Takmer mesiac som bola len na sucharoch a hriankach, ani varene jedlo som nezniesla. Teraz mi je jz lepsie, pocitujem hlad len moj zaludok nevie asi co si pocat s jedlom. Robim si zatial mixovane polievky a jem ich len po lyzickach. Bcera som si dala polovicku davku ryzovej kase so stvrtkou banana a uz som mala krce v bruchu. Dnes na ranajky polku 3dnoveho rohliku s dietnou sunkou a zase krce. Pokial si dam suchare je to ok. Ako zase roztiahnut zaludok?
Preco si bola mesiac na sucharoch a hriankach? Aky mas zdravotny problem? Podla toho sa potom riesi strava.
Tak hlavne si nenapísala dôvod, prečo si bola na takej prísnej diéte. Od toho sa odvíja aj postup, ako a co jesť ďalej.
@jaskolka mala som zlcnikove koliky. Mam funkcnu poruchu zlcnika. Ale to uz sa teraz znormalizovalo
A nechcu ti ho vyoperovat? Zlcnik je potvora ak je v nom problem, z vlastnej skusenosti. Ja som mala zachvaty aj po cistej vode, aj nalacno. Pred 12r mi ho vyoperovali a mam pokoj.
@tykat prave ze to neodporucaju. Bola som uz u 3och roznych gastrologov pocas tych rokov a povedali ze nevedia jednoznacne povedat ze ci je chyba v zlcniku ci v zlozeni zlce ci nefunguje komunikacia a v takom pripade vraj operacia nemusi vobec pomoct. Zlcnik je uz dobre teraz len cele travenie sa tou dietou tak rozhadzalo ze neviem ako ho dat dokopy. Kym si dam len brianku s maslom a max sunkou ale aj to len detsku porciu je to ok. Akonahle nieco ine uz je zle a krce v zaludku. Skusam dnes pomalicky nutridrink a mixnutu zeleninovu polievku po lyzickach, castejsie. Len iz na toto ani nemam nervy a som z toho zufala
Verim.ze si zufala.
Syn (18) mal dlhodobo (niekolko rokov) krce, takmer po kazdom jedle, vysetrenia neukazali nic mimoriadne. Len reflux, ten sa liecil. Uz bol z toho zufaly, pomaly nic nejedol. Nakoniec som mu kupila espumisan a ten zacal uzivat, krce presli takmer hned, uzival ho par mesiacov, teraz uz vobec. Jedlo pridaval postupne, ako ked sa zavadzaju prikrmy. Takze by som zacala varenou zeleninou, mrkva, zemiak, brokolica, ryza...nesolene, nekorenene, mozno kvapku oleja pridat po dovareni. A postupne zistit co mozes. Ale vzdy sa porad s lekarom.
Dr. to u syna uzatvorila ze sa mu asi tvorilo viac plynov ako bol organizmus schopny spracovat.
prechádzala som si teraz v lete niečim podobným, len u mňa bola stanovená iná diagn. - ale tiež gastroenterológom...
nejedla som celé dni, váha letela dole neskutočne rýchlo... to ma ničilo asi najviac.
bola som z toho nejedenia slabá... lekár mi doporučil piť často džusy, sladké vody, hroznový cukor - na zosilnenie organ. Nutridr. piť pomaly - nevypiť fľašku na jeden krát. takže radšej na viac krát a dobre zapíjať vodou. je to koncentrát - môže ti prísť z toho ťažko - zle.
jesť pomaly, často - mne doporučoval najmä mäso s ryžou....
Zacni suchate/toast s maslom, na druhy den pridaj kusok syr/varene kura. A postupne pridavaj.