Ahojte, mám dva zlozvyky, ktorých by som sa chcela zbaviť:
1. Jedenie neskoro večer pri telke
(nie je to ani tak o hlade, ako skôr o zlom návyku)
2. Pitie sladených nápojov typu Pepsi namiesto vody🙈
Radikálne s tým seknem, poviem si, že musím žiť trochu zdravšie a po dvoch týždňoch som tam kde som bola, na začiatku 🙈
Je alebo bol na tom niekto podobne? Ako to zmeniť, prípadne ako sa motivovať a vytrvať? 🙂
nekúp a vec vyriešená....Tiež som prestala kupovať sladkosti....
Začni v obchode, keď doma nebudeš mať sladené vody, čipsíky a čokoládky, tak po nich nesiahneš 🙂 ak tieto veci doma držíš kvôli rodine, tak nech ťa trošku podržia, spravte si z toho výzvu 🙂 ja som sa vodu naučila piť tak, že som si zarobila do fľaše aj s citrónom a ak chceš večer niečo chrumkať, tak si nakrájaj kaleráb napríklad 🙂
Nekupuj si coca colu ani žiadne prkotiny.
Dieta 3N,nekupis,nezjes, nepriberies
Nechaj si jeden den v tyzdni kedy si tu pepsi aj nieco na vecerne chrumkanie kupis a das si...dalsich 6 dni sa snaz byt bez toho 🙂 mozno bude takyto system ucinnejsi ako na 100% seknut a po 2 tyzdnoch zase zacat...len zas nie ze za ten den zjes a vypijes tolko, ze si vynahradis cely tyzden :D
Mám pocit akoby som tento príspevok ja písala 😂 som na tom úplne rovnako 🤭
Myslím, že bude problém nielen so stravovacími návykmi, ale už aj s váhou pri takomto stravovaní.
@katkami123 ja som na tom tak isto, nevydržím pozerať večer tv bez jedenia a jediný deň nevydržím bez sladkého, ale problém s váhou nemám, len so zlým svedomím, čo všetko zjem 🤭
Ja som na tom podobne, nedokazem prestat jest sladkosti vo velkom a pijem citronadu s cukrom. Dieta je na tom rovnako, nadvahu nemame. Dohodli sme sa, ze prestaneme sladkosti kupovat, ked to mame doma, nevieme odolat. K tej telke by som si nachytala ovocie, oriesky, zeleninu.
@katkami123 BMI zatiaľ v norme🙏😅ale ak to pôjde takto ďalej, tak dlho v norme nebude..pomaly, ale isto váha stúpa to je jasné..
ďakujem za rady🙂😘ste super..presne, najlepšie bude nič z toho nekupovať a vyhradiť si jeden deň v týždni kedy si doprajem "zakázané" a už len veriť, aby z toho jedného dňa neboli dva, tri atď 😅🙏
@xsandrax hneď mi je lepšie 😅🤗
Kľudne si dopraj aj viac dní v týždni, keď budeš mať chuť, len hľadaj zdravšie aleternatívy 🙂 keď s tým sekneš úplne, telo si to vypýta späť a potom si na tom ešte horšie ako pred tým 😅 super večerným chrumkaním môže byť popcorn (taký v hrnci vypraskaný, bez litra másla a kila soli 😂 ), nakrájaná zelenina s hummusom, ryžové chlebíčky, kukuričné chrumky, pečený ochutený cícer, edemame, domáce zeleninové chipsy z cukety, batátov, ... zo sladkého namiesto zmrzliny napr. rozmixované zmrazené banány, mrazené hrozno, orieškové máslo, kúsok kvalitnej čokolády... a raz za čas si s úplne kľudným svedomím dopriať čokoľvek po čom tvoje srdce piští 🙂
@kaktus87 ja som tiež závislá na sladkom, ale to mám od mala 😅 keď si nedám niečo sladké, tak mne je normálne až zle, moje telo to jednoducho potrebuje 😁 mne napríkad povedali, že to nevadí, že moje telo je zvyknuté na cukor a vie sa s ním vysporiadať, BMI mám 17,4 čo je podváha 🤭
@kaktus87 nehovorím, že je to váš prípad baby, to vôbec, ale existuje aj štíhla obezita, keď má človek síce nízku váhu a BMI, ale málo svalovej hmoty a veľa tuku, ja som s tým bojovala, lebo som nemala dostatočný príjem bielkovín, takže chudý nie vždy znamená zdravý 😅 ale to závisí od veľa faktorov, nie od toho, že si človek zdobne sladkosť, hlavne ak sa popri tom stravuje vyvážene, tak to nie je žiadny problém a netreba si odopierať potešenie 🙂
@lindous tak to bude asi moj pripad, ja tie sladkosti jem casto namiesto normalneho jedla, nemam vyvazenu stravu, skusala som si zapisovat aj do kalorickych tabuliek a mam malo bielkovin, sacharidy prekrocene, nikdy som necvicila, takze svaly asi nemam. Inak dnes tu pribudla aj tema zavislost na cokolade😂
Musis sa zatat a hotovo. Tiez som kedysi vypila aj 2l cocacoly denne