Ako sa zbaviť zlčníkových kameňov?

vikina
28. feb 2012

Dobry den, prave mi prisli vysledky z nemocnice - mam zlcnikove kamene 16mm, vobec som to necakala. Mame 8mesacne babatko, kojim, vzdy som zila zdravo a sportovala. Je to mozno spojene s tehotenstvom, neviem. Pribrala som 16kg, ale som velmi vysoka 183cm... Este ma caka zhodit 7kg. Mozem len dietou odstanit kamene? Nemam ziadne bolesti, keby som nahodou nerobila testy tak na to nepridem. Dakujem za pomoc a prajem pekny den vika

jajka0211
28. feb 2012

mne zistili kamene ked mal drobec 3 tyzdne. Odmietla som operaciu lebo som nechcela stratit mliecko.. Teraz je to uz 7 mesiacov. Dietu nedrzim len davam pozor na velmi mastne. Pokial viem, kamene sa nedaju nijak odstranit, ziadnymi liekmi ani dietou, jedine operaciou zlcnika. :(

miska246
28. feb 2012

Ahojte, ja som tu tiez raz prispela podobnou otazkou. Moje zachvaty zacali kratko po porode, boli hrozne, nemohla som jej absolutne nic, co obsahovalo co i len kvapku oleja. Dva razy som skoncila na pohotovosti na infuziach a po poslednom zachvate som sa rozhodla pre operaciu. Mala mala vtedy pol roka, kojila som ju, ale vsetko sme zvladli. Pred operaciou som sa pravidelne odstrekovala a urobila som jej zasoby, zamrazila som asi 20 dvojdecovych flasiek MM. Operacia bola prevedena laparoskopicky, o mliecko som neprisla, pravidelne som si ho odstriekavala do flasky a nosili ho malej. Ked som prisla z nemocnice domov, sice sa mala hned neprisala, ale po nejakych desiatich minutach intenzivneho prikladania uz cuckala mlieko ako diva. Kojili sme sa uspesne do 13 mesiacov. Takze jednoznacne odporucam operaciu, mna operovali doslova v hodine 12 tej - to mi povedal doky po operacii. Urcite to nestoji za to, trpiet... 😒 😒 A raz tie male potvorky zacnu robit problemy tak ci tak...

radlinka
28. feb 2012

Jedine operaciou, cim skor-tym lepsie....clovek ma o starost menej.