Ahojte, zbavil sa niekto z vás moraxelly raz a navždy? Ak áno, tak mi prosím vás poraďte, skusili sme už snáď všetko. Syn ju má už 2 roky, uniflox, pamycon nezaberá, z celkových atb mal už asi všetky, tie mu väčšinou zaberú, ale pôjde do škôlky a do týždňa sme na tom istom a dávať mu nonstop antibiotiká nechcem. Skusali sme rinogerminu, prestrekujem mu nos morskou vodou, preventívne každý deň po škôlke inhaluje vincentku, vyberali mu kvôli nej nosnú mandľu a je sledovaný u imunológa, podľa výsledkov má imunitu dobrú, ale s touto baktériou sa nevie popasovať.. užíval už aj bronchovaxom, ale bez zmeny.
@orta pise, že ich ma vybrate
Moja ju mala 2 jesene po sebe a je to hnusoba. Ale poradiť teda neviem, jej vždy zabrali antb..
A keby ho na nejaky cas proste odhlasis zo skolky? Zrejme sa nestihne organizmus zregenerovat. Ako dlho ho nechavas doma ked je chory?
Nám pomohla až zmena škôlky .
V novom prostredí bol chorý zatiaľ iba 1krát. V tom starom presne ako píšeš, tiež som už bola zúfala a po chorobe som ho ďalšie 2 týždne nechávala doma a nepomohlo.
Skusit plazmovanie nam pomohlo
@oila naposledy bol doma po chorobe dva mesiace, teraz bol týždeň v škôlke a znova moraxella
@enigmaenie O tom som ešte nepočula, idem googliť 😀
nepotesim, ale mate v okoli nosica (skolka, mozno niekto z rodiny, kamaratkine deti). toto sme mali v prvej skolke kde dcera prisla - vydrzala 1-2 dni a potom 2-3 tyzdne doma a toto cele 2 roky.ako predskolacka zmenila skolku a moraxella zmizla. nebudem klamat - vystriedala ju ina bakteria, ale odvtedy moraxella u nas nie je
Ked uz fakt ze nic nezabera, mozno by stalo za skusku ist s nim na biorezonanciu
moj syn to mal tiez skoro rok a to cela trieda v skolke, nonstop sme boli doma chori na antb...ale potom to nejako preslo, myslim, ze v lete cez letne prazdniny, ked nebol v kontakte s triedou. lebo v nej sa navzajom nakazovali
Nam pomohlo lebo tam sa da nadstavit konkretny virus ci bakteria .....
Zbavit sa nezbavis žiaľ, jedine co pomôže je ak si telo na bakteriu zvykne a tým pádom nebude na ňu reagovať TJ nebudú atb potrebné. My sme si tým prešli od 3 do 5 rokov. Prve mala celkové atb lebo ju odpalila na 4 mesiace, potom už lokálne len mesiac vkuse a nakoniec jej už nenasadzovali nič. Problém je ze moraxella sa už v dnešnej dobe väčšinou ak niesu priznaky výrazne nelieči TJ pediater len ze ma moraxellu vo vyteroch atb netreba. My sme s ňou dobojovali tak ze keď po 2 rokoch schmatla moraxellu na liečení tak ako jediná z detičiek nepotrebovala atb, chodila na turistiku a akosi nastal zlom a odvtedy ju už cca 2 roky nemala. Predtým 2 dní školka/2tyzdne doma 🤗 každopádne teraz už chodí do školy a namiesto moraxelly nosí domov strepkoka pneumoniae a ten nás transportoval do nemocnice, po nemocnici mesiac doma 2 dní škola a znova si ho dovliekla znova celkové atb. Poviem ti ta moraxella nakoniec bola zlatíčko oproti tejto pliage 😥
My ked mala dcerka tak dr hovorila ze je to mala zoo. Resp ze ak je to v skolke takto musi preliecit kazdy. Nielen vy doma.
Takze ty mozes liecit das do skolky a zas je to to iste.
Za nás asi takto... Syn sa trápil s moraxellou stále dokola, zmenili sme škôlku a odvtedy ju nemal ani raz (je to rok a pol dozadu) 🤷 neviem či v starej škôlke mali nejakého prenášača alebo čo ale zmena škôlky to u nás vyriešila
@tana85 tak nám sadol na pľúca a bol z toho obojstranný zapal pluc, vyliečila sa 2 dní škola a znova ho domov dovliekla. 🙈 ale dáku agresívnu pliagu lebo znova jej to začalo sadat na pľúca ale Dr dal hneď atb 2 deň teplôt.... neviem co za svinstvo alebo odial ale toto je už čistá katastrofa 😪
My sme sa toho zbavili podporou imunity a denne vitamín C.
Vyber nosnych mandli. U sestrinej dcerky to zabralo. Nosnu mandlu mas ako taku spongiu ktora ma v sebe vsetko.