Ahojte,
je množstvo dôkazov, že pandémia mala neblahý vplyv nielen na duševný stav ľudí ale aj na ich telá.
Napríklad mnohým ľuďom sa pod rúškami a respirátormi začalo robiť akné, začali im viac padať vlasy (je za tým stres aj zhoršené stravovacie návyky), pribrali, zubári tiež hlásia zvýšený počet kazov a iných zubných problémov, viac sa vyskytuje syndróm karpálnych tunelov, bolesti chrbta a kvôli vynechaniu pravidelných lekárskych prehliadok aj iné problémy a zhoršené zdravie.
Zaujíma ma, či ste si aj vy všimli na sebe nejaké zmeny počas tohto obdobia? Budem rada, ak sa podelíte 🙂
Monika
@momomama22 kto chce, hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá výhovorky. Snáď okrem toho akné sa dá všetko ovplyvniť, ved mam rozum a slobodnú vôľu, nebudem sa prejedat preto, že pandémia
nijak ... stale chodim do prace stale platim ucty a stale sa staram oio dieta . popritom cvicim stravujem sa zdravo a snazim sa tak ako vzdy ... ak sa clovek opusti hold musi znasat nasledky ,,,
Jednu minimálnu má v zime pod maskou suchsiu pleť inak nič, pracujem stále, športujem stále, von chodím stále... Prehliadk preventívne som tiež absolvovala...
Nijako. Neprezieram sa, chodim von, umyvam si zuby. Chodim na preventivky. Kto je lenivy, vyhovorky si najde.
Schudla som cca 8 kg (schudla 10, späť pribrala 2) a vyliečila som si chronický zápal achiloviek. Takže u mňa pozitívna zmena. Hoci pandémia s tým nemá nič spoločné.
Nevidím dôvod, prečo by sa mali naše telá meniť kvôli tomuto. Však nikto nikomu nebráni ísť k lekárovi na prehliadku, dať si spraviť zuby, kúpiť si niečo na akné, pohybovať sa alebo športovať.
Schudla som 6kil, lebo však keď je človek homeoffice a ma doma deti, tak stále beha po byte hore dole, stále dačo navariť, upratať, povysavat, psa vyvenčiť, venovať sa deťom. Večer odpadnem. No neopustam sa, aj von chodíme, čaj rýchlu chôdzu som začala.... Chlap home office nie je. čiže sa narobím viac ako keď som chodila do roboty 😆😆😆😆
Otehotnelo a porodilo, bol to skor idealny cas nez neblahy.
Schudla som 27 kíl a viem piecť asi 10 nových druhov pečiva 🙂
Fyzicky k lepsiemu. Zacala som posilnovat a drzim sa bez vypadku uz 2. rok, nieje to nic, co by mi zralo vela casu, max 3x do tyzdna po pol hodke, ale viditelne zmeny sa dostavili aj tak. Dokonca som nabrala na svalovej hmotnosti, co je pekne. Nevynechala som ani jednu preventivnu prehliadku, zubnu hygienu, stale si doprajem aj drahsiu "udrzbu tvare" ako pred pandemiou. Nadalej sa o seba staram. Nevidim najmensi dovod s niecim takym prestat, len preto, ze je pandemia. Telo sa ma vyborne, iba psychicky je to take..meh... nuda
@momomama22 Akné, padanie vlasov po covide, rovnako ťažkosti s dýchaním, ale to už má asi každý druhý po covide. Na začiatku pandémie som začala cvičiť, po covide to už jednoducho nešlo, cez leto som sa znova rozbehla, na jeseň začali zas pocovidové stavy a problémy s dýchaním.
nijako - pochodili sme spustu hradov, presli spustu kilometrov na turach - obchody nam nechybali (kupili sme potrebne a dost), v lese sa cistila aj dusa 🙂
Pribrat som pribrala, ale to bude tym malym parazitom v bruchu 😂 Na prehliadky chodim a aj som chodila, psychika v pohode, odkedy mam home office je ten work life balance v podstate jednoduchsi, viem si terminy dat tak ako potrebujem, je to uplne o inom... deti si uzivaju, ze su rodicia vzdy doma, stihame dva krat tolko kruzkov, lebo aj muz stiha vozit, kedze s domu robime obaja... moze to takto kludne ostat...
