpektujem. Ja len, že som si prešla depkou, z toho, že som sama a dostala som sa z toho. Takto verejne nechcem, ale chápem a prajem hlavne veľa síl. Pekný večer.

ivangeline
11. okt 2022

De press...Vyjadruj svoje emocie. Uz len sam pred sebou a bude ti lepsie. Bud k sebe uprimny. Bud medzi ludmi a zi vztahy. ;)

zojazoja
11. okt 2022

Tuto nejaký anonym nick ženský písal teraz že jej chýbajú bozky a dotyky a niekto blízky..tak napríklad by ste si mohli aspoň začať písať a zblížiť sa😊🙃

autor
11. okt 2022

@mimka2019
@ivangeline všetko ma trápi. Stale sa my točí hlavou jedna otazka: prečo ja nemám šťastie ani v láske ani vzťahu som nemal. Proste neviem sa pozrieť na seba ani v zrkadle. Vidim tam kôpku nešťastia.

lulaby1982
11. okt 2022

Ako skončiť? Prijať chorobu ako fakt. Ak sa vyskytne depresia ,je vysoko pravdepodobné ,že príde k relapsu,čiže návratu. Kým nepochopite čo sa deje v živote, vplyv majú exogenne činitele - stres, udalosti,vzťahy, práca, endogenne činitele - orgány nefungujú ako majú a to spúšťa depresiu, treba ísť k internistovi. Ak ste kompenzovaný ,že Vás nebude choroba kvarit a odznie,bude lepšie, patrat potom ,čo Vám depresiu spúšťa? Chronicky stres, nejaké opakujúce sa udalosti v živote, prípadne osobnostna štruktúra,ako ste nastavený, resp. ako funguje Vaša osobnosť, aké zdroje , copingove strategie- čo používa pri pašovaní sa so životom,ako prekonáva prekážky .

Odsledujte si ,kedy v živote je Vám lepšie a kedy sa vplizi depresia.

Ak je človek medikamentózne dobre nastavený , depresia by mala poslúchať a znížiť svoju moc nad Vami

Na začiatok asi takto , prajem uzdravenie

luccija
11. okt 2022

Kolko mas rokov?vies kolkym ludom aj co maju deti, rodinu deti stroskotaju vztahy?Ved kazdy 3 clovek sa rozvadza.Co Ta bavi pracujes, studujes?
Ked najdes v niecom potesenie, nieco sa Ti podari stupne Ti sebavedomie.Len nesed doma a nerozmyslaj aky si nestastny a o nicom.
Napis viac ide to z teba ako z chlpatej deky😆

autor
12. okt 2022

@luccija ja mám 40tku na krku. Viem ze veľa ľudí trpí s rôznymi typmi depresii. Ale to na nich nepoznať. Skrývajú to za svoj úsmev. Mna to ubíja a každý deň nad tým rozmýšľam ze preco ja. Bol som aj u psychológa a ten mi povedal ze nemám rozmýšľať toľko a myseľ mam zamerať na pozitívne veci. Alebo ak chcem tak ma nadopuje liekmi a budeme sa usmievať ako slniečko.