Ahojte, nejaké rady ?
Už od pondelka mi strašne hučí v hlave a píska v ušiach. Po celý deň, nespím kvôli tomu celé noci, je to na zbláznenie. Ako sa toho zbaviť ?
No mne ked piskalo v uchu, mala som infarkt ucha a stratu sluchu. Mastastie som sla do 24ho k lekarovi a sluch mi zachranili. Takze ja si piskanie odvtedy sledujem a ak by sa to opakovalo, pidlim na ORL. Za mna volaj obvodnemu.
@oktoberka neviem to popisat, nie som doktor a uz som zabudla definicie. Ale kolega mal infarkt oka, ja som dostala infarkt ucha. Bolo to 10dni po porode, neviem co bolo spustacom, ci stres, ci co.... zacalo mi intenzivne piskat v uchu, az tak, ze som na tu stranu nepocula dieta. Tak som zazila rozumu a masirovala ku dok a na orl na druhy den ... a odtial ma hned hospitalizovali a nalievali tyzden liekmi. Sluch sa mi nastastie vratil. Vraveli, zekeby som cakala a nesla hned, ostal by poskodeny.
Nemas vysoky tlak?
Čím skôr k lekárovi, ak to je tinnitus tak treba čím skôr
Ešte to moze byť od chrbtice, z tlaku, z dutín...cokolvek
Tak treba volať asi doktorovi ak to chceš takto riešiť, že po vyšetreniach. Snáď by aj prišli na to prečo ti to začalo. Keď som mávala ja podobné problémy s tinitusom v začiatkoch mne radila mamina kamoška vyskúšať toto a poviem ti, že je to paráda. Pomohol mi. Ale verím, že to nie je sranda, hlavne keď človek neviem prečo sa to deje, to je veľmi zvláštny pocit vtedy.
hej suhlasim, ako v tomto tiez nie je na skodu volat lekarovi a pripadne sa s nim poradit ako dalej postupovat 🙂
@nelinka888 aj u mna to tak bolo, ze z nicoho nic to zacalo a teraz ze ako dalej. dokonca som mala pocit ze je to najprv prievan v uchu 🙂
@nelinka888
@balaskovae
Aj vam to potom casom preslo dievcata ? Dnes ma uz konecne vysetrili a hned poslali na 10. Dnove infuzie , ale sanca ze zaberu je vraj 50:50 :/
Vieš čo áno, ako môžem povedať, že to čo som mala pred tým aké stavy, to sa nedá porovnať. Je to nepríjemné verím, že pre každého, kto také niečo má. No pekne takže ani v infúziách keď nemáš istotu tak potom čo?
Balaskovae hej no niekedy mám pocit že sa to nedá odhadnúť čo to je, keď sa to objaví zrazu a nečakane.
postupne pomaly ano 🙂 i ked niekedy sa pristihnem ze sa tak sledujem ci vobec sa nieco deje, alebo bude diat ale je dobre 🙂 v porovnani presne s tym co to bolo 🙂
Tak sa pridám takto pred 10 dňami mi začalo pískať v ušiach a počula som tep srdca. Počuje to iba v tichu a nie stále. Zmerala som si tlak bol 170 na 110. nepodarilo sa mi ho doma zraziť ,tak som za 2 dni zašla k lekárovi a tam mi namerali 191na 120 .Dostala som tabletku pod jazyk a lieky odvtedy mám tlak celkom v norme, ale pískanie ostalo prichádza a odchádza. Má niekto skúsenosť koľko sa to dáva do poriadku ??
Namarcipan no tak to záleží od stavu je to individuálne. U mňa to tuším bolo niekoľko týždňov pri pravidelnom užívaní, postupne. Ako je jasné že zo dňa na deň netreba hneď čakať zázraky 🙂 Ale teraz je to už fajn 🙂 A čo sa týka toho tlaku, na to ti čo lekár povedal?
no tak podla mna je najdolezitejsie si aj vediet popisat problem, lebo ake hucanie hlavy, kedy sa prejavuje s akou intenzitou, kedy to odznie a podobne 🙂 lebo potom aj lekar vie a moze lepsie poradit co na to.
Tak ale niekedy to je také vieš že čo povieš? Prípadne kedy ti napadne si to všímať? Častokrát majú ľudia toľko starostí že im to možno ani nepríde tak, že si treba niečo uvedomovať, chápeš čo tým chcem povedať. Ale inak ako na druhej strane je to pravda.
@nelinka888 neviem no asi by som povedala a snazila sa popisat vsetky pocity, alebo problemy. ako viem ze niekedy je to narocne, ale myslim, ze lekari sa uz stretli s kadecim a hlavne pre nich je asi tiez dolezite ze sa snazis co najviac a najblizsie popisat problem nie? aha jasne ale chapem ako si to myslela s tym uvedomenim si, tiez som sa tak pristihla ze aha ano toto sa mi deje.
pocujte zienky, tie ktore tento problem aj riesite, piska vam v usiach aj vtedy ked sa meni pocasie a teda aj tlak? lebo sa mi stalo teraz pri tych zmenach pocasia ze uff, mi vypiskuje ako chore.
@timetotime tak je to také, asi kto ako uváži o tom hovoriť no 🙂
@balaskovae môže byť 🙂 každý to má inak, či sa to prejavuje aj vplyvom tlaku alebo počasia, ťažko povedať. ale sympaticky si to napísala :D že vypiskuje ako choré :D
@nelina888 tak to potom asi rovno mozem riesit s lekarom taketo vykyvy v tele ktore sa tykaju tlaku ci? ze by mi mozno na to nieco predpisal, co myslis?
@balaskovae ale tak tazko povedat ze co vsetko za tym moze byt, a co vsetko to ovplyvnuje, ako jasne ak treba, tak k lekarovi, ak je s tym clovek ok kludne si treba dat aj poradit a vyskusat 🙂
@nelinka888 kľudne to môže byť aj tlakom ja mám kadejaké stavy pri zmene počasia 😬
Dobre ranko, ja som to mala par dni pred covidom 😏