Ahojte,mám clostridium difficile už zas, aj prvýkrát aj druhýkrát som dostávala Normix,aj Entizol...no po dobratí sa to vracia.... probiotiká beriem od začiatku vkuse..Prosím vás napíšte mi sem kto sa z toho dostal úplne a ako. A koľko času prešlo od poslednej liečby.
@valilienka2 jasne aj A aj B
@stana1974 ahoj, momentálne to mám druhý krát, Entizol nie je na toto veľmi účinný, dr.mi vysvetlila,že najlepšie sú veľmi silné probiotiká a diéta. Ak to pretrváva,dáva sa štep.Je tu o tom diskusia, baby ti vysvetlia viac čo si tým prešli.Síce som zdravotník,ale na toto nemám žiaden zaručený tip.Je to pliaga.Imunitu dať do poriadku,pozor na antibiotiká.Masticha a momentálne užívam grepove kvapky.Diskomfort je menší a môžem normálne fungovať.A striktna hygiena, spóry v tvojom okolí vydržia relatívne dlho
@stana1974 u nas sa na to dava minimalne dvojkombinacia atb a probio ale je to na dlhu trat 😔 skus sa informovat na transplantaciu stolice,
@kubkovamama ďakujem
@valilienka2 ďakujem všetko viem,,.len som chcela aby sa ozvali tí čo sa z toho dostali..či existujú nejakí..ktorí sú už pár rokov zdraví
Vankomycin injekčný som pila a najlepšie probiotiká pre mňa boli Biogaia.
@stana1974 v nemocnici u nas ich je vela, ktori sa z toho dostali
@valilienka2 ďakujem, to som chcela vedieť..
@stanulienkat ďakujem vyskúšam
@stana1974 z toho sa dostat neda... to riziko recidivy ostava navzdy. Ja som to mala v roku 2017. Pol roka katastrofa, 2 roky som bola na prisnej diete, 5 rokov som nejedla vobec mliecne vyrobky. V sucasnosti fungujem/ jem normalne (vsetko), ale creva nie su uz ok. ATB som mala predpisane niekolkokrat, no zo strachu som ich nikdy neuzivala. Jedina cesta je fekalna transplantacia alebo dlhodoba prisna dieta.
tiež si myslím, že sa z toho dostať nedá. Som skoro rok od ochorenia, 8 mesiacov po fekálnej.. prešla som si troma recidívami a všetkými liekmi na clostrídiu, ktoré sú (entizol, enterol, vanko, dificlir) Som negatívna ale črevá už nie sú OK a nikto mi nezaručí, že sa to už nevráti.
@inka04 da sa z toho dostat. Ja som to mala zhruba pred 5 rokmi. Po hospitalizacii kde boli na nasadene atb a hladovka sa mi to este raz zopakovalo. A naposledy minuly rok mesiac po liecbe dalacinu. Nasadim si hned dietu co znamena nic nejest len pit a vysoke davky probiotik a po tyzdni bolo po probleme. Odvtedy mam pokoj. Dolezite je stale si udrziavat spravnu mikrofloru v creve beznou stravou nic vynimocne.
@jankak055 uplne nesuhlasim. ja som to pred 4 rokmi mala podobne ako ty. Po tyzdni diety to preslo. To ze nehnackujes neznamena ze to v tebe nedrieme. Tiez som si myslela, ze je to OK a moj maly to chytil porodom. Potom sa to zacalo prejavovat u neho a mali sme to zas obaja a uz to teda dietou nepreslo a bolo to coraz horsie. A uz sme skoncili obaja v nemocnici a nebolo mi vsetko jedno. Ze sa ti to vratilo znamena ze sa toho defacto zbavit neda, nie? Je to pliaga, nepodcenovala by som to. Ale povazujem ta za minimalne za odvaznu ked si si po recidive bola schopna nasadit dalacin, ja by som teda uz ATB do huby nevzala, dalacin uz toboz nie.
@kata_rina25 vnimam to rovnako.
