Ahojte.. chcela by som sa opýtať, čo máte overené na zvýšenie nízkeho tlaku. Ďakujem
@vevuska27 okrem môjho svokra a brata asi nic😂
@stanulienkat 106/62 som mala
@vevuska27 to mas vyborny tlak. Riesila by som,ak by si mala 90/60. Ak sa ti tocieva hlava,tak pomaly vstavat. Tekutiny.. Ja mavam nizsi od teba a sem tam sa mi toci hlava,ked prudko vstanem. Trochu moze znizit tlak,ak si das pohar vinka,alebo nejaky alkohol. To rozsiruje cievy kratkodobo a moze trochu klesnut tlak. Alebo sa nekup v horucej vode. Ale inak mas fajn tlak.
Zelený čaj.
@stanulienkat výborný nie, spodný má fakt nízky
@stanulienkat obávam sa, že pri 1 pohári vína by to asi neskoncilo :D
@pribinak nizky nie. Trochu nizsi mozno hej.
Mávam tlak 90/50. Najviac co som mala bolo 110/60 a to sa občas viem cítiť zle pri nom 😀
Ale pijem budisku obsahuje viac soli, čiže aj ten tlak trosku dvíha. Do toho treba vuac soliť. Nedvíha sa rýchlo atď..
@vevuska27 veľa tekutín a áno, ako je vyššie spomenuté soľ 🙂 tyčinky, chipsy si kľudne daj 🙂 pohoda
Ja mávam tlak 40 na 60 a to mi verte, že keď si ráno niekedy nestihnem dať kávu, tak pomaly odpadávam. Kávu si však nedávaj s mliekom a pokiaľ sa ti dá, tak aj bez cukru. Nie žiadne instantné, ale zalievanú (turka :D), alebo z kávovaru presso. + je potrebné vypiť minimálne 3 litre vody a tiež sú veľmi dobré zelené, čierne a bylinkové čaje.
Mavam okolo 100/65 na preventivkach, a doktorka sa ma akurat opyta, ci nemam zavrate pri vstavani z postele alebo stolicky, a ze ked nie, tak to je fajn a nic netreba riesit.
@vevuska27 ja mám ešte nizsi a to som dosť aktívny typ človeka.Ked som to riešila u lekára, že som celé doobedie unavená, malatna poradil mi len veľa športu, veľa vody, malo kávy skôr zelený čaj, ráno sprchu studensiu a dobre vysuchat nohy od spodku k stehnami.Viac soliť, hlavne pravidelne jesť.Obcas vidím hviezdičky, keď sa postavím prudko.mna viac trápi tá únava doobedna som typ sova ozivam poobede a večer.ja mám niekedy 95/65 ale vzdy lepsi nízky tlak ako vysoky
Podla toho,ake mas hodnoty. Vela tekutin,mineralky. Sem tam trochu viac soli. Ak mas cca 100/70. To je dobry tlak.