Ako sa zbaviť prejedania sa?

30. máj 2023

Ahojte prosím poraďte mi ako sa zbaviť tejto závislosti...som v chudnucom programe , snažím sa dodržiavať jedálniček, no prejde týždeň a potom prídu na mne také stavy,kde mám chuť na sladké ( s tým mám najväčší problém )
A už to ide , jedna dobozka, druhá, keksíky, chipsy...za pár minút som schopná prijať toľko kcal , že ma až brucho boli a naduva má...potom prídu výčitky, z toho že som to zase pokašľala...
Zažíva to tiež niekto ? Vie mi niekto poradiť čo s tým ? Ako proti tomu bojovať ?

maria123a
30. máj 2023

Ahoj, skús si pri takýchto chutiach napr na sladké skôr orechy alebo ovocie .. atd.. proste zdravšie alternatívy a tak zahnať chuť na prejedanie sa nezdravým

jaja20
30. máj 2023

Ja odporúčam mandle,aj ťa zasýtia,aj sú zdravé. V Lidli majú také 200 gramove balenie a v akcii bývajú za dobrú cenu 1,99 €

banalu
30. máj 2023

Nepotesim ta. Poznam toto uplne iracionalne narazove prezratie a jedine co pomoze je pevna vola a nedovolit si nic. Akonahle som si dala hocico len ma to nutilo jest dalej a dalej. Je to tazke, lebo je to naozaj akoby sa clovek na chvilu pomiatol, ale ak vydrzis, tych navalov bude menej a menej az nakoniec uplne ustupia.

autor
30. máj 2023

@banalu takže aj ty si si tým prešla ? A už si z toho von či ?

terry658
30. máj 2023

Toto zachvatové prejedanie je emočné, nie fyzické. Patrí medzi poruchy príjmu potravy a jediná cesta von je riešenie psychického stavu. Pokiaľ to máš už dlhšie tak je veľmi ťažké to poraziť len silnou vôľou. To je akoby si cukrovkarovi povedala nech silnou vôľou porazí hyperglykemiu.

lienka434
30. máj 2023

Nedržím ZIADNE SLADKOSTI DOMA!!!NIC!!! dám si zeleniny ze má bolí z nej hlava,zapijem vodou a idem spať a keď nie,vôbec sa neudržiavam doma!!!a cvičím, robím niečo pre seba,spokojne unavená idem spať☺️

cokoladova_babovka
30. máj 2023

@banalu mne pomáha lowcarb strava alebo keto. Prestanes jesť cukor a obmedzis sacharidy a po pár dňoch mi to ani nenapadne si dať. Funguje to 100% ale vyžaduje si to disciplínu s rátanie gramov sacharidov.

kik2022
30. máj 2023

Ja som vyjedala sladkosti, keď som ešte bývala s rodičmi a mali sme plnú skrinku. Ale teraz to ani nekupujem. Radšej upečiem nejaký koláč alebo urobím puding. A keď mám chuť na sladké, dám si ovocie alebo ovsenú kašu s ovocím a orechmi. Keď to nemám doma, tak ma to neláka. A z toho cukru sú aj tak všelijaké ochorenia, mykózy, atď. Takže nie len kvôli chudnutiu, ale hlavne kvôli zdraviu by mali ľudia obmedziť biely cukor.

vkatush
30. máj 2023

Skús checknuť profil rebeldietnejkultury, kľudne jej aj napíš 😊 super baba a prešla si podobným/horším. A presne tie stavy, že najprv sa prežrať a potom výčitky,... Veľa robí mindset.

victoriab
30. máj 2023

zvys pohyb a mozes si dopriat aj sladke. s mierou. presne toto robis - prejedas sa, lebo si "zakazujes" a to je najhorsie.

daniela2202
30. máj 2023

Kúp si kefírové mlieko a pi počas dňa, veľmi dobre zasýti a má málo kalórií.... ja tak klamem bachor 😁😂😂

oli18
30. máj 2023

To, čo nemáš jesť, domov nekupuj. Aj ja mám rada niektoré nezdravé veci, ale jednoducho ich nemám doma, lebo ich nekupujem.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja20
31. máj 2023

@oonnaganamakusai Vždy lepšie, ako radiť, že upiecť koláč alebo uvariť puding. A mimochodom,mandle odporúčajú aj odborníci, veď nezje celé 20 dekové balenie naraz!

