Ako sa zbaviť herpesu?

breakaway
2. okt 2013

Dobrý večer, prosím vás poraďte mi, už som naozaj zúfalá :/ Mávam herpesy dosť často dokonca až 2x do mesiaca, beriem lieky na imunitu ale akosi výsledok nič. Vyhodil sa mi viacnásobný opar (3 hore a 2 dole). Skúšala som už všeličo ale všetko mi zaberie len jeden krát a teraz už neviem, čo použiť. Poraďte prosím. Počula som aj o laseri u kozmetičky, máte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za pomoc.

janelinka
2. okt 2013

ahoj.môj muž mával herpes skoro stále,no naša lekárka mi poradila homeopatiká,už keď zacíti svrbenie,hneď na začiatku si ich pekne nasadí a v priebehu dňa ich niekoľko krát užije a herpes sa mu nevyhodí 😉 stále ich má pri sebe,keďže pracuje v zahraničí a stále na cestách tak má všade zo sebou balenie 😉 či v práci v aute 😀 zistil že je to ok 😉 názov je Cantharis 9ch .je to na zimnicu-herpes.nám sa to osvečilo

maribell
2. okt 2013

ahoj ja mam tiez tento problem ako ty ..tiez mavam herpes dost casto a pouzivam laliovy lieh ...uz ked citim svrbenie tak si to potieram vatovou tycinkou do usi namocenou v liehu ... pomaha to herpes sa mi vela krat ani nevyhodi...a da sa to pouzit uz aj na vyhodeny herpes pretoze ho pekne vysusi a rychlejsie sa zahoji ... mamina mi kedysi poradila aj dedinsky recept zubnu pastu (potriet nim herpes na noc) ale to mi nikdy nepomohlo a navyse sa velmi tazko a bolestivo dava rano dole 😀

katka1981
2. okt 2013

ja mam herpesy od p[orodu denno denne, minimalne kazde 3 dni, rekord bol 2 tyzdne pauza. Beriem injekcie polyoxidonium 8 mes. zatial mi to nezabralo. Najlepsie mi pomaha herpesin, vdaka nemu sa mi ani uplne nevyhodi, ale v nose sa to natriet neda, dam mam nosntop

lin123
2. okt 2013

ahojte, tak ja od kedy som bola tehotna, tak ziaden herpes. Wau! 🙂 Tesim sa ale predtym som tym dost trpela a zistila som, ze ked mam nonstop nohy v teple, cize aj na noc ponozky,tak ziaden herpes, asi je to smiesne,ale odkedy som toto praktizovala,tak naozaj to pomohlo.

bzuco
2. okt 2013

dopuj sa B-komplexom

m_ij_ka
2. okt 2013

môj priateľ máva herpes na pere a používa vectavir, dá sa kúpiť v lekárni, je malý, drahý, ale zato účinný 🙂

ikandy
2. okt 2013

Mne pomohlo brať Wobenzym. Počas užívania, napríklad aj 3 tabliet denne sa mi nikdy nespravil herpes. Ale keď som prestala, tak sa to zasa vrátilo. Ináč imunologička mi vravela, že sa dá aj zaočkovať proti herpesu. Respektíve, nejak sa vytvorí očkovacia látka z herpesu na perách. Neviem ako to funguje, lebo som usúdila, že to nie je až také zlé.

ingmiriama
2. okt 2013

no ja som vyskúšala všetko nakoľko mávam herpes od 12 rokov od vectaviru, herpesin masť, cez zubnú pastu betadine a rôzne domáce recepty....ale najviac mi zaberá herpesinové tabletky....je to len na predpis a neviem či sa to môže predpísať viac krát do roka

lulu_lu
2. okt 2013

ked citim ze ma svrbi, natrem herpesin a nevyhodi sa mi ziadny, ak nepresvihnem ten moment 🙂

a treba sa dotovat Bkomplexom!!!!!

pragmaticka
3. okt 2013

ja mozem velmi odporucit svedske kvapky a tym si postihnute miesto potierat. Odkedy som takto herpes preliecila sa mi uz nevratil!! predtym som ho tam (po roznych blbych mastickach z lekarne) mavala pravidelne 😉

h0sher
3. okt 2013

takisto som maval minuly rok problemy s herpesom/oparmi, tento rok nic a pred 2 tyzdnami jedna vecera v restauracii a sup ho tam a bol..v praci ked chodim do zavodnej jedalne zvyknem ho mat,odvtedy pouzivam svoj pribor

ja tomu davam pricinu pretazeny organizmus(atkivne sportovanie)+stres+nepouzivanie vlastnych priborov=ine spustace nepoznam,kedze imunitu mam dobru...choroba ziadna 15 rokov... akonahle ma zacne trocha boliet zaludok do 24 hodin mam opar na papuli

dankamg
3. okt 2013

tak ja mam aktualne 2 herpesy pod nosom a 2 na perách, vážne zvažujem PN. Mne celkom pomáhajú tie náplaste compeed, keď už nič iné aspoň ich to trochu zakryje a zmiernuje aj bolest pri dotyku. No a B-komplex forte aj 2x denne, probiotika, vitamín C, zinok. Krémy mi ešte ani jeden nezabrali.

