Mile zienky,prosim o radu.Ako sa zbavit vyrazkam,porom... uz som skusila rozne znacky kometiky(od najlacnejsej po najdrahsiu),dufala som, ze vichy normadermmi pomoze,ale nie...,poctivo sa staram o plet,ale uz naozaj neviem co s nou, prosim neviete mi poradit nejaku dobru kozmetiku alebo nejake domacke recepty.Rozmyslala som este o kreme z aloe vera,to mi tiez neviete poradit aky?Dakujem pekne
ahoj, ja som mala strasnu plet a asi to bolo sposobene hormonmi lebo ako som otehotnela tak moje problemy pominuli, celkovo je plet lepsia aj po porode. pred tym som vyhodila vela penazi za kozmetiku, u koznej lekarky som podstupila chemicky piling co bola dost aj bolestiva zalezitost, ale nic nepomohlo. asi mas tu plet mastnejsiu vsak? kamoske pomaha napr. solarko, lebo ma mastnejsiu plet a solarku ju trosku vysusi a opalena plet vyzera aj zdravsie.
ja si teraz davam cisty vitamin E a A na plet v kapusliach a je to 28 dnova kura a je to lepsie ako neviem ake kremy. proste cisty vitamin. A vysusuje, upravila sa mi T zona a E je pre pokozku potrebny, takze ten mi ju upravil. mam peknu plet, aj ked sem tam pory sa najdu. ved clovek ked si dava make up a moze byt aky chce a reklama neviem aka, aj tak tie pory upcha, to mi nikto nevyvrati. vsimla som si dokonca, ze ked sa cez vikend nemalujem, plet mam ovela cistejsiu, nema sa co upchavat. vzdy sa odlicim, dobre si umyjem tvar, ale nedrhnem ju nasilu a potom si vecer dam A vitamin a rano po umyti E vitamin. tiez som pouzivala kadeco, ale cim menej chemie na seba patlam, tym je plet lepsia. tehotenstvo mi pomaha a po kazdom porode som bola pupakova, kym sa to ustalilo. a kozna mi aj tak povedala, ze zenam sa plet, kvalita meni a vplyva na to aj tehotenstvo aj dojcenie, praca, prostredie. ja uz neriesim plet u kozmeticky, ale u mojej koznej. ta mi najviac vzdy poradi a hlavne, ona sama ma plet ako porcelanik 🙂 ma to fascinuje 🙂
To chce vnútorny detox.
Ja detoxikujem s aloe vera.
Ja mám s pleťou problémy celý život. Najlepšie by bolo ísť ku kožnej lekárke. Keď som začala chodiť ku kožnej, tak mi predpísala mastičky a zlepšilo sa to. Najviac mi však pomohol chemický peeling, ktorý je drahý, robila mi ho doktorka a stálo to za to. Lenže keď som chcela otehotnieť, vysadila som antikoncepčné tabletky a odvtedy mám pleť strašnú. Tabletky naspäť nenasadím, lebo dojčím a v tom prípade nemôžem ani užívať mastičky od doktorky, lebo všetky sa pri dojčení neodporúčajú. Samoliečením a zbytočným vyhadzovaním peňazí sa drahé krémy si nepomôžeš. Doktorka ti presne odporučí, čo treba 🙂 Veľa šťastia!
najlepsie a najucinejsie na hocijaku plet je detske mydlo. Neviem ci kazdemu na svete pomohlo ale vela ludom ano a ja sama si ho neviem vynachvalit. a dalsim prikladom je moja sesternica, mala tvar sami vred , pomali az hnisave, cervene, tvar sama jazva, po pouzivani desteho mydla, tvar uplne super..za kratku dobu sa jej super vyliecila..nevie si vynachvalit a bojovala stymi vyrazkami na tvari skoro cely zivot
nechcem robit reklamu ziadnej firme, ale co tak kvalitna certifikovana bio kozmetika?moja vlastna skusenost je perfektna a uz nikdy by som si na seba nic chemicke nedala..nie som ziadna dilerka, ci obchodna zastupkyna, alebo nebodaj ich zamestnankyna..len normalna zena.. 😉
Jednoznacne mozem odporucit istu znacku kozmetiky, ktoru uz pouzivam druhy rok, velmi mi pomohla
presne aj ja som mala az hnisave vredy , nic nepomahalo , az mi kamoska odporucila kozmetiku bez chemie a cisto prirodnu a nedam na nu dopustit, plet mam super , a aj obycajne detske mydlo ako dedenini spominala pomohlo 😎
ahoj, ja ti z vlastnej skusenosti mozem odporucit krem s obsahom ucinnej latky benzoyl peroxid. u mna to bola jedina vec ktora pomohla.
ja mam tiež problem s pleťou...osvedčila sa mi čajovníková sada od oriflamu - mám gel, krem, mydlo a olejček - naozaj vidím zlepšenie...
ja hľadám teraz niečo, čo by ma zbavilo červených fľakov, ktoré mi ostali po vyrážkach 😒
z oriflame je rada bio clinic- pletova emulza proti pigmentovym skvrnam a potom je bio clinic to je na problem zacervenana plet a popraskane zilky na tvari ktory obsahuje aescin posilnuje a regeneruje oslabene kapilary, zlozenie so zltym pigmentom tiez okamzite maskuje zacervenanie pleti.
