Ako si chránite zdravie v a po termálnom kúpeli?

12. sep 2023

Ahojte pouzivate tampony (probioticke, vazelina)?
Pri dlhsom pobyte menite plavky?
Mali ste uz z welness kupania vazne problemy? (Infekcie bakterie)

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majlo1234
12. sep 2023

Nikdy som nemala problemy tam dole. Ak sa ti opakuju infekty, treba s doktorom riesit pricinu

bluka2
12. sep 2023

Nijak a nijaké problémy nemam. Plavky nemením vôbec. Takže by som sa zamerali skôr na celkovú “medicínu” ako urobiť telo odolnejšie

miadi
12. sep 2023

Nic nepouzivam a nemam problem. Tento rok som mala svrbenie prvy x po rokoch ale nie z bazena ani hot tub ale z jazera bolo vela E. coli ., vyriesil to kupel s morskou solou.

sisaka
12. sep 2023

V živote som nepoužívala žiadne vymenované tampóny. Chodím plávať pravidelne niekoľko krat do týždňa, potom do jacuzzi a parná sauna. Nikdy nemavam gynekologické problémy. Na dovolenkách, kde človek ide do vody, z vody, leží na lehátku atď. si nevymieňam plavky, uschnú na mne. Tiež mi to nerobí žiadne problémy

autor
12. sep 2023

asi som sa zle vyjadrila myslela som akekolvek problemy, treti bod bol akekolvek bakterie a infekcie, dakujem za kazdu odpoved

sisaka
12. sep 2023

@autor - myslím, že sme ťa pochopili. Zatiaľ sa ti ozvali len ženy, ktoré nemajú problémy po kúpaní.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. sep 2023

@janka2000 bakterie a infekcie mozu sposobit kozne problemy, potom tie gynek, potom aj vnutorne vsetko co je vo vode, kde sa to rychlo mnozi z dovodu teploty a chybajuceho chloru...po 15 rokoch som navstivila termale par krat tento mesiac, zatial zhorsena bolest chrbta a vytoky a palenie "dole" ☹ tak som si studovala

viestta
12. sep 2023

V termaloch sa nic nekontorlovane nemnozi, pretoze aj termalne bazeny musia zodpovedat hygienickym poziadavkam, aj na mikroorganizmy. Takze ak mas nejake problemy, tak nebude to z termalu. A povod bolesti chrbta by som hladala inde ako v navsteve ternalneho bazena.

diewcatqoo
12. sep 2023

Ja mam vzdy po kupani v akomkolvek bazene mykozu alebo proste nejaku infekciu tam dolu. Preto uz dlhodobo sa nechodievam kupat do ziadneho verejneho bazena. Ak, tak len v domacom bazene alebo v nejakom jazere max omocit nohy a ak teda namocit sa cela, tak jedine v mori. Skusala som kedysi aj tampony, ale nepomohlo to.

sisaka
12. sep 2023

@janka2000 ja nemám žiadne problémy z vody, akejkoľvek

sense
12. sep 2023

Nič nepoužívam a žiaden problém som doteraz nemala

autor
12. sep 2023

@diewcatqoo takze si ani nemusim tie tampony kupovat?

autor
12. sep 2023

@viestta prepac ale dermatovenerológ Juraj Hegyi, gynekologička MUDr. Ľubica Poláková, urológ MUDr. Ján Farka, dermatologička MUDr. Alexandra Novotná maju iny nazor!

mikadooo
12. sep 2023

Nie, nepoužívam nič mimoriadne. Problémy nemávam. Ani z jazera, ani z termálnych bazénov, ani z plavární ani z kúpalísk.

ankare
12. sep 2023

Po kúpaní sa treba ísť vycikať.

autor
12. sep 2023

@ankare hm zaujimave, to asi aby sa vyplavilo z trubice, ze?

heni79
12. sep 2023

@autor Zaujala ma tvoja odpoveď pre @viestta. V čom majú vymenovaní odborníci iný názor? Tvrdia, že bolesť chrbta pochádza z termálnej vody? Či tvrdia, že tie bazény nepodliehajú pravidelnej hygienickej kontrole? 🤔

autor
12. sep 2023

@heni79 ze sa tam nic nemnozi termalne bazeny su zname tym ze je tam infektu najviac s chrbticou mam problemy ale tie termaly mi to dost zhorsili

heni79
12. sep 2023

Ak máš problémy s chrbticou, tak iste vieš, že sa primárne odporúča suché teplo. Ak voda, tak skôr obstreky/streky - v zmysle hydromasáž. V teplej vode sa baktérie množia rýchlejšie, to je pravda. No pokiaľ sa voda kontroluje na dennej báze, brala by som to ako ok. No sama sa termálnym vodám vyhýbam. Ja však kvôli srdcu. Nerobí mi to dobre. Čiže, ak viem, že mám kontraindikácie, nepôjdem tam.

autor
12. sep 2023

@heni79 bola som maximalne v 32 stupnoch nevedela som ze aj to je zle ☹

heni79
12. sep 2023

A ešte ti poviem, že pokiaľ sme niekde tak, že je tam aj termálna voda, moja dcéra si bude v nej voľkať aj hodiny, ak by som ju nechala. A užije si aj 36 - 38 stupňov. Tam ju ale korigujem, že iba obmedzený čas. Nikdy problémy nemala.

viestta
12. sep 2023

To, ze sa ti rozvinie infekcia nie je v termalnej vode. Bud mas chronicky problem, ktory sa ti zhorsi alebo mas oslabenu imunitu a potom sa nevie tvoj organizmus branit ani beznym bakteriam v hygienicky vyhovujucej vode.
A co sa bolesti chrbtice tyka, tak termalna voda sa vyuziva aj ne liecenie chorob pohyboveho aparatu, vratane chrbtice. Ked si zoberies termalne kupele na Slovensku, a ze ich mame dost, chodia tam aj pacienti s problemami s chrbticou. Turcianske, Trencianske Rajecke teplice, Dudince, Kovacova... A to som nespomenula vsetky. Nie kazde termalne kupalisko ma statut kupelov, nie kazda termalna voda je vhodna pre kazdeho ale primarne v termalnej vode by som problem nevidela.
Ja by som povod tvojich poblemov hladala inde a aj adekvatne liecila

trema
12. sep 2023

Chodime kazdy tyzden do termalu, bez tamponov a vymeny plaviek, a zatial nam nic nebolo

avicii18
12. sep 2023

Ja sa kúpem len v rieke. Teda pokiaľ v nej vidím plávať ryby 🙂

barborachors
12. sep 2023

teda, ja chodim do welnes často a málokde dodržiavajú hygienické normy, ale nepoužívam nic, ziadne tampony lepené znutra lepidlom si do tela davat nemienim. Prehnaná chémia vsade okolo a ludia si kadejakymi gelmi a tamponmi narušuju miklofloru a potom somru, ze ich svrbi pipina 🤦‍♂️