Ako sa zbaviť kliešťov v záhrade?

lauriinkaa
18. jún 2019

Žienky, prosím, ako sa účinne zbaviť kliešťov v záhrade? Nonstop kosime, všetci berieme béčko a aj tak ich mame milión. Tu kde bývame je ohnisko encefalitídy, ja som z nich už naa nervy, malú pozerám aj milión krát denne.. Prosím o vaše rady čo pomohlo sa ich zbaviť úplne.

lucka12399
18. jún 2019

@lauriinkaa podla mna sa toho neda nijako zbavit .. my ich mame tiez pozehnane

vektricka16
18. jún 2019

@lauriinkaa da sa kupit neaky postrek...jedna znama maju tiez na zahrade same klieste tak kupili postrek a vybavene☺

renatka100
18. jún 2019

@lauriinkaa hlavne treba zamedzit prechodu zvere cez vas pozemok - prenasaju ich krtkovia, macky jezkovia a pod. Pises ze kosite, to je tiez hlavne. Este pomoze mat co najviac slnka - teda vyrubat stromy a hlavne kriky, ktore robia idealne prostredie, tien a vlhko pre kliestov. Drzim palce

lindusss2016
18. jún 2019

Klieste neznasaju vonu niektorych byliniek, tusim tam patri rozmarin, levandula, take aromaticke, skus pogooglit. Ja by som to nasadila okolo plotu a porozmyslaj nad tym, ci miesto travnika nechcete strk. Aspon v priestore detskeho ihríska. Proste treba im znicit podmienky na prezivanie. Kosit vobec nestaci. Moja mala behala 10 min po pokosenej trave a kliesta dostala 😐 o par dni na to sme boli na detskom ihrisku a maly prebehol asi 2 min po total skosenej trave, hned som ho zacala prehliadat a mini kliesta som mu uz nasla na nohe pod gatami! Takze ja uz mam dobre paranoje a proste ich na travu absolutne nepustam, su vsade

lauriinkaa
autor
18. jún 2019

@vektricka16 a ako sa vola? Ja som hľadala a samé repelenty mi našlo

lauriinkaa
autor
18. jún 2019

@renatka100 to práve nechceme cez suseda nám chodili srny aa jelene už ssme spravili plot aby nnam to sem oni nezvlacali.. No stromy mame samé ovocné a pre malú sú super, tak skôr nejaký postrek aby vykapali a ďalšie sa sem už nedostanú..

lauriinkaa
autor
18. jún 2019

@lindusss2016 ved práve ja kosim nonstop tráva je úplne mini no sú miesta kde by sa eventuálne mohli zdržiavať. Ja maam mätu nasadenu, vraj aj ta pomáha, no proti tým našim asi nie 🤪

renatka100
18. jún 2019

@lauriinkaa ak tam budu chodit zvierata, nic nepomoze zial

rora
18. jún 2019

Povysadzat rozne odpudive rastliny, osobne sa na to uz tiez chystam vo vacsom pretoze kliestov mame na zahrade uz tiez dost a to byvame v radovej zastavbe domov, nie pri lese, no cez pozemok staci ze prebehuju macky a pod... zatial mame len matu a levandulu par ks no pozhanam aj ine a viac kusov

0silvia0
18. jún 2019

@lauriinkaa pozri napríklad tento postrek, keď to už chceš riešiť radikálne:
https://www.agrona.sk/pripravok-klieste-a-obtia...

lucka12399
18. jún 2019

@renatka100 lenze cudzim mackam nedam rozkaz aby tam nechodili 😀aj ked by som bola rada

prevenar
18. jún 2019

@lauriinkaa plamenomet ..to zaberie ..ver mi.