@bzuco
@adrika214 z oriflame je pletovy kozmeceuticky rad - zameriava sa na riesenie problemu pleti medzi beznou a lekarskou kozmetikou. Akne v dospelosti, cisti pory a riesi problem akne na pleti
@visage1974
nieco na pigmentove skvrny som uz mala ...denny aj nocny krem a serum...ale to sa mi nejako neosvedcilo
bio clinic krem na akne v dospelosti som tiez skusila...zo zaciatku bol dobry, ale po case uz nepomahal, ta cajovnikova sada je lepsia
viem ze je teraz novinka na pigmentove skvrny ale neskusala som...rozmyslam nad novinkou od avonu, tam pisu, ze je to na vsetky nerovnosti pleti, nielen pigment. skvrny...tak uvidim...je serum a denny krem, ale asi si kupim len to serum, byvaju silnejsie
no vies co...nechcem ta sklamat, ale ono to pravdepodobne suvisi s hormonmi...takze skus sa popytat, neviem, gynekologa alebo imunologicky......nech ti spravia testy......ja uz som to vzdala naucila som sa s tym zit...mam ine priority, zvykla som si...vyhodou je ze plet je mastna, vrasky nie su a vobec, plet mam ako hroziu kozu......umyvam si ju kadecim, mozem aj jarom, purom /pri stahovani sme zapotrosili mydla, tak aj to bolo dobre/ a nic sa nedeje, ziadna zmena....🙂 faktom je, ze ja mam skoro 35 rokov a akne stale, samozrejme ze je to uz super oproti puberte, ale plet mam s rozsirenymi pormi a bez makeupu nemozem medzi ludi, pretoze nezdrava farba, flaky a podobne...vyskusala som uz vsetko mozne a za tie roky som pochopila, ze cestou drahej kozmetiky cesta nevedie....proste u mna cesta nevedie nikam a nicim......akne je, bolo a bude...proste je to taka plet...a to som naozaj vyskusala vselico mozne za tie roky, aj robene masti, emulzie, aj drahe, aj pod pultove veci, este volakedy davno......teraz pouzivam RSB z lekarne ako pletovu vodu, hydratacny krem z DM, obycajny, makeup akykolvek, to je jedno,a zmatnujuci puder.......podla toho co viem, tak pomahaju jedine silne agresivne lieky typu Aknenormin a este nieco je...ale za cenu NU mi to nestoji.....
@dedenini ahoj ake detske mydlo,aka značka prosím,dakujem
jednoznačne ti pomôže dobrá kožná lekárka,ktorá ti dá urobiť veškeré vyšetrenia a podľa výsledkov nasadí liečbu,začni tým....
ja tiez odporucam detox, ale v prvom rade by som to riesila s koznou lekarkou. ja osobne ale mam skusenosti ze lieky s obsahom zinku pomahaju.
vyskúšajte-priam zázrak
http://www.zdravie-aloe.sk/produkty/akne-jazvy-...
A kde najdem dobru koznu lekarku? Dajte tip. Som z BA. Ja som uz bola u troch a ani jedna nevyriesila moj problem.
Baby a čo myslíte v čom môže byť zrada, keď mám červené hlboké vyrážky len na sankach, hlavne pravej.zuby mám bez jedného kazu,v tom to nebude. Možno hormóny? Ale prečo len tam?ostatok tváre ako bábätko
@barboritta ahoj, aspon co ja viem, tak vyrazky v dolnej casti tvare, sanky, celuste, to su hormonalne- zenske problemy... neviem preco, ako to suvisi, ze sa objavuju prave tam, ale urcite su to zenske problemy, mozno mas nejaku hormonalnu nerovnovahu... ja som tiez mavala tam vyrazky. ked som si dala predpisat pred rokmi hak, velmi mi to pomohlo. aj obe tehu som mala lepsiu plet. teraz nemam ani hak, ani tehu a je to na pleti vidno, ze stare problemy su spat... ale ja mam aj kopu stresu, malo spanku, nepravidelnu stravu a tak, takze viem, ze u mna to nie je jedina pricina...
@chikitka ja mám stravu pestrú, spím veľa, som väčšinou pokojná ak ma decká nedozeru, vtedy vypenim ináč. Ale asi to bude tehotenstvom. Nechápem, toto som nemala ani raz
@barboritta ahaaa, ja som ci nevsimla, ze si tehu 😀 tak to jasne ze moze byt hormonmi. pozeram ze si este len na zaciatku, asi sa hormony zosaleli. ale ved by uz mohli byt aj zvyknute, nie? 😉 gratulujem a drzim palce, nech to prejde cim skor!
A ktorý doktor mi urobí ten hormonalny profil?
@chikitka ďakujem no veru mohli by.ako som odstavila najmladšiu od dojčenia, cca tri týždne, tak katastrofa. Ale snáď sa to upraví samé
@adrika214 daj si spraviť hormonálny profil... často za nepeknou pleťou bývajú rozhádzané hormóny a potom samozrejme také veci ako životospráva,stres, strava, užívané lieky a podobne... inak neexistuje žiadna univerzálna kozmetika, ktorá by ti na 100% zabrala, niekomu vyhovuje napr. vichy a desiatim ďalším nemusí...