Ako si pomáhate, keď ste psychicky vyčerpané. Ale tak naozaj vyčerpané. Keď nemáte chuť už na nič. Ani na najväčšiu vašu záľubu? Ja sa cítim úplne vyhorená, ale nie z práce, ale skôr z domácnosti, rodiny.... Ťažko sa mi to píše, verte mi, že dlho som váhala, či napísať a čo napísať. Mám pocit, že čokoľvek robím, tak je to na nič a nikam to nevedie. Do toho si s manželom viac nerozumieme ako rozumieme. Neviem, ako sa dostať z tohto začarovaného kolotoča. Najradšej by som niekam zaliezla a dlho nevyliezla.
PS, prosím komentáre typu, buď rada za to, čo máš a pod. mi nepomôžu, to všetko viem. Napriek tomu, že som za to vďačná sa cítim ako sa cítim.
Mne pomaha ist si pokvakat s kamoskami na kavu alebo vino😊
dlhodobo užívať magnézium a keď je ozaj zle tak si dať pol tabl. Neurolu...
Urob niečo IBA pre seba, daj si horucu vanu, chod na masaz, na prechadzku...potrebujes hlavne psychicky oddych. Vyprdni sa jeden den nato,ci je navarene, umyty riad, atd. A lahni si pred telku a pozri si komediu, otvor chipsy...precitaj knihu, chod ku kadernicke, do wellness hoc aj na dve hodiny, o deti nech sa postara muz...hocico pri čom zabudnes trochu na povinnosti..😉
Rano ked sa zobudis a v hlave sa ti zacnu busit vsetky myslienky co musis dnes urobit ignoruj .Opytaj sa ci musis alebo chces a rob len to co chces ...Nauc sa ludom hovorit Nie !Zakazdym ked niekomu povies nie hovoris Ano pre seba a to je velmi dolezite ...nie kazdemu sa chciet vyhoviet .To je take dolezite ze kazdy chceme nieco ale to co ches ty musi byt najdolezitejsie ..lebo vydis teraz sa ti lame krk z povinnosti ktore si si sama zavesila nakrk a hlava to uz nedokaze udrzat .
Zapnem YouTube, pustím si karel got, andrea reiu,.... totálne vypínam
Asi má tu zvozia ženy ale ja spravím toto: Poviem mužovi daj mi peniaze potrebujem kúpiť sprostosti..už vie o čo ide nákupim plnu tašku sprostosti idem na nechty...a je mi dobré 🤗
Dobre sa vyspať a vypadnúť von.Na bicykel, so psom, aj s rodinou, ale neriešiť kto nakúpi, čo budeme jesť či ma pes vodu🙂iba kráčať lesom a rozprávať sa.Ked sme všetci doma stále niečo treba.A z tých ostatných magnézium, čaj medovkovy a popremýšľať ako sa nedostať do takéhoto stavu.Zvolnit snažiť sa uľahčiť zivot
@vanda323 tak to ho vyjde lacnejšie Ta nevytocit🙂
Podobne pocity som mala pred troma rokmi, ked som uz zacinala mat vsetkeho plne zuby, a to ako milujem svoju dceru najviac na svete, ale mala som potrebu ako keby oddychnut si od vsetkeho, dokonca aj od nej na chvilku. Tak som ich s muzom nechala samych doma a isla som na styri dni so sesternicou do Rima. Proste som zahlasila, ze idem do Rima a ze oni ostavaju doma. Vemi mi to pomohlo, bol to krasny vylet
Vyše 25 rokov pracujem s ľuďmi. Kto to niekedy skúsil na vlastnej koži,ten vie,aké je to veľmi psychicky vyčerpávajúce. Práve preto si 2x ročne doprajem dovolenku pri mori,kde dokonale zrelaxujem,nabijem sa pozitívnou energiou a vychutnám si,že sa o mňa v hoteli kompletne postarajú. A nemám žiadne výčitky,veď mi to potom pol roka pomáha zvládať každodenné stresy 🙂
V prvom rade myslim na seba - ak ja nie som OK, cela rodina nie je OK. Takze si pestujem konicky, chodim aj cvicit.
V prvom rade si ty musis urobit poriadok v zivote a nie ocakavat od druhych, ze sa o teba postaraju.
@jaja20 aj ja podobne, v poslednom období pribúdajú agresívne ataky na nás, vulgárne nadávky od ľudí, mne by ale nepomohla dovolenka, ja potrebujem relaxovať tam kde nie sú ľudia, najlepšie doma, so psom, v záhrade
mne pomáhajú meditácie
@salamistka Takýto relax praktizujem každý deň,na záhradke,medzi kvetmi ( od jari do jesene ),ale nemám psíka,ale 3 mačky 🙂 Máš pravdu,že príroda a zvieratká vedia človeka úžasne nabiť pozitívnou energiou.
Meditácia a knihy
Mne pomáha, keď sa.poriadne vyrevem, úplne ...
Sex a orgazmus 🤷🏼♀️ začne telo vytvárať endorfin a druhy deň som ako znovuzrodena 😅
ale nemyslím take 5 minútové...
Poznám také stavy.. nepodarilo sa mi úplne eliminovať zlý pocit, ale pomáha mi vždy keď vypadnem preč.. je jedno či s deťmi, alebo sama, ale proste preč.. nie len preč z domu, ale preč z dediny kde žijeme, vypnem mobil, nechám ho doma a idem preč do lesa, rozprávam sa s deťmi.. to mi vždy najlepšie pomôže.. potom pravidelne beriem magnerot a cvičím..
@deti95060810 nepomôže jej
Naučila som sa,že veci počkajú.domacnost mi neutečie.ani varenie.ak je niekto hladný,tiež sa sám obslúži...ak treba variť, navarí aj muz ,alebo da orat,uprace atď....
Proste ak cítim,ze nevládzem sebecký nerobím nič.....oddychujem,čítam,či len tak rozmýšľam...jednoducho sústredím sa na seba a svoj pokoj....A uvarím si čaj medovka
Veštica
Jóga v ženskom kolektíve, Magnézium v kombinácií s B-komplex = aspoň mesiac, príroda, čaje: medovka, materina dúška
Prejde to, je to dočasné podľa mňa. Keď nemáš na nič chuť, tak dovoľ si nič nerobiť a prečkaj to. Hovorí sa, že od dna sa človek odrazí smerom nahor.