Ja mam na sebe par kileciek navyse...ale to bude tym, ze pocas pandemie som spoznala mojho partnera, vydala sa, otehotnela, a teraz mame nadherne spolocne babatko 😁💖 a on ma tiez trosicku brusko, napriek tomu, ze vydatne fyzicky maka na stavbe nasho domceka. No co, dobre sa ma pri mne 😅
Tak mne sa prejavil karpalny tunel, kedze robim za kompom omnoho viac ako zvycajne. Ale inak nic... s manzelom kazdy den chodime po praci na hodinovu sviznu prechadzku, doma si este pocvicim, snazim sa udrziavat. Nejake kila navyse mam, ale to pripisujem skor bliziacej sa menopauze ako lockdownu. Co mi ale vadi najviac, je akesi nerozlisovanie domacnosti a prace. A este mi vadi aj to, ze musiem stale vymyslat, co sa bude obedovat a vecerat 🙈
Ja som minulú zimu pribrala 6 kg, lebo som nikam zrazu nechodila, jedla som viac (donášky a hlavne nezdravé, fastfood) a povedala som si, hups, to sa asi stať nemalo :D od zimy som zase schudla tých 6 kg, začala som cvičiť, viac sa hýbať, držím si to doteraz a v konečnom dôsledku mi to pomáha aj psychicky, čiže pozitívna zmena. Jedine sa mi zhoršil zrak, kvôli nonstop sledovaniu PC (denné štúdium vš, online doučujem a part-time práca HO). Ale cvičenie mi veľmi pomáha, cítim sa spokojne. 🙂
@momomama22 nic sa nezmenilo, chodim do prace, po doktoroch, ruska mi nic nerobia. akurat som menej nachladnuta, hlavne ked sa ruska nosili aj v zime, tak mi neskodil studeny vzduch a obchadzal ma kasel aj nadcha
@momomama22 Pribrala som 13kg a narastlo mi brucho. Zn: bábätko 🤰
@momomama22 no otehotnela som a este mi par poporodnych kil ostalo, aj vlasy mi padaju ale toto nema nic spolocne s pandemiou, pred tehotenstvom som praveze mala velmi vela casu na behanie, cvicenie doma, kedze som setrila cas presunov do prace a z prace a cas som netravila s kamoskami na kavicke a muzom na burgri 🙂 takze ja som tie lock-downy vnimala aj celkom pozitivne - zivot sa mi spomalil, ukludnil, kedze roky lietam sluzobne pondelky/piatky a mala som viac casu na partnera (ktory sa stal manzel pocas pandemie a lock-downu) a tiez som otehotnela a porodila 🙂
@janetinka27 Vidíš, to je vlastne pravda, aj my sme boli všetci oveľa menej chorí, vďaka rúškam.
sportujem pravidelne, aj pocas karanteny, cize postava nezmenena, ale nikdy som nemala problem s akne a pod respiratorom sa mi pravidelne robia bolestive vredy teraz zial , kedze v praci ho musime mat stale nasadene
Schudol som 10kg a vyrisoval som si postavu. Pandemia mi dala moznost si zacvicit na HO (ak to situacia dovoluje), a tuto moznost som naplno vyuzil. Vdaka HO a 60% som mal ovela viac casu sa venovat sam sebe a dal som sa dokopy.
@momomama22 na pleti som si nevšimla, že by bola iná, ani vlasy, v živote som nenachodila toľko km peši a nenajazdila na bicykli, ako počas týchto dvoch rokov, dokúpila som si činky jednoručky, gumy na cvičenie, bola som na preventívke aj u obvodného, aj u zubára, aj u gynekológa, kto chce hľadá dôvoby, kto chce hľadá spôsoby.
Urcite ano, po porode pocas pandemie som si najala online trenerku, z polky obyvacky sa postupne stal pekne vybaveny gym a makam 3x tyzdenne, chodim von na prechadzky s dietatom. Takze vacsinu roka mam skoro sutaznu formu. Hlavne teraz v zime je cas na sebe totalne makat a uz sa len usmievam, ked vidim kde naskoci aka tehlicka na bruchu. Vzdy su dve moznosti, bud sa budete lutovat a stazovat, ze nikam nemozete alebo vstanete a budete robit nieco s tym, co je k dispozicii. Aj keby su to hrable a motyka, tak furt lepsie ako plakat do vankusa.
@momomama22 ešte som zabudla dodať, že u očnej som nebola počas posledných dvoch rokov, možno to je aj dobre, lebo sa bez okuliarov až tak dobre v zrkadle už nevidím
@momomama22 moje telo sa zmenilo tiež riadne. Prvý tok som začala intenzívne (6 x v týždni) trénovať beh. + 2 krát v týždni kompenzačné cvičenia. Takže telo pevné, zadok zdvihnuty a pevný , chrbtica bez bolesti (vďaka joge), brucho ploche...
Zvrat nastal túto jar, kedy sa moje brucho začalo nafukovat. Bolia ma kríze, pribrala som od mája 15 kíl.... Ale po novom roku sa to zas zmení, keď pôrodim naše štvrté bábätko 🤷♀️🙈
@momomama22 ja keď začala táto pandémia, začala som brať pravidelne vitamíny, v prvej vlne, keď boli zatvorené MŠ, sme veľa chodili s deťmi do prírody a vplyv pandémie na moje zdravie? Po dvoch rokoch sa mi pekne upravil menštruačný cyklus 🙂
@momomama22 ja som pribrala, lebo z tých obáv, čo bude, len jem a ukladám😬
mne sa zhorsil zrak, viac pc, viac prace pri monitore a zahmlievanie okuliarov pri ruskach.