Ako sa zbaviť pigmentových škvŕn?

3. máj 2021

Ahojte ženušky, som zúfalá. Pred rokom-dvoma som si začala depilovať časť tváre krémom nad hornou perou, kvôli chĺpkom. Pred časom som ale prestala, pretože sa mi tam vytvorila pigmentová škvrna. No je to otras. Máte niektoré skúsenosť s nejakým prípravkom alebo niečím čo by mi ju pomohlo odstrániť ? Joj som z toho zúfalá, doteraz som mala čistú pleť bez jedinej jednej vyrážky, tie som nemala dokonca na tvári ani v puberte a dnes som si objavila aj pehy na lícach. Z ničoho nič, môže to byť dané tehotenstvom ?

123369
3. máj 2021

Ak si tehotná tak určite.Ja som pri prvom tehu mala tvar jednu obrovskú pigmentovu škvrnu. A ak si tehotná moc s tým teraz nič nezrobis, lebo sa nič moc nemôže.Jedine prevencia SPF 50 .Aj 2x denne v lete určite. A po pôrode to začni riešiť.Pripadne ti zmiznú samé.Hormony sú sviňa.

lenkakravcova
3. máj 2021

V tehotenstve mi všetky takéto aj svetle znamienka, pehy, nedokonalosti dosť stmavli. Tak šesť mesiacov po pôrode sa to upravilo späť samé.

kkovacovak
3. máj 2021

SPF celoročne inak je akákoľvek liečba zbytočná. V lete 50 (aj opakovať) v zime stačí 30 pokiaľ je typické zimné počasie

timea217
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
123369
3. máj 2021

@timea217 tiež by ma zaujímalo, čo to je za faktor 🙏

xsandrax
3. máj 2021

Ja mám tiež škvrny a bola som na konzultácii ohľadne odstránenia a že je to vhodne až na jeseň a že dajú sa odstrániť, len treba sa natierať s 50 cely rok, aby sa znovu nerobili.

xsandrax
3. máj 2021

IPL je dobre ☺️

jablkovastrudla
3. máj 2021

Segre sa pocas druheho tehptenstva spravilo vela skvrn po tvari, chodila na ipl a vybledli jej. Ja som mala minuly rok taku hnedu ciarku nad perou a pomohol mi euceryn, ono to je ako tekuta ceruzka a dava sa to vzdy vecer.mam to podstate bledsie. Inak celorocne 50 faktor aby sa ti neobjavili opat.