@kata_rina25 som nazoru ze drieme to u kazdeho. A velmi zalezi od toho ako sa stravujeme. Kvoli zapale v zube som musela vyuzivat 2 balenia. Mala som tyzden pred svadbou takze som sa sama musela dat doporiadku. A nastastie vse bolo ok. Zalezi aj ake probiotika uzivas. Dufam ze ste obidvaja uz v poriadku. Vo velkej miere zalezi aj od toho ako moc bolo crevo poskodene zapalom.
@jankak055 baby ja som to schytala zas a spolu s norovirusom.Crevo je prirodzene osídlené klostridiou,je len na rovnováhe imunitného systému kedy sa premnoži.Plus diétne chyby atď.Doktora mi povedala,že toho sa nedá zbaviť,iba to mať pod kontrolou silnými probiotikami.Mna to úplne vyštavilo,pridali sa rôzne zápaly,celé telo blbne,musela som odísť z práce.Momentalne beriem liečbu na imunitu.Infekcne je dobré v prípade akútnej infekcie,veď povedzme si,žiadne lieky a antibiotiká nie sú pre telo mňam.Ale vrátite sa domov a musíte sa nejako udržiavať.Hladat možnosti ako si pomôcť sám
@kubkovamama mne sa najviac osvedcili Probiofix a Nekadex. V nemocke mi davali Hylak. Drzim moc palce hlavne sa treba dat doporiadku 🙏
@kubkovamama och, drzim palce a suhlasim so vsetkym povedanym. Probiofix pomahali ale len kratko, potom to stale vyzaduje cosi silnejsie. Teraz som na probio od Forever, malemu najviac pomaha Enterina ale tu mi davam len v kurach sem tam, ale velmi sa mu travenie zlepsi vtedy. Teraz sa chystam na toto: https://www.puravia.cz/smidge-infant-probiotika... a rozmyslam aj nad symprove. Enterol sme uzivali dlhodobo vyse 8 mesiacov.
@kata_rina25 prosím vás ako sa Vášmu malému prejavovala baktéria nás malý hnackuje hlien v stolici a boli ho bruško a má uzku stolicu zltohnedu
Prosím aké ste mali prejavy a ako sa to diagnostikuje?
Som po liečbe Dalacinom
Hnačkujem, krv v stolici nemám ani hlien zatiaľ.
Ani bolesti, ani nič.
Len ta hnačka od 23.12
@kiara08 Rozdiel medzi touto a normalnou hnackou je, ze po enditrile, smecte a inych dostupnych liekoch sa to neupravi ale pretrvava dalej. Trva to naozaj dlho. Diagnostikuje sa to zo stolice.
@johnnyfeer ano u maleho hlavne kopu a kopu hlienu. Ale jeho bolo fakt masivne. Nemal az tak vyrazne hnacky. Myslim ze prve dva dni klostridie kakal max. 6x do dna, ale nie uplne vodu. Skor makke stolice obalene v brutalnom mnozstve hlienu, niekedy s krvou. Bol bledy, pochudnuty. Mal narzove teploty, ktore po vykakani odozneli. Potom zas teplota a tak dookola. Po enterole kakal max 2-3x do dna ale hlien stale. A bolesti bruska mal ano, hlavne po zobudeni.
@kata_rina25 my sme boli v nemocnici a nezistili nič len nás pustili s hnačkami a už aj s krvou domov teraz mu dávam enterol dve tabletky do dňa ale stále kaka s hlienom plus má bledú stolicu no takú žltú
@johnnyfeer a kolko ma rokov?
@kata_rina25 3roky
@stana1974 Dobry den Stanka, moja mamina absolvovala pred niekolkymi rokmi fekalnu terapiu a zabralo to. Dovtedy lieky, ako pisete..na chvilu bolo dobre a stale dookola. Nakolko sa bakteria dokaze puzdrit, potrebuje len zdravu mikrofloru, kt.ju zahubi. Ja som bola darcom.
Terapia zabrala a funguje bez obmedzeni. Drzim Vam palce!!!
aj produkuje toxin? Lebo bez toxinu v creve sa bezne vyskytuje