banalu
31. máj 2023

@cokoladova_babovka bola som uz aj v tejto faze - keto dieta - ale ta naozajstna, zalozena na tukoch, nie to co sa tu na svk zacalo prezentovat ako keto. Bola som dlhdobo v ketoze. Nie je to zla cesta, ked som si sledovala aj prijem kcal tak som samozrejme aj schudla. Ale to bolo uplne inak nastavene zmyslanie, vtedy som ani navaly prezierky nemavala. Zila som vtedy iny zivot, a + bolo, ze sa ku mne pridal aj muz... momentalne si keto neviem predstavit.
Autorka - ano dostala som to pod kontrolu. Jem vsetko, ale s mierou a pravidelne. Tie prezierky su ako sebasabotaz a urcite je to psychologicke. Aha dari sa mi - to nemoze byt pravda, podme to cele pokaslat 🤪

banalu
31. máj 2023

@jaja20 v zachvate zravosti kludne zje aj tych 200g mihnutim oka. Tu nejde o racionalne a kontrolovane dovolenie si trosku tu trosku tam, ci vyplnenie si desiaty/olovrantu hrstou mandli.... Proste ides, piate cez deviate ako blazon.

ivetz
31. máj 2023

Ak ma prepadne chuť na sladké, dám si 1 dl coly bez cukru - to mi stačí, aby som oklamala chuťové poháriky alebo skyr, či proteínový puding. A úplne naj... je umyť si zuby a ísť spať 🙂 - vtedy nemusím počítať kalórie 🙂.

missviolet
31. máj 2023

no.... takto, toto je psychicky problem a vidno, ze vacsina sa tu na to nechyta (mrzi ma to, ale je naozaj rozdiel zachvatove emocne prejedanie a mat ,mlsnu'). padla tu jedna dobra rada, pozriet si Emu - rebelku dietnej kultury, ta ma naozaj skusenost s prejedanim a velmi schudla zdravo. bez zakazovania. uprimne poviem, ze aj ja som mala s tymto problem a prave zakazovanie nikam neviedlo - vzdy som chytila zachvaat a naozaj jedla a jedla - ani som nemala uz chut ale nevedela som sa zastavit. robim pravy opak toho, co tu vela rad padlo :D mam doma plnu skrinu uzasnych najfajnovejsich cokolad - a odkedy ich mam doma a nezakazujem si ich, tak o ne ani nemam velmi záujem, co sokovalo aj mna. proste predtym som vedela zozrat aj 200gramov cokolady naraz - lebo ved takato limitka, toto bolo zakazane ovocie-, teraz si dam 50-100g za cely tyzden. treba tu pracovat najma so psychikou. netvrdim,bisto na kazdeho plati ine. ale ked raz chcem cokoladu, ovocie a orechy mi absolútne nic nepomozu. akurat zozeriem aj to ovocie, aj tie orechy a potom aj tu cokoladu, tak nakoniec to vyjde na dvojnasobok kalorii. takze ak si nahodou neverim s tym otvorit Lindtku, tak si dam rumbu (fajnova syta a 150kalorii alebo Deva orange/yami tycinku - 85-120 kalorii, co je fakt nic skoro). alebo nanuk Kaktus ma len 60 kalorii, to clovek spali ako nic

anjelik107
31. máj 2023

Všetká zmena vždy začína v hlave. Ak si neporiešiš psychiku, dopadne to tak ako hovoríš.
Som kouč a terapeut a rada ti pomôžem s mysľou, pretože tam to všetko začína. Napíš mi ak máš záujem 🙂 pracujem online

akika722
31. máj 2023

Hľadaj zdravé alternativny ktoré majú menej kcal
Ovocie s tvarohom, doslaď čakankovym sirupom ,medom ak potrebuješ
Banan s gréckym jogurtom-mixni a daj do mrazaku,máš nanuk
Proteinovy puding z lidlu si často kupujem
Upeč si zdravý kolac z vlociek, ovocia(na nete je toho kopec)
Tiramisu do pohára (piškóty,káva,tvarohom nizkotucny,....)
Existuje množstvo vecí ktoré MÔŽEŠ a ak si ich urobis sama maju oveľa menej kcal
Zemle z tvarohu a vlociek,sú skvelé a zasytia fakt na dlho
Nizkotucny kefir taktiež (môžeš minút s ovocím a máš skvely olovrant)
K hlavnému jedlu zeleninu pridavaj -vláknina taktiež zasyti
Častokrát je to náročné, no musíš sa nastaviť na to ze to chceš,že to čo robíš ta robí šťastnou

jaja20
31. máj 2023

@banalu Pozri, ja som jej poradila toto, druhí zasa iné a už je len na jej,čo si vyberie.
Ak to má v hlave, tak si to musí sama usporiadať . V tomto jej my z koníka nepomôžeme.

diaszoky
31. máj 2023

Ked mas chut na sladke potrebujes vela zelenych potravin. Napr spenat chlorella napr atd. Ja ked mam xhut na sladke hned zjem lyzicu medu alebo sa napijem kofoly a mam pokoj