Stále som unavená,vyčerpaná a len by som spala ☹ ☹ ako som začala pracovať tak katastrofa ☹ ☹ ´Dakujem Za rady
Skus magnezium a vitamin B.
ahoj, ako píše @kofoluska, začni brať Magnézium v kombinácii s B6 - buď originál MagneB6 alebo skús lacnejšiu verziu - ja si kupujem buď v DM-ku alebo v lekárni také od Poľského výrobu v balení 60+10ks zdarma (modro-červená krabička stojí cca 4,50€). Najprv odporúčam brať ráno a večer po 1tbl cca 4týždne a potom môžeš znížiť na 1tbl denne
...výsledný efekt sa nedostaví hneď na druhý deň - tak cca po dvoch-troch týždňoch by to malo prísť 😉
Ahoj u mna pricinou unavy bolo nedostatok zeleza.. Priznaky boli velka unava ,tocenie hlavy, nesustredenost... atd
Zelezo som musela brat rok a asi po mesiaci som videla zlepsenie.
Aj ja odporucam skus si dat vysetrit u Dr. krvny obraz a uvidis.....
moze to byt este aj stitna zlaza este.. daj si spravit FT4 a TSH hormony z krvi..
ahoj, prip. aj stitnu zlazu si daj vysetrit...
nuz ja som unavena permanentne a vysledky su ok, spavam len 6-7hod. zrejme je mi to malo.
drzim palce, snad to prejde, alebo... si zvyknes..
vcera som tu davala v podstate to iste -som uple kaput tiez 😢
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/poradte-zivotabudic/
A skôr, ako pochodíš lekárov, skôr, ako si nakúpiš igelitku piluliek, skús dostatočne spať, cca 8 hodín, skús dostatočne piť, cca 2 litre nesladených nápojov, denne pohyb na čerstvom vzduchu, malá príjemná prechádzka a denne hrsť sušeného ovocia nekandizovaného (hmmm, koľko železa obsahujú sušené marhule) a orechov. Na povzbudenie zelený čaj a chvíľka relaxu pri voňavej šálke a dobrej hudbe alebo pri obľúbenom časopise 😉.
Skús Vitaactiv alebo Mind master - mám s tým dobré skúsennosti - sú dobré pri výraznom vyčerpaní organizmu, sú na prírodnej báze bez nežiadúcich účinkov- v prípade záujmu môžem preposlať presné zloženie prípadne aj zohnať- môžeš mi písať na email: maja.m09@gmail.com
Určite tak ako už niektorí radili určite popri tom je dobré vyšetriť aj štítnu žlazu -TSH, fT4 - aj pri zníženej funkcii môže byť únava
ahoj, za únavou a vyčerpanosťou môže byť nedostatočný pitný režim a nevhodná strava ... samozrejme so zlou stravou ide ruka v ruke aj nedostatok minerálov a vitamínov ... ja som to mala hneď ako prestalo vonku svietiť slnko .. najprv som začala brať centralvita energy http://www.dixo.sk/centralvita-energy/ ... to je multivitamín obohatený o guaranu, ženšen, ginkgo a echinaceu a všetky sú vlastne proti únave a na energiu ... začala som piť dostatok vody to je minimálne 2 litre denne a prestala som jesť sacharidy... žiadne sladkosti .. namiesto sladkosti si dám oriešky a namiesto zemiakov a ryže zeleninu a konečne sa cítim v pohoe =) ráno nemám problém vstať z postele na prvé zvonenie budíka a ako bonus som schudla 5 kg =D =D =D ... za únavou sa môže skrývať aj organizmus zanesený toxínmi ... skús detoxikáciu =)
daj si ráno vlažnu vodu s citronom a jeden deň v týždni pi len džus,vyčistiť telo ,ja sa potom citim velmi dobre 🙂
Magnezium
chod sa dat poriadne vysetrit.. to nie je sranda, ked si vsimnes, tak vsetky tazke choroby maju ako prvy priznak velku unavu...
treba najprv zistit preco si unavena a az potom riesit vitaminy alebo inu liecbu...
ja som toto iste mala a dr zistila ze min chybalo zelezo a b vitamin,dostala som injekcie,lieky a preslo to.
potvrdzujem nemecky Mind Master od spolocnosti LR je super, som z BA ak je zaujem staci napisat...
Ahojky 😉 rozhodne skoč za svojim obvoďákom ak je to už dlhodobé a v prípade, že je to nedostatok železa alebo vitamínov tak ti predpíše vhodný preparát a budeš fit 😉 U mňa zabral Myslíci prášek a tak som k lekárovi nemusela. Ak chceš skús nie je to redbulec ani nič podobné :D
no musis si zvyknut na to ze pracuješ 🙂
A dodaj telu aj nejaku enegiu navyse ked teraz tolko toho spotrebujes 🙂
moznou pricinou unavy moze byt aj nedostatok zeleza…skus si dat vysetrit u Dr. krvny obraz, pravdepodobne ti chybaju vitaminy, mineraly...