Ako sa zbaviť nočných snov?

13. máj 2024

Ako sa ich zbaviť? Už som unavená. Noc čo noc sa mi snívajú celé filmy. Niekedy aj 2-3sny za noc čo si ráno pamätám. A ktovie kolko ich je, čo neviem o nich. Keby boli príjemné ok. Ale vždy len zlé. Ráno som nevyspana, unavená a nešťastná z toho. Už sa bojím ísť aj spať. Tv nepozerám večer, spať chodím o 22,00,pijem bylinkové upokoj.caje,užívam magnez. Aj vy si tak všetko ráno pamätáte? Je to normálne?

pribinak
13. máj 2024

Snov sa nedá zbaviť. To je tvoje prežívanie

autor
13. máj 2024

@pribinak ja už ale nevládzem. Mám to dlhodobo, vyčerpává ma to

syslik81
13. máj 2024

Prechadzka podvecer.. vypnut elektroniku. Atv.. nemat telefon pri postely a co najdalej od wifi routra... sny su tvoje myslienky..treba sa naucit meditovat a uvolnit ..potom bude aj spanok kvalitnejsi.. a hlavne nejest pred spanim

cialota
13. máj 2024

mne velmi pomaha cvicenie, obmedzenie casu straveneho na mobile, cumenie do telky. takisto si zvyknem aj citat pred spanim, to je skvela vec, clovek hned pride na ine myslienky. mozno aj ta spominana prechadzka by nebola na skodu. vyskusaj nieco z toho, som si ista, ze sa to zlepsi.

autor
13. máj 2024

@syslik81 nemáme v spálni nič,tv, pc, ani ken dig.budik. Mám pri sebe len psíka. Na noc dávam na mobil režim lietadlo. Skusim tie prechádzky ešte. A ak to nepomôže, neviem uz

autor
13. máj 2024

@cialota čítať čítam pred spaním. Ja tv nepozerám nie že večer ale celkovo malo. Aj tri, štyri dni som bez tv. A pozeram len histor.co ma uklidňuje, nič iné. By som mohla kľudne aj bez tv existovať. Cvičit necvicim, to je pravda. Je to dobré pred spaním? Nenabudí ma to ešte viac? Možno skôr cez deň

miimss
13. máj 2024

No ja si myslím, že ti nepomôže nič, len dá s tým zmieriť a prijať to. Od detstva mávam takéto noci, že sa mi strašne veľa sníva. Niekedy sú to katastrofické scenáre inokedy neutrálne alebo príjemné. Jediné čo som dokázala za tie roky si niekedy uvedomiť v sne že je to len sen a ovplyvňovať aspoň z časti dej (samozrejme nie vždy sa mi to podarí). Ale úplne ťa chápem, že sa ráno zobudzas unavená ako keby si vôbec nespala. Ja som si už proste zvykla....

autor
13. máj 2024

@miimss ja si na to neviem zvyknúť. Celé dni potom myslím na tie sny☹️. Často sa opakujú a niekedy je to ako seriál. Som nejaká narušená?

monikkatt
13. máj 2024

A snivaju sa ti zle veci? Ja napriklad sa vecer tesim do postele ze co sa mi zas bude snivat 😀 vacsinou su to hluposti.. a to sa mi sniva dost casto ale nevadi mi to

autor
13. máj 2024

@monikkatt len zlé😞

miimss
13. máj 2024

Nie určite nie si narušená.... Len proste si osoba ktorej sa proste snívajú sny každú noc s tým že dosť živé a pamätáš si ich. Vitaj v klube! A do teraz si takto nemala?

autor
13. máj 2024

@miimss mám to dlho, pár rokov a preto som už zúfalá.

heln
13. máj 2024

aj mne sa sniva niekolko snov za noc, vacsinou blbosti, ale aj take ako invazia mimozemstanov....
ale ja zvycajne 90 % zabudnem po zobudeni,
ako sa to niekedy hovorilo?, ze ked sa pozries z okna, tak zabudnes co sa snivalo.
skus ist na to inak, vzdy ked sa v noci zobudis, tak si sen zapis.... pocula si o lucidnom snivani? mozes sama vedome vstupit do svojho sna a zmenit ho.
spominam si na knihu: vcera v noci se mi zdalo... psycholog sa venuje snom, akurat tu knihu zhanam, mozno ju najdes v kniznici, alebo v elektronickej podobe...
neskusala si zo svojich snov napisat pribeh? vies o tom, ze uspesna twillight saga vznikla tak, ze autorke sa snival sen?

