Ahojte. prosim Vas ten, kto prekonal covid,ako ste sa zbavili dusiveho sucheho kašla? nemam žiadne ine priznaky iba kašel a trochu citim unavu ale ten kašel už ma drži pomaly 10ty deň a nie a nie prestat. dakujem za rady 😣🙈😀
Skús Levopront, Sinecod, alebo Kalobu. Ak nič toho nezaberie tak môže lekár napísať Kodein.
Tiež som nemala kovid ale skús starý dobrý med mlieko a maslo nie horúce aby si mohla vypiť rýchlejšie a pekne mastné si to urob. Pi ako často sa dá nemusí byť veľká šalka taká tá normálna aspoň 5 krát za deň kľudne aj v noci trikrát ako sa zobudíš. Ja mám úplne zriedka kašeľ a na suchý je toto pre mňa top za také tri dni by malo byť lepšie možno v tvojom pripade štyri. Ja zvyknem mať za 4 dní pokoj. A to býva vtedy taký ten čo šteklí až ti slzy tečú.
Napíš prosím potom či pomohlo.
Ahojky, a mala si iba kasel pri covide? A mas aj pozitivny test?
@lianka123 ahoj no iba suchy kašel a citila som aj dost unavu ale tá už prešla po par dnoch a teraz uz iba ten kašel.. a ano aj test mi vysiel pozitivny 🙂
Ja uz 10dni kaslem sucho, bola som na pcr a 2krat antigen a vsetko negativne, uz ma to dost otravuje 🤦♀️
@lianka123 tak to asi covid nebude skor mozno bežna chripka alebo z počasia 🤷🏻♀️ ja som bola tiez 2x na antigenovych a vyslo mi negativne až PCR mi ukazal pozitivny
Antihistaminika mojmu muzovi to lekarka radila plus si daval stoptussin a vela pil
Tak neviem, či aj na covidový kašeľ, ale celkovo na kašeľ dobre zaberá cibuľový sirup. (A ešte cukrík, nejaký tvrdý na cmúľanie zvykne pomôcť. Síce len krátko, len na ten čas, ale niekedy aj to pomôže, keď už Ťa kašeľ veľmi ničí.)
A na pcr ste boli kedy? Myslim od zaciatku kasla?
@lianka123 no ako som zacala kaslat tak som sa rovno objednala a dali mi termin o 5 dni
@sono2 tak som teda skusila asi 3-4 dni a myslim ze to pomohlo kaslem uz o vela menej citim sa uz uplne v pohode sem tam este zakaslem tak este berem kvapky Tussin 🙂 takze super
Jej! Ja som Fakt nedúfala lebo veď veľa rád človek prebehne, aj mi to bolo ľúto lebo si myslím že aj tak nevyskúšaš alebo skúsiš jeden dva poháre.
tak sa veľmi teším!
Aj si poctivo často?
Ti to aj prešlo do vlhkého či ostal taký len už je to fajn?
@sono2 no poctivo som si davala 5 poharov denne a trošku som sa bála že ma to zahlieni ale praveže vôbec .. ja som mala naozaj velmi suchy kašel že ma vkuse drhlo a zmiernilo sa to 🙂 teraz este sem tam pokašlem ale uz mozem ist konecne normalne do roboty haha 😀
Nieee to s tým zahlienenim to je absolútny mýtus to sú nejaké intolerancie ľudia čo majú s mliekom vyložene problémy podľa mňa.
Tak som rada.
A vždy takto ja keď mám taký kašeľ fakt zriedka tak toto jedina pomoc a už keď prejde do vlhkého ako klasicky pri kašli tak uz len pár tablet acc long a mam pokoj koľkokrát už ani tie netreba.
Tak veľa zdravia prajem. Som počula že máš teda imunitu na pol roka tak fajne .😊
@sono2 tak dakujem teda za radu 😊 aj všetkym čo mi tu napisali važim si to 😘😀😀🙈
ja som sice nastastie covid nemala ale znamej na postkovidovy kasel zabrala badianova tinktura, ktoru si vyrobila doma pordvis badian zalejes liehom alebo tvrdym alkoholom ason 3 dni luhovat a je to, potom 1 čajovu lyzicku denne