Ako si zvyknúť na okuliare?

24. aug 2022

Ahojte mam prvý krát okuliare dnes mi prišli no len mi dosť ťahajú oči dokonca prvýkrát keď som si ich nasadila tak mi bolo čudne mala som ich cestou domov potom som ich dala dole a zase som vyskúšala o dve hodiny a zase mi začalo ťahať oči ako zi zvyknúť poraďte

pupavapampeliska
24. aug 2022

nosením si zvykneš

viestta
24. aug 2022

Nos ich najprv v interiéri. Časom si hlava zvykne, že oči lepšie vidia.

iconka
24. aug 2022

A máš správne dioptrie? Ak áno, nemali by ti vadiť, práve naopak. Ja keď som si prvý krát dala dioptrické okuliare bola som nadšená, že vidím a vôbec mi nevadili. Radšej by som sa spýtala na očnom, premerajú ti oči aj okuliare.

kabba
24. aug 2022

Mozu zo zaciatku byt neprijemne pocity, ak si predtym okuliare nenosila a nie si na ne zvyknuta 🙂 A duplom, ak mas astigmatizmus a mas aj cylindre (vacsina lekarov ti ani nepovie, ze to mas. Je to bezne, ide len o nepravidelne zakryvenie rohovky). Na tie sa zvyka tiez. Ale vsetky tieto pocity by ti mali do 3-4 dni ustupit. Ak nie, zvazila by som premeranie u nejakeho sikovneho optometristu (ti su vacsinou lepsi pri merani dioptrii, nez ocni lekari, lebo maju cas sa ti venovat).Mohlo sa stat, ze si prekorigovana (dali ti vyssie dioptrie, nez znesies), alebo mozno aj zle nacentrovana do okuliarov, ak to v optike odflakli a hlavne pri tom astigmatizme potom byva pocit, ze tahaju oci.

savanna
24. aug 2022

Je to normalne a vzdy som to mala po zvyseni dioptrii. Dokonca som mala cudne pocity aj vtedy, ked som si ich dala dole. Ale trvalo to vzdy len par dni. Neostava nic ine, len si ich nasadit a vydrzat.

8eva8
24. aug 2022

Zo začiatku je to nepríjemné za pár dní si zvykneš, mala som to podobné keď som dostala prvé okuliare, mala som 21

sigma510
25. aug 2022

Časom zvykneš. Mne k dioptriam (tie mám už 15 rokov do diaľky) pridali rok dozadu cylinder a to bola len zábava. Všetko som videla krivé, všetko som mala z kopca, jednoducho všetko zahnuté 😂. Kým som si úplne zvykla, trvalo to dobre 3 mesiace, kým to mozog spracoval, nesusetrdila som sa na to, a vlastne ani neviem kedy sa to samé nejako celkom upravilo. Ale nejaký čas to trvalo.

refly
25. aug 2022

Uplne prve okuliare, co som dostala boli zle 🙂 merali mi na poliklinike, este som pani upozornila ze v tom nevidim a do blizka neviem ani zaostrit a povedala mi ze si zvyknem. O cilindroch uz ani nehovorim... Nuz, rodicia vyflakli peniaze, ktore sme nemali, nikdy som si na okuliare nezvykla a eventualne som ich prestala nosit, pretoze to sa nosit fakt nedalo. Vsetko sa tocilo, bolela ma z toho hlava, do blizka som nevidela ani trt a takmer som sa zrubala zo schodov. Druhe som si kupila az ako dospela, za vlastne peniaze a merala mi ich doktorka, ktoru som si nasla podla dobrych recenzii, boh jej zehnaj. Vidim v nich super, 100% spokojnost.

Ked citam tie komentare, tak rozmyslam, ci som mala tie povodne nosit dlhsie, ale zase mi pride divne znasat bolesti hlavy a padat na papulu stvrt roka, ked tie aktualne su fakt super a aj boli od prveho momentu.

pukina
25. aug 2022

Ja som si napriklad nikdy nezvykla, ani celkovo nejak okuliare nenosim, takze som po 2 mesiacoch trapenia presla na kontaktne sosovky 😀

akvi
25. aug 2022

Treba si ich nasadit rano po prebudeni. Ja tiez vzdy ked si kupujem nove, tak vidim divne a to ja uz roky mam tie iste dioptrie, ale staci zmenit ram a je to iny pocit. Takze zacat rano, nie v priebehu dna a vydrzat aspon par hodin, idelane v interieri..Musi si mozog zvyknut.

daniela2202
25. aug 2022

Pomaly si zvykneš.. a potom si tak zvykneš, že očká budú pýtať viac a viac 😂

sashabb
25. aug 2022

Skus týždeň nosiť, a ak sa to nezlepší treba to riešiť. Ja nesúhlasím s tým, že len si treba zvyknúť. Kúpila som si nové okuliare a mala som problém, pritom dioptria rovnaká ako tie predtým. Neprechádzalo to, oči mi ťahali, hlava bolela. Našťastie som natrafila na odborníčku, ktorá mi okuliare rozobrala, niečo nastavila a zrazu problém nebol.

hanka1674
25. aug 2022

Len pravidelným nosením si zvykneš. Nemusíš ich mať hneď na očiach celý deň. Maj ich pokiaľ sa ti bude dať, potom si daj prestávku. Postupne si zvykneš 🙂

dzejnka77
4. mar 2024

@sashabb Dobry den, moj partner ma rovnaky problem. Ako sa prosim vola ta pani co vam upravila okuliare a kde by sme ju pripadne mohli zastihnut? Dakujem velmi pekne.