Žienky, prosím, ako sa účinne zbaviť kliešťov v záhrade? Nonstop kosime, všetci berieme béčko a aj tak ich mame milión. Tu kde bývame je ohnisko encefalitídy, ja som z nich už naa nervy, malú pozerám aj milión krát denne.. Prosím o vaše rady čo pomohlo sa ich zbaviť úplne.
@lauriinkaa da sa kupit neaky postrek...jedna znama maju tiez na zahrade same klieste tak kupili postrek a vybavene☺
@lauriinkaa hlavne treba zamedzit prechodu zvere cez vas pozemok - prenasaju ich krtkovia, macky jezkovia a pod. Pises ze kosite, to je tiez hlavne. Este pomoze mat co najviac slnka - teda vyrubat stromy a hlavne kriky, ktore robia idealne prostredie, tien a vlhko pre kliestov. Drzim palce
Klieste neznasaju vonu niektorych byliniek, tusim tam patri rozmarin, levandula, take aromaticke, skus pogooglit. Ja by som to nasadila okolo plotu a porozmyslaj nad tym, ci miesto travnika nechcete strk. Aspon v priestore detskeho ihríska. Proste treba im znicit podmienky na prezivanie. Kosit vobec nestaci. Moja mala behala 10 min po pokosenej trave a kliesta dostala 😐 o par dni na to sme boli na detskom ihrisku a maly prebehol asi 2 min po total skosenej trave, hned som ho zacala prehliadat a mini kliesta som mu uz nasla na nohe pod gatami! Takze ja uz mam dobre paranoje a proste ich na travu absolutne nepustam, su vsade
@vektricka16 a ako sa vola? Ja som hľadala a samé repelenty mi našlo
@renatka100 to práve nechceme cez suseda nám chodili srny aa jelene už ssme spravili plot aby nnam to sem oni nezvlacali.. No stromy mame samé ovocné a pre malú sú super, tak skôr nejaký postrek aby vykapali a ďalšie sa sem už nedostanú..
@lindusss2016 ved práve ja kosim nonstop tráva je úplne mini no sú miesta kde by sa eventuálne mohli zdržiavať. Ja maam mätu nasadenu, vraj aj ta pomáha, no proti tým našim asi nie 🤪
@lauriinkaa ak tam budu chodit zvierata, nic nepomoze zial
@lauriinkaa pozri napríklad tento postrek, keď to už chceš riešiť radikálne:
https://www.agrona.sk/pripravok-klieste-a-obtia...
@renatka100 lenze cudzim mackam nedam rozkaz aby tam nechodili 😀aj ked by som bola rada
@lauriinkaa plamenomet ..to zaberie ..ver mi.
@lauriinkaa podla mna sa toho neda nijako zbavit .. my ich mame tiez pozehnane