beah
3. okt 2013

Ahoj, mne poradila magistra v lekárni CANNADENT, je to také sérum z bioaktívneho konopného oleja s prídavkom arniky a klinčeka a veru sa mi veľmi osvedčil. Najvhodnejšie je ale hneď pri prvých pocitoch svrbenia natrieť. Používam ho aj pri deťoch, nielen na herpes, ale aj na drobné poranenia, či poštípanie komármi. Existuje také šikovné balenie "do kabelky", má 1,2 ml a cena je tiež fajn, myslím, že okolo 2 eur.

mirtill
4. okt 2013

B-komplex,C-čko 1000mg,zelenina,ovocie,treba si posilniť organizmus,a lekár ťiež musí vidieť,kedˇje to také rozsiahle.Silne slnečné lúče tiež sú na vine.A PN-ka tiež pomôže,prvé je zdravie.

bronia13
4. okt 2013

mne pomaha natierat medom...

ruthke
4. okt 2013

Jednoznacne mast Zovirax. Rokmi odskusane, vsetko ine som vyskusala, u mna Zovirax vyhrava (herpesy mavam od detstva). Ak len citis, ze to na Teba ide (svrbenie, napatie atd. ved to poznas) potries a ani nevyjde. Ak uz vyrasil, vysusi ho dva.
Minule som si kupila na radu lekarnicky taku priesvitnu naplast, vraj uzasna vec, mozem len konstatovat, ze vyhodene peniaze.

lydkab
4. okt 2013

S herpesmi som si aj ja užila svoje, ale čo jediné mi zaberá - ked cítim, že ma svrbia pery, šlahnem si hned probiotikum, potom BEFOLI /rada B vitamínov), Dčko a natriem si pery takým ochranným filmom že URGO. Tieto vitamínky beriem tak týždeň.V lekárni ho maju URGO za cca 10 eur. Aj ked sa mi trolinka vyhodí, do dvoch dní mám pokoj a navyše to ten herpes dosť ukľudní. Nesvrbí a nebolí potom...toto je jediné, čo zaberá mne. a to bolo časy, kedy som mala herpesy na perách až po bradu a trápila som sa s bolesťami aj vyše týzdňa.

papa63
4. okt 2013

na herpes je veľa receptov - niektorému zaberie jeden, inému druhý...
Ak ich musíš striedať, je to príznak preťaženia organizmu - nie si celkovo v poriadku. Mávaš občas aj afty?
Spúšťač herpesu býva rôzny: vplyv počasia - podchladenie alebo aj prehriatie, fyzická námaha, duševný stav, stres, málo vitamínov,... a ďalšie mi teraz neprídu rýchlo na rozum.
Riešili sme to doma chvíľu aj farmaceutickými produktami (Zovirax, Vitazulen gel, ...aj také priesvitné náplaste), potom prírodnou kozmetikou (Nechtíkový dojčenský krém, Mandľový olej,...) - to boli trošku lepšie výsledky, avšak... PREVENCIA je najdôležitejšia. Akonáhle sme sledovali túto líniu, výsledky boli oooveľa lepšie, herpes ustúpil, objaví sa tak max. 1-2x do roka, boli už aj roky úplne bez neho.

breakaway, tu sú skúsenosti s najlepšími riešeniami - moje a okolia 🙂
ako sa píše hore - teplé ponožky, v noci poriadne prikryť, organizmu pomáha aj jesť jablká (jedno za deň- dva), raz za týždeň- dva aspoň jednu surovú mrkvu, trochu športovať (alebo aspoň trochu cvičiť - aspoň raz za 2 dni 10 drepov, 10 zdvihov na špičky, 5-10 výskokov,... ), menej chodiť spať po polnoci 🙂), z prípravkov sa osvedčilo pitie šípkového čaju, rakytníkovej šťavy s medom a citrónom zaliatej skoro horúcou vodou a ešte používanie prírodnej ústnej vody (obe z weledy) ...a všimli sme si, že predtým sme mali celý deň otvorené vyklápačky, teraz ich otvárame len na vyvetranie - možno aj od nôh ťahalo ani sme si neuvedomili.
Skús najprv vnímať okolie a podnety, prísť na to, čo je spúšťačom, čo ti nerobí dobre a to odbúrať, nahradiť, zmeniť. A posilniť svoj imunitný systém 🙂
Nepoznám tvoj celkový zdravotný stav a vek, ale prehodnotil by som, či by ti bez liekov na imunitu nebolo lepšie - majú vedľajšie účinky a ak nie si na tom úplne zle, skús radšej prírodnú liečbu.

Pre h0sher: hoci myslíš, že to nie je v imunite, herpes "vyraší", keď imunita nevládze - príčinou môže byť slnko, ale aj preťažený žalúdok (v pozadí je komplex aktivít oslabujúci alebo posilňujúci imunitný systém a keď píšeš, že bolí...)