miimss
13. máj 2024

Tak potom fakt len si zvyknúť.... Ja som mala tiež také zúfalé stavy. Dokonca som mala obdobie spánkovej paralyzy... Proste že som sa nevedela zobudiť pritom som normálne počula ako prišla moja mama do izby a vravela mi aby som už konečne vstala :D ale ja som nemohla .. to bol pocit akoby som bola mimo svojho tela ale v tej istej miestnosti... Ťažko sa to opisuje. Teraz keď mám dieťa a bolo obdobie že som bola každú chvíľu hore to bolo lepšie.... No len ráno som fakt bola KO pre zmenu z toho že nič som nespala.

modrava
13. máj 2024

ja to mam cely zivot a mam to rada..
nauc sa to brat ako kino zadarmo..

chichua
13. máj 2024

Neberieš nejaké lieky?

liusa82
13. máj 2024

aj mne sa sníva každú božiu noc niečo.Niekedy dobré,inokedy zlé.Ale tiež si to uživam ako sa aj vyššie písalo.Zaujímavé ale bolo, že takto spím len tuto v dome.V byte ešte kým sme bývali tam sa mi snívalo málokedy.Ja som ale ráno normálne vyspatá oddychnutá.Akurát sa tomu snu zasmejem...častokrát sa mi sníva ako som vo vode a padám.Minule aj so žralokmi to bol masaker😀

autor
13. máj 2024

@modrava zlé sny o mŕtvom otcovi a jeho chorobe naozaj nejde "mať rada"

autor
13. máj 2024

@chichua neberiem. Ale ak to takto pôjde ďalej asi začnem.

autor
13. máj 2024

@liusa82 ja keď som bývala v rodičovskom dome nikdy som nemala zlé sny. Ak sa mi raz za čas niečo snívalo tak len dobré, príjemné. Toto mám len v našom byte.

zena666
13. máj 2024

Ja to mám keď spím na chrbte, alebo nemam večer fyzickú aktivitu. Dlhšia prechádzka, 💪....

feb13
13. máj 2024

Moze to byt vedlajsi ucinok nejakeho lieku, ale hovoris, ze lieky neberies. Tak este prichadzaju do uvahy psychicke problemy (uzkost, stres atd. co si mozno ani neuvedomujes), pripadne aj spiritualita - myslim okultizmus alebo nieco podobne. Nechodis k nejakemu "liecitelovi"?

tinqua
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. máj 2024

@feb13 nie, neberiem lieky ani nechodím k liečiteľovi.

autor
13. máj 2024

@tinqua áno, strach pripúšťam. Takže môže to byť aj z toho?

luccija
13. máj 2024

Mne, keď zomrela babka tak sa mi asi rok s ňou snívali veľmi zvláštne sny také živé.Zial podvedomie pracuje potom to prešlo.

modrava
13. máj 2024

mne sa o mrtvom manzelovi snivalo sest rokov, kazdu jednu noc.. netvrdim ze to je prijemne, ale brala som to ako stretnutia aspon takymto sposobom..
vsetko je o uhle pohladu. cim viac sa budes stresovat zo snov, tym budu pre teba neprijemnejsie.

chichua
13. máj 2024

Tak potom nie je niečo v poriadku s vaším bytom, keď inde problémy nemáš.

tinqua
14. máj 2024

Tak pohlady a vysvetlenia na sny su rozne...niekto tvrdi, ze su to tvoje komplexy alebo tuzby, niekto ze je to nahoda a niekto z nich vesti. Poznam jedneho prutikara na energie akoze ja tomu neverim, ale viacerym ludom pomohol prave so poruchami spanku...no a on tvrdi, ze svet okolo je ako sachovnica, energetická mriežka a ked spis na priesecnikoch tak to negativne ovplyvnuje spanok...kamos si ho zavolal tiez blby spanok, pan pochodil s prutikom, posunul mu postel v izbe asi o pol metra a odvtedy spi ako batoľa 🤷‍♀️ myslim ze je to cele kombinacia viery v to ze to pomoze a autosugescie

autor
14. máj 2024

@tinqua zaujímavé. Môže na tom